SMAP x Justin Bieber

2011-05-31, 09:22:47 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

När Justin Bieber gästade Japan för inte så länge sedan medverkade han för inslepningen av SMAPxSMAP (SMAPs egna tv-program). Detta resulterade i att de sjöng tillsammans och resultatet kan ni se här ovan.

 


KAT-TUNs turne för 2011 är inställd

2011-05-30, 20:01:56 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

Turnen som skulle börja i Juli har nu blivit inställd. Detta på grund utav jordbävningen i mars som gjorde att många schemaförändringar skedde för alla arenor. I Tokyo Dome har baseball säsongen börjat senare än vanligt och många datum krockar nu. De hade även planerat att ha utomhuskonserter men vissa av dessa arenor är nu evakuations platser till hjälp för de drabbade, och de har därför valt att skjuta upp turnen.

De är fortfarande väldigt sugna på att göra en turne, men för att kompensera lie så kommer de  att ha en fanevent senare i sommar/höst.

 


Preview från Ayus nya singel.

2011-05-30, 17:24:55 / Kategori: J-Pop Nyheter
En ny singel är högst troligt på G från fröken Hamasaki.
Med lanseringen av det nya spelet Tales of Xillia avslöjades att en ny singel av Ayumi Hamasaki skulle vara theme song till spelet. I helgen kom en trailer ut till spelet och med den även en preview av Ayus nya låt. Spelet ryktas att släppas i Augusti så Ayus singel [progress] borde även den släppas kring den tidsperioden. Lyssna och se vad ni tycker. :)




Ayumi Hamasaki & Erika Sawajiri på Tiffany-event

2011-05-29, 10:11:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

Från Tiffanys LOVE & HOPE event så träffades Ayumi Hamasaki och Erika Sawajiri. I mitten på bilden ser vi Leslie Kee som är fotografen till denna specialbok.

Boken är 252 sidor lång och innehåller 200 porträtt av kvinnor från 32 länder. 2,500 exemplar kommer att säljas med släpp den 1 Juni och alla intäkter kommer att gå till det japanska röda korset. Förutom japanska stjärnor så innehåller boken även bland annat Lady Gaga, Beyonce, Cindy Crawford, Jennifer Lopez och Christina Augilera.


Photobook 'LOVE & HOPE' Participants (Part 1) : AI, ICONIQ, Mao Asada, Namie Amuro, Ayase Haruka, Anri, Anne, Hiruka Igawa, Mao Inoue, Imai Miki, Iwahori Seri, Hiromi Uehara, Yuki Uchida, Umemiya Anna, Taeko Onuki, Karina, Rinko Kikuchi, Keiko Kitagawa, Yoshino Kimura, Tamiyo Kusakari, Hitomi Kuroki, Mai Kuraki

Photobook 'LOVE & HOPE' Participants (Part 2) : Meisa Kuroki, Koda Kumi, Erika Sawajiri, Ryouko Shinohara, SHIHO, TAO, Christel Takigawa, Dan Rei, Kurara Chibana, Anna Tsuchiya, Shinobu Terajima, Takako Tokiwa, Ai Tominaga, Yukie Nakama, Miho Nakayama, Jun Hasegawa, Ayumi Hamasaki, Ayaka Hirahara, Ryoko Hirosue

Photobook 'LOVE & HOPE' Participants (Part 3)
: Kyoko Fukada, Norika Fujiwara, Maeda Atsuko (AKB48), Yoko Maki, Nanako Matsushima, Hana Matsushima, Yumi Matsutoya, MALIKA, MIKI, Risako Miura, Kiko Mizuhara, Jessica Michibata, Arisa Midzuki, Rie Miyazawa, Kaori Momoi, Riyo Mori, Narumi Yasuda, Yamada Yu, Ryoko Yonekura, Rinka

Photobook 'LOVE & HOPE' Participants (Part 4)
: Lady Gaga, Beyonce, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Devon Aoki, Jennifer Lopez, Lily Cole, Paris Hilton, Christina Aguilera, Choi Ji-woo, Lin Chi-ling, Zhang Ziyi, etc

Photobook 'LOVE & HOPE' Participants (Part 5)
: alan, ANGELABABY, ANGELA REYNOLDS, ANJA RUBIK, CARMEN KASS, LISA CANT, RILA, SONOMI, YUKARIO, & more models!

 

 

 


Mizushima Hiros nya CM

2011-05-28, 18:39:26 / Kategori: J-Pop Nyheter


Mizushima Hiro som är en mycket känd skådespelare har varit inaktiv på sistonde (på grund av hans frus sjukdom). Men nu har varit med i något nytt. Denna gången är det en reklamfilm för Mobage, en spelsida för mobiler.
Se reklamfilmen här nedan!


 


Morning Musume Only You PV

2011-05-28, 18:20:29 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

För fler Morning Musume videor kan man nu kika in på deras officiella Youtube kanal!

HÄR

 


AKB48s nya singel säljer nästan 1 miljon första dagen

2011-05-25, 18:54:52 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som rubriken säger så har AKB48s nya singel "Everyday, Kachuusha" som släpptes idag har redan sålt nära inpå en miljon kopior! 942,475 kopior har redan sålts när dagens räkning blev avslutad och innan veckan är slut så kommer de att ha gått över miljonstrecket (kanske redan imorgon).

 

 

Men det är inte alla som bara köper en CD utan många av deras fans köper flers stycken och eftersom att alla versioner av singeln räknas in i oricons räkning är det inte konstigt att de säljer så mycket. Alla köper definitivt inte så mycket som killen i bilden nedan, men med fem olika varianter så är det inte konsitigt om man kanske köper minst två i alla fall.

 

källa



Ayumi för Tiffany

2011-05-23, 15:25:44 / Kategori: J-Pop Nyheter

FOREWORD BY TIFFANY & CO.

TIFFANY & CO. is proud to support LOVE & HOPE by LESLIE KEE, dedicated to the people of Japan who suffered from the Eastern Japan earthquake and tsunami disaster. We wish this book will be a long-lasting testament to the hope for rebuilding the country, in addition to the donation to the Japanese Red Cross Society generated by the proceeds of the sale of this book. For TIFFANY, Love and Beauty are for today, tomorrow and always.

Stephane LAFAY
TIFFANY & CO. Japan President


Denna fotobok, med Ayumi Hamsaki på framsidan kommer att säljas för 5,250 yen och den innehåller 200 olika artister (från 32 länder) som har medverkat. Rykten säger att även stjärnor som Lady GaGa och Jennifer Lopez finns med i boken. Boken är i B4 storlek (25 x 35 cm) och kommer även med ett ytterligare omslag på Ayumi, så det blir alltså två versioner totalt.  Alla fotografier i boken är fotograferade av den duktiga fotograften Leslie Kee.

 

 



Internationella fans egengjorda video visades på Ayus konsert

2011-05-23, 11:30:01 / Kategori: J-Pop Nyheter
En gång för en tid sedan gjordes en bok av Ayumi Hamasakis internationella fans där alla satte i personliga brev som gavs till henne den 28'e Januari 2010. Detta datum har i flera internationella kretsar blivit mer eller mindre känt som alla internationella fans Ayu-dag då denna dag var startskottet för uppmärksammandet av de internationella fansen. För att se mer information om boken kan vi läsa här och här. Dessutom så kan ni få läsa en översatt version om boken som Ayu skrev i sin privata blogg här.

Nu har ett nytt projekt gjort av internationella fans fått ett rejält genomslag. Det var ett projekt som startade på facebook där fans ombads skicka in bilder på sina händer som sträckte sig upp mot skyn (precis som Ayu hade gjort i några inlägg i sin privata blogg några ggr där hon skrev till sina fans att hon och de kommer alltid vara under samma himmel). Efter att deadlinen av projektet hade gått ut sattes en video ihop med alla händer från världens olika delar.



Därefter skickades videon till Ayus twitter varpå Ayu glatt svarade att hon tycker om den och frågade om hon kunde få filen skickad till sig. En mediafire-länk gjordes och skickades till Ayu.

Nu senast under Ayus turné, POWER of MUSIC 2011 A, (en turné som egentligen skulle heta HOTEL Love Songs 2011 men med det som hände i Japan i Mars ändrade Ayu konceptet helt och hållet) visades videon innan sista låten A Song is Born framfördes. Då var videon lite redigerad av Ayus stab för att passa konserten bättre. Olika länders namn visades på japanska och en liten uppmuntrande text om hur världen är sammankopplad. Medan av av oss skribenter skickade in ett brev till boken Januari 2010, skickade den andra av oss två, Linn in sin hand till detta projekt. :)


GACKT kommer till Sverige

2011-05-20, 20:14:33 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

GACKT, en av Japans största rock-stjärnor, kommer till Sverige för första gången i sommar.

Den nionde augusti gör han en spelning på fryshuset i Stockholm. Biljetterna släpps den 27 maj och var redo för de kommer nog att gå åt fort!

 


Morning Musumes nya singel, Only You

2011-05-20, 13:53:08 / Kategori: J-Pop Nyheter
Morning Musumes nya singel kommer att komma ut den 15 juni och den heter Only You. Singeln, som är deras fyrtiosjätte, kommer i fyra olika versioner: Regular Edition, Limited Edition A,B & C.




Regular Edition






Limited Edition A






Limited Edition B



Limited Edition C




GACKT besökte Ayumis konsert

2011-05-20, 11:39:49 / Kategori: J-Pop Nyheter


Det är alltid roligt att se hur artister stöttar varandra och besöker varandras konserter. I klippet ovan från Ayumi Hamasaki's senaste DVD kan vi se hur GACKT är där och tittar på konserten. Fansen blir såklart otroligt glada och ögonblick likt detta är det roligt att de tar med på DVD.

bloglovin



Fler dramanyheter!

2011-05-19, 15:57:24 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu börjar rollsättningen för sommarens dramor bli klara och nu har det annonserats om ytterligare två dramor som kommer i sommar.

Den första är en japansk version av den koeanska serien "You're Beautiful". Denna serie blev riktigt lyckad och det är antaligen varför Japan gör sin egen version så snabbt efter den koreanska. Den japanska serien kommer att kallas Ikemen Desu ne. Huvurollerna fylls utav Takimoto Miori,Tamamori Yuta, Fujigaya Taisuke och Yaotome Hikaru.



Den andra tv-serien som har fått stor upmärksamhet är Ouran High School. Ouran High School finns både som Manga och Anime, och nu ska de alltså göra en tv-serie av denna populära historia. Här kommer Yūsuke Yamamoto och Haruna Kawaguchi har det två huvurollerna. Ytterligare rollbesättningar kommer vi nog få reda på inom en snar framtid.

 

Källa & Källa

 

 

bloglovin



KAT-TUNs nya singel

2011-05-15, 18:44:06 / Kategori: J-Pop Videor
Nu har saker läckt från KAT-TUNs nya singel. :D




Här har vi den nya musikvideon.. som inte var så intressant tycker jag. Det är den första sedan White X-mas (2008) som de inte dansar i men jag vet inte om den hade blivit bättre om de hade dansat, jag tvivlar på det. Videon känns lite smålöjlig och är väl inte en av deras bästa.

Här nere kommer fler låtar som finns med på singel.







Både Yuuki no Hana och SILENCE är b-sides för deras singel, men DIAMOND är ännu oannonserad. Kanske kommer den att vara med på nästa album.




Remake av populära dramat Hana Kimi

2011-05-14, 13:05:17 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den väldigt populära drama serien "Hanazakari no Kimitachi e - Ikemen Paradise", eller enkelt kallat Hana Kimi, från 2007 kommer att få sig en ny japansk remake denna sommar. Denna show som är baserad på både en manga och anime, blev otroligt populär i japan. Taiwan hade redan vintern innan serien gjordes i japan, sänt ne egen version av serien (som också blev otroligt populär) och i Sydkorea planerar man nu på att göra en egen variant.








Nu planeras det alltså för att göra en ny japansk version av denna serie och den som får spelar huvudrollen är redan avslöjat. Det är Maeda Atsuko från den väldigt populära gruppen AKB48 som kommer att spela huvudrollen. De manliga rollerna har ännu inte avslöjats men vi kan nog vänta oss en del killar från johnnys (som vanligt).

 

Som alltid när det gäller draman som får remakes (eller för den delen går från manga/anime till "live action") så uppstår det diskussioner om skådespelarna och det som verkar uppröra folk denna gång är oron att det kanske blir många idoler som är med i serien istället för riktiga skådespelare. Horikita Maki, Oguri Shun, Mizushima Hiro, Ikuta Toma, är alla skådespelare med flertalet filmer och serier bakom sig (och framför sig), utgjorde huvudrollerna i den första serien. Idoler som fokuserar på många andra saker än skådespel brukar i vissa fall ses som mindre bra skådespelare, men de är bra för tittarsiffror. Det är dock samma produktions team och samma personal som jobbar med draman denna gång så förhoppningsvis blir det bra denna gång också. Även de gamla huvurollsinnehavarna kommer att titta förbi i serien, men i andra roller, sägs det.

Det ska bli spännande att se hur de lyckas denna gång! Vi får även hålla utkik för den koreanska versionen i sommar. :)



SNSD uppträdde med Mr.Taxi

2011-05-14, 12:33:07 / Kategori: J-Pop Nyheter

SNSD var igår med på Music Station där de för första gången uppträdde med sin nya japanska låt Mr. Taxi. Detta är deras första singel som skrivits som ett japansk orginal (de tidigare singlarna har varit koreanska låtar som blivit översatta). Såhär såg deras uppträdande ut. (Videon är spegelvänd av upladdaren för att undgå copyrights)

 

 


Morning Musume auditions för 10th gen

2011-05-09, 20:36:48 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

Morning Musume har redan öppnat för ansökningar till den tionde generationen av Morning Musume. Den nionde generationen som blev tillsatta i Januari har bara hunnit varit aktiva i ungefär 1-2 månader och att öppna för auditions är något som förvånat många. Tsunku verkar leta efter två nya medlemmar som ska börja i Morning Musume när Ai slutar i höst.

 

Det officiella uttalandet låter såhär: Morning Musume is taking applications for the 10th generation auditions. To help boost Japan's spirits, we are looking for girls who love bright songs and have pride in their smiles!


Skulle du vilja vara med i Morning Musume?

Du ska då vara en flicka mellan 10 och 17år. Deadlinen är trettonde Juni och hemsidan för anmälan kan ni hitta HÄR.

 

 

 

bloglovin


AYABIE signeras till ett stort skivbolag

2011-05-09, 13:59:14 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

Efter att deras föredetta sångare Aoi gick solo och signerades med TOKUMA JAPAN så bestämde sig de fyra kvarvarandr medlemmarna att gå från 彩冷える-ayabie- till namnet AYABIE. Nu har de också blivit signerade till ett stort skivbolag nämligen TOY'S FACTORY. TOY'S FACTORY har många kända band varav några är Mr. Children, BUMP OF CHICKEN och Yuzu. I sommar kommer AYABIE att genomföra en turne med namnet "SUMMER DIVER".

AYABIE har också tillkännagjort att deras alter-ego band DEATHBIE kommer att släppa en singel i juli detta år.

 


KAT-TUN - DIAMOND

2011-05-09, 13:45:11 / Kategori: J-Pop Nyheter

Här komemr ett smakprov på en av KAT-TUNs nya låtar. DIAMOND heter låten och detta framfördes för YOMIURI GIANTS match i Tokyo Dome den tredje Maj.

 


Ayumi Hamasaki slår rekord

2011-05-04, 19:52:12 / Kategori: J-Pop Nyheter
Vi fortsätter med ännu ett rekord.

 

Denna gång är det Ayumi Hamasaki som nu är den kvinnliga sångerskan som har sålt flest musik DVDer i Japan. Tidigare var det Morning Musume som hade det rekordet med 2.303 miljoner sålda DVDer. Med sina två nya musik-DVDer A 50 SINGLES ~LIVE SELECTION~ och ayumi hamasaki Rock’ n’ Roll Circus Tour FINAL ~7days Special~ har hon nu passerat Morning Musumes gräns och har sålt 2.313 miljoner DVDer.

Här nedan kan ni se några låtar ur hennes Rock 'n' Roll Circus DVD.

 

 

 

 


Namie Amuro slår rekord

2011-05-03, 13:19:53 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

Med det nya albumet Checkmate! som har sålt 253,000 kopior hitills så har Namie Amuros totala CD-försäljning (genom hela hennes karriär) uppnåt 30 milljoner CD-skivor. Detta gör att hon hamnar på topp fyra av mest sålda CD-skivor för soloartister (jag är osäker på om det är i världen eller i Japan, men vilket som är det rätt så bra gjort!).

 


KAT-TUN WHITE PV preview

2011-05-02, 17:50:34 / Kategori: J-Pop Nyheter

Det är inte KAT-TUNs röster i början av klippet.  Sången börjar efter 10 sekunder.

KAT-TUN är ju trots allt mitt faovirtband så jag kan ju inte låta bli att lägga upp deras musik här :)