Godnatt Ayumi

2011-09-30, 23:40:32 / Kategori: Översättningar
En godnatthälsning kan inte göras bättre än med ett tårfyllt framträdande av låten "Who..." vars text är otroligt fin.


Översättning:

Uh - la la la...
When I was heartbroken, who stayed by my side?
On whose shoulder did I shed my tears?
With whom did I share my joy?
With whom did I hold hands?
I remember.
On the night we spent apart
The moon was far away and I was crying.
On the night we spent apart
The moon was far away and I was crying.
Who taught me true strength?
Who taught me kindness?
On whose account do I walk?
Who did I want to stroke my hair?
Who didn't give up for me?
I'll never forget.
When I stray from the path, and
When the path is too long,
I was muttering to myself.
That's the way life is...
I pray that this singing voice
will reach you...
I pray that this singing voice
will reach you...
I pray that this singing voice
will reach you...
I pray that this singing voice
will reach you...
ha-a-a-
Uh - la la la...

When I was heartbroken, who stayed by my side?
On whose shoulder did I shed my tears?
With whom did I share my joy?
With whom did I hold hands?
I remember.

On the night we spent apart
The moon was far away and I was crying.
On the night we spent apart
The moon was far away and I was crying.

Who taught me true strength?
Who taught me kindness?
On whose account do I walk?
Who did I want to stroke my hair?
Who didn't give up for me?
I'll never forget.

When I stray from the path, and
When the path is too long,
I was muttering to myself.
That's the way life is...

I pray that this singing voice
will reach you...
I pray that this singing voice
will reach you...

I pray that this singing voice
will reach you...
I pray that this singing voice
will reach you...

ha-a-a-


Roligt med Ayu

2011-09-30, 23:18:48 / Kategori: J-Pop Videor
Tänkte posta lite olika klipp på Ayu som jag finner roande.

Först hur hon leker med kamerorna på konserter

Sen en video där Ayu lär ut dansen till Trauma.

Det supergulliga introt till Fly High och Depend on you från AT 2008.

Ayu glömmer texten (något som händer lite när och då faktiskt).

Ayu blir retsamt slagen i huvudet.

Ayu skrattar så mycket att hon faller av stolen.

Ayus hund vs. Matsu Takakos hund

2011-09-30, 21:35:56 / Kategori: J-Pop Videor
Detta är ett litet klipp från Ayus talk show "Ayu Ready?" där Ayu och hennes hund Marron tävlar i lydnad mot Matsu Tananko och hennes hund Musshu. På skoj då såklart. ;)


Dagens tävling!

2011-09-30, 15:49:57 / Kategori: Tävlingar


Dagens tävling kommer att vara (precis som föregående tävlingar) mycket enkel. Ayu har ständigt bytt frisyr under sina många år som artist. Här nedan kommer ett urval av dem visas.
Frågan är helt enkelt, vilken frisyr tycker ni är snyggast?1. Kort, rufsigt och svartbrunt2. Rakt, axellängd och slingat3. Kort, blond och kvinlig4. Stort, vågigt och slingat5. Stort, brunt och vågigt6. Stort, halvblond, vågigt7. Långt, rakt och hästsvans


För att vara med i tävlingen ska du:

- Välj EN av frisyrerna som du tycker är snyggast
- Kommentera vilken frisyr som får din röst i det här inlägget
- Skriv med din mailadress (och/eller blogg) i kommentaren


Imorgon kommer vi slumpmässigt dra fram en vinnare!


Vinnaren vinner:

En specialbanner designad endast för vinnaren, ett vinnarinlägg här på bloggen och länkning till vinnarens blogg och slutligen en liten extra present i brevlådan.

Vote away!~
P.S. imorgon kommer en mycket större tävling äga rum med ett stort pris så titta in igen då!

Vinnaren i KAT-TUN tävlingen!

2011-09-30, 15:08:10 / Kategori: Tävlingar


Besök Vanessas blogg genom att klicka på bilden eller på länken här nedanför


http://prinsessavanessa.blogspot.com/


Vanessa vinner även en liten överraskning i brevlådan!


Det omslag som fick flest röster och är alltså det omslag som är mest Hilarious blev :


Singeln LIPS
Håll utkik för nästa tävling som kommer upp redan idag! :D

En gripande dokumentär om Ayumi Hamasaki

2011-09-30, 14:01:00 / Kategori: J-Pop Videor
2004 visades en dokumentär kallad "Ayumi Hamasaki: Light & Shadow, Despair and Decision at Age 25" av kanalen NTV. Denna kanal har aldrig haft så höga tittarsiffror någonsin som när denna dokumentär sändes. Den är ca 45 minuter lång och något av det absolut bästa jag har sett.

Om ni inte hinner se den nu/idag tycker jag ni ska göra denna sida till ett bokmärke och se när ni har tid. Den är mycket intressant och nära till människan Ayumi Hamasaki, inte artisten.

Den har engelsk text så alla kan förstå!


Ayumi Hamasaki

2011-09-30, 12:34:04 / Kategori: Artist Profile★Namn: Ayumi Hamasaki / 浜崎あゆみ / 濱崎歩
★Smeknamn: Ayu / あゆ
★Kompositörnamn: CREA
★Födelsedag: 2 Oktober, 1978
★Familj: Gift med den österrikiska modellen Manuel Schwarz
★Skivbolag: Avex
★Aktiv: 1994-1995, 1998~
★Perfektur: Fukuoka
Official Website

★Hobby: Spela piano, arrangera blommor, måla
★Favoritmat: Skorpor, kakor, choklad och kimchee (koreansk marinerad sallad)
★Favoritfilmer: The Bodyguard, Betty Blue och Leaving Las Vegas
★Favoritmusik: Led Zeppelin, Deep Purple, Babyface, En Vogue och Keiko (Globe)Ayumi Hamasaki växte upp med sin mamma och mormor i Fukuoka då hennes pappa lämnade familjen när Ayu var bara två år gammal. För att ha råd med hus och familj jobbade Ayus mamma mycket och Ayu blev främst uppfostrad av sin mormor. Som 7-åring började Ayu jobba som modell och som 14-åring flyttade hon till Tokyo för att jobba som modell heltid. När modellkarriären inte gick bra flyttades Ayu till en musikagentur och 1995 släppte hon sitt första minialbum "Nothing from Nothing". Detta rappalbum gick inte alls så bra och hon började jobba som skådespelare. Hon spelade in ett par draman och b-filmer men blev snart less, slutade och flytta in med sin mamma (som då hade flyttat till Tokyo). Hon spenderade stor tid med att shoppa i Shibuya och dansa på klubbar. På klubben "Velfarre" (ägdes av Avex) blev hon upptäckt av Max Matsuura efter att hon hade sjungit karaoke. Han erbjöd henne att bli värvad till Avex men hon tackade nej. Matsuura var envis och efter flera förfrågningar accepterade Ayu erbjudandet. Hon fick gå på sånglektioner som hon började skolka från då de var "tråkiga". Matsuura skickade henne då till U.S.A i ett år för att utveckla hennes sång. Undertiden skrev de brev till varandra varpå Matsuura märkte Ayus förmåga att uttrycka sig med ord. Tillbaka i Tokyo bad han henne att skriva sina egna låttexter. 1998 släpptes Ayus debutsingel "Poker Face" som blev bara #22 på Oriconlistan men när hennes första album "A Song for XX" (uttalas som "a song for") släpptes knep den #1 direkt.Ayu blev snabbt känd för sina träffsäkra texter som till en början ofta var ganska mörka, förvirrade och sorgliga. Hon skrev med ett vackert språk som många ungdomar i Japan hade lätt att relatera till. Det var inte alls sällan folk sa "det är som om hon förstår mig och sjunger ut mina tankar".Hennes första "best"album "A BEST" släpptes 2001 och blev hennes mest sålda album med över 4 miljoner sålda exemplar i Japan. A BEST var det andra mest sålda albumet under hela decenniet. Trots denna succé med "A BEST" kommenterade Ayu detta skivsläpp som lite mot hennes vilja och att det var för tidigt. Till hennes fjärde studioalbum "I am..." såg Ayu till att göra det på sitt sätt. Förutom att skriva alla låttexter (som hon alltid har gjort till alla sina låtar) komponerade hon dessutom alla låtar utom två under namnet CREA. Albumet var en stor succé och med hjälp av "I am..." gjorde hon under år 2002 två olika turnéer.

evolution (PV) from AH.ES TV! on Vimeo.

 

Ayumi fortsatte att släppa album och singlar på rullande band. Hon syntes överallt. Tonnåringar klädde sig och färgade sitt hår som henne. Hon var med i reklamfilmer, syntes på stora anslagstavlor uppsatta överallt i städerna, hennes musik konstant spelande i radion och på musikkanaler på tv. Hon hade dessutom en egen talk-show kallad "Ayu Ready?". Hennes turnéer blev allt mer påkostade med vatten- och eldeffekter, stora scener i stora arenor, flygade akrobater, stora rekvesitor och diverse konstymbyten. Folk kunde gå på en ayumi hamasaki-konsert bara för showen, inte för musiken per se.


Även om försäljningssiffrorna från år 2003 började minska var hon fortfarande en av Japans största och hon började slå rekord efter rekord. När hennes åttonde album "Secret" släpptes 2006 blev hon den första artisten att ha 8 efterföljande album som blivit#1. Ett liknande rekord fast för singlar och soloartister tog hon när singeln "L" släpptes 2010. Efter att ha slagit rekord efter rekord började hon vid nya skivsläpp förbättra sina egna rekord istället. Ayu har i regel släppt ett album och ett gäng singlar per år. Varje år utför hon även långa turnéer över hela landet. År 2007 och 2008 turnerade hon även utomlands i Asien. Den 8'e april 2008 släpptes singeln "Mirrorcle World". Det var exakt på datumet 10 år efter att hennes debutsingel "Poker Face" hade släpts och under hela 2008 firade Ayu 10 år som artist. Samma år kom nyheten ut om att Ayu helt hade tappat hörseln i sitt vänstra öra.

 Allteftersom åren har gått har Ayus musik fått allt större rockinfluenser vilket går efter hennes egna smak. Hennes pop-rock nådde sin kulmen 2010 när albumet "Rock'n'Roll Circus" släpptes. Samtidigt annonserades det ut att man kunde börja se Ayus senare konserter på 3D på japansk bio. De har även nu börjat släppas på Blu-Ray. 2011 skulle Ayu ut på ännu en påkostad turné men vid jordbävningen och tsunamin som träffade Japan i år i mars kom Ayu att ändra sig. Hon döpte om turnén till "POWER of MUSIC" där hon uppträdde på en enkel scen utan rekvesita, inga andra effekter och knappt inga kostymbyten. Hon ville visa hur mäktig bara musikens kraft kan vara. Ledorden för turnén är "LOVE" och "HOPE".

Ayu kallas idag för "the Empress of Pop". Det går nog inte att beskriva henne på något annat sätt. Hon är Japans mest kända artist genom tiderna och hon fortsätter sitt arbete som artist trots sina 13 år i industrin. För hon är enligt sig själv "[...] ingenting utan musiken. Jag kan inte leva utan den".

I dagsläget har Ayumi Hamasaki släppt:
50 singlar
12 studioalbum
3 minialbum
5 samlingsalbum
20 remixalbum
och
18 DVD'er

En hel hög faktiskt. Något som ett fan valde att sammanfatta med denna video:


Ayu spelar Wii

2011-09-30, 10:50:44 / Kategori: J-Pop Videor
När Wii var nytt fick Ayu ställa upp i en TV-show och testa. Såhär gick det för henne.

Ayumi Hamasaki playing with wii by xt-aguilera

Födelsedagsveckan dag 6

2011-09-30, 08:36:18 / Kategori: J-Pop Nyheter


Idag kommer dagen att gå i Ayumi Hamasakis tecken. Det blir tävling, dokumentärer och annat skoj!

Jag vill även påminna er att ni kan sluta rösta på gårdagens tävling. Från och med NU räknar vi rösterna. Senare idag kommer vi presentera vinnaren i ett eget inlägg.

Men ni behöver inte sörja länge! För en ny tävling kommer att komma upp senare idag! Håll ögonen öppna!

Dagens Tävling Torsdag!

2011-09-29, 17:50:59 / Kategori: Tävlingar
Dagens tävling handlar om KAT-TUN och deras skivomslag. Genom åren har de haft lyckade skivomslag och mindre lyckade omslag.
Dagens tävling går ut på att ni ska välja ut det omslag som ni tycker är mest "hilarious", alltså det mest roliga/misslyckade/dåliga omslaget.
Ni får bara välja ETT alternativ annars räknas inte rösten.


1. Cartoon KAT-TUN II You2. LIPS


3. DON'T YOU EVER STOP


4. LIPS (limited edition)


5. ONE DROP
För att vara med i tävlingen ska du:

- Välj ETT av skivomslagen som du tycker är mest hilarious
- Kommentera vilket skivomslag som får din röst i det här inlägget
- Skriv med din mailadress (och/eller blogg) i kommentaren


Imorgon kommer vi slumpmässigt dra fram en vinnare!


Vinnaren vinner:

En specialbanner designad endast för vinnaren, ett vinnarinlägg här på bloggen och länkning till vinnarens blogg och slutligen en liten extra present i brevlådan.


Rösta för allt vad ni orkar!

Några officiella musikvideor av KAT-TUN

2011-09-29, 16:16:00 / Kategori: J-Pop VideorRescue var deras 10:de singel och en stor hit. Låten är även skriven av svenska låtskrivare.

Bokura no machi de var KAT-TUNs tredje singl och ledmotivet till dramar Tatta Hitotsu no Koi.
Yorokobi no Uta är en glad och sprallig låt utav KAT-TUN.
[PV] KAT-TUN Ultimate Wheels Vidéo Mano0on sélectionnée dans Musique

ULTIMATE WHEELS är en av KAT-TUNs låtar från 2011, även denna låt har svenska låtskrivare :)Kamenashis solo 1582

2011-09-29, 15:00:00 / Kategori: J-Pop Videor

Här är Kamenashis framträdande av låten 1582 från deras turné Break the Records. Det är ett maffigt och långt framträdande som är utöver det vanliga.
KAT-TUN Exposed

2011-09-29, 13:50:00 / Kategori: J-Pop Videor

Det här är en gammal men rolig videosnutt med KAT-TUN.KAT-TUN

2011-09-29, 12:54:00 / Kategori: Artist Profile


★Medlemmar:
Kamenashi Kazuya (25 år)
Taguchi Junnosuke (25 år)
Tanaka Koki (26 år)
Ueda Tatsuya (27 år, 28 nästa vecka)
Nakamaru Yuichi (28 år)

★Före-detta medlemmar:
Akanishi Jin (27 år)
★Debuterade: 2006
★Antal singlar: 16 st
★Antal CD album: 5 st
★Antal DVD: 9 st
★Agentur: Johnny's & Associates
★Skivbolag :J-one records


KAT-TUN formades som en grupp 2001 och i många år var de sex stycken medlemmar tills att Akanishi lämnade gruppen 2010. Namnet KAT-TUN kommer från första bokstäverna i killarnas namn.KAT-TUN 2005

Redan innan KAT-TUN fick sin officiella debut så var de mycket populära. 2002 hade de sin första konsert och de vara den första johnnys gruppen att ha en egen konsert innan debut. Samma år hade även KAT-TUN 11 konserter på samma dag vilket är rekord i Japan. De hade under 2004 en till konsert som även gavs ut på DVD 2005. LIVE KAIZOKUBAN som DVDn hette blev nummer ett på Oriconlistan och blev 2005års bäst säljande musik DVD.

KAT-TUN debuterade 2006 med att släppa både singel (Real Face), CD (Best of KAT-TUN) och DVD (Real Face Film) på samma dag. Deras första album hette "Best of KAT-TUN" eftersom att de redan hade varit populära i några år och hade många egna låtar och kunde på så sätt släppa ett best of album. Alla dessa tre delar sålde så bra att de alla gick upp som nummer ett på Oricons topplista och Rela FAce singeln blev tillsut den mest sålda singeln under hela 2006. Alla singlar och album de har släppt sedan dess har även de blivit nummer ett på Oriconlistan.I oktober 2006 så berättade Akanishi att han skulle ta en paus från KAT-TUN och flytta till USA för att studera engelska. KAT-TUN fortsatte sina aktiviteter och släppte både singel och album, började på en ny turné och startade en egen tv-show, under tiden som Akanishi var i USA. När Akanishi kom tillbaka till japan i maj 2007 så gick han tillbaka till KAT-TUN.

2008 och 2009 var två år då KAT-TUN verkligen blomstrade. 2009 hette deras turné Break the Records och slå rekord gjorde de verkligen. De är det band som har haft flest konserter i rad i Tokyo Dome, nämligen 8 dagar i rad.


Akanishi var under 2010 på turné i USA och släppte i början av 2011 sin första solosingel i Japan. Han varvar även skådespel med sin sångkarriär och han spelade under våren/sommaren 2011 in filmen 47Ronin tillsammans med Keanu Reeves.  För tillfället jobbar han med sitt första soloalbum som kommer att vara på engelska.

KAT-TUN har fortsatt utan Akanishi och de har släppt singlar och ett nytt album. Sommaren 2010 åkte de även på sin första turné utanför Japan där de besökte Sydkorea och Taiwan. För 2011 var det planerat att deras turné skulle bli ännu större och de skulle besöka fem stora "domes" i Japan och åka till fler länder än året innan. Men på grund utav jordbävningen i mars 2011 ställdes denna turné in och KAT-TUN har istället varit med på Johnny's välgörenhetskonserter Marching J.

Lite info om KAT-TUNs medlemmar


Kamenashi Kazuya är den yngsta medlemmen men även deras "ledare". Han är väldigt intresserad utav baseball och är nu programledare för sportprogrammet Going!Tagushi Junnosuke brukar räknas som den roliga killen även om hans skämt är rätt torra och de andra medlemmarna skojar med honom på grund av detta. Han är även väldigt bra på att steppa och att spela biljard (han har varit med och tävlat i en stor officielltävling).Nakamaru Yuichi är bandets beatboxare och han beatboxar på väldigt många utav KAT-TUNs låtar. Han är även känd för sin konstnärliga talang och han designade t-shirten som användes för 24-hour show 2006.


Tanaka Koki är bandets rappare och de flesta av KAT-TUNs singlar har en rap-del som Koki har skrivit. Ett av kokis intressen är design och han har till exempel designat ett par sneakers till amerikanska Ne-Yo (som använde dem vid ett upprtädande på MTV music award 2007).


Ueda Tatsuya är den i bandet som skriver mest musik och han kan spela flera olika instrument. Ett av hans största fritidsintressen är boxning.


Vinnaren i Namie Amuro-tävlingen

2011-09-29, 12:01:00 / Kategori: Tävlingar

Ett stort grattis!

Sebastian vinner även en överraskning som kommer hem i brevlådan!


I omröstningen av vilken reklam som var bäst fick vi ett jämt resultat!

Första plats: Vidal Sasson 2 och Kose Espirique
Tredje plats: Vidal Sasson 1 och Coca cola zero 1
Femte plats: Coca cola zero 2
Sjätte plats: Mc Donalds


Här är de två vinnande reklamerna igen!Håll utkik för nästa tävling som kommer upp idag!


Tänkvärt

2011-09-29, 09:34:48 / Kategori: J-pop Random
Jag vill bara kvickt dela med mig utav ett fint twitter-meddelande som Ayu skrev igår. ♥


"Pain makes u stronger☆tears make u braver☆heartbreak makes u wiser☆so thank the past for a better future(^_-)-☆"

Födelsedagsveckan dag 5

2011-09-29, 08:23:33 / Kategori: J-Pop Nyheter


Dag fem på denna födelsedagsvecka kommer att innehålla massor av information och roligheter kring bandet KAT-TUN.


Jag vill även påminna er att ni kan sluta rösta på gårdagens tävling. Från och med NU räknar vi rösterna. Senare idag kommer vi presentera vinnaren i ett eget inlägg.

Men ni behöver inte sörja länge! För en ny tävling kommer att komma upp senare idag! Håll ögonen öppna!

Godnatt Namie

2011-09-28, 22:59:58 / Kategori: J-Pop Videor
Dagens lider mot sitt slut. Jag tänkte bjuda på en sista video som ett fan av namie har gjort. En lite väl djup film men men. ;)

namie moments from nela4ever on Vimeo.


Dagens Tävling!

2011-09-28, 16:38:22 / Kategori: Tävlingar


Namie har fått vara frontfigur till en hel del företag och spelat in många reklamvideos. Dagens fråga är helt enkelt: Vilken reklamfilm/bild med Namie tycker ni bäst om?


1. Vidal Sassoon 1


2. Vidal Sassoon 2


3. Kosé Esprique


4. Coca Cola Zero 1


5. Coca Cola Zero 2


6. Mcdonalds


För att vara med i tävlingen ska du:
- Välj en av reklamfilmerna/bilderna som du tycker bäst om
- Kommentera vilken reklamfilm/bild du gillar mest i det här inlägget
- Skriv med din mailadress (och/eller blogg) i kommentaren

Imorgon kommer vi slumpmässigt dra fram en vinnare!

Vinnaren vinner:
En specialbanner designad endast för vinnaren, ett vinnarinlägg här på bloggen och länkning till vinnarens blogg och slutligen en liten extra present i brevlådan.

Rösta för allt vad ni orkar!

Vinnaren i Shoujo Jidai tävlingen!

2011-09-28, 15:05:13 / Kategori: Tävlingar


Beösk hennes blogg genom att klicka på bilden eller på länken nedanför


http://mangaandart.blogg.se/


Annica vinner även en liten överraskning som kommer i brevlådan!


Vinnarvideon av Shoujo Jidais dans blev denna (med 66% av rösterna):
Håll utkik för nästa tävling som kommer upp idag!En liten intervju med Namie Amuro

2011-09-28, 14:48:51 / Kategori: J-Pop Videor
Här är en liten intervju som gjordes med Namie Amuro förra året. Den är textad på engelska!Namie Amuro och Morning Musume på Jurassic Park

2011-09-28, 13:43:00 / Kategori: J-Pop Videor
Här kommer en liten kul video från den populära TV-showen HeyHeyHey där Namie Amuro och andra artister (bland annat Morning Musume) får åka Jurassic Park-attraktionen på Universial Studios I Osaka. Namie sitter längst fram mellan de två manliga programledarna. Enjoy!Fånga Namie Amuros stil

2011-09-28, 13:04:00 / Kategori: J-Pop Videor
Nog för att fröken Amuro är könd för sina minikjolar och höga stövlar men det var inte den klassiska "Amuraa"-stilen jag tänkte presentera här. Amuro har sedan år tillbaka varit "Vidal Sassoon"s ansikte utåt på den japanska marknaden. För de som inte vet är Vidal Sassoon ett hårvårdsföretag som säljer schampo, balsam, inpackningar m.m. I videon nedan får man se hur det gick till när de stylade Namie i tre olika stilar till en reklamvideo för företaget. Stilarna är "London", "Russia" och "Los Angeles".

Det bästa med den här videon är att alla stylister talar engelska så den är lätt att förstå. Dock pratar Namie bara japanska men det är henne förlåtet då hon är så enastående vacker att titta på.Namie Amuro

2011-09-28, 11:43:27 / Kategori: Artist Profile★Namn: Namie Amuro / 安室奈美恵(amuro namie)
★Födelsedag: 20 September, 1977
★Nationalitet: Japan och 1/4 Italienare.
★Familj: En son, Haruto (född 19 maj - 1998). Amuro var gift med Masaharu Maruyama (Sam från TRF) åren 1997-2002.
★Skivbolag: Avex
★Aktiv: 1992~
★Perfektur: Okinawa
Official Website

★Favoritmat: Ramen (nudlar( och BBQ
★Favoritdryck: Coca Cola
★Favoritfärger: Blå, svart, vitt
★Favoritartister: Janet Jackson och Mariah CareyNamie Amuro föddes i staden Naha i Okinawa 1977. Redan som 12-åring blev hon upptäckt av ägaren till "Okinawa Actors School" där hon sedan började studera. Som 14-åring blev hon placerad i gruppen "Super Monkey's" med 4 andra tjejer från hennes klass och deras första singel släpptes 1992. Därefter flyttade gruppen till Tokyo. Namie blev snabbt gruppen frontmedlem. Dock gick det inte alltför bra för gruppens att försöka slå igenom i Japans musikindustri och efter några år blev Amuro soloartist under det (då på den tiden) lilla skivbolaget Avex. Hennes debutsingel "Body Feels Exit" producerades av Tetsuya Komuro, någon hon skulle komma att arbeta med ända fram t.o.m. 2001. Deras arbete tillsammans var enormt lyckat. Amuros låtar tog över i radion och hon vann enormt stor popularitet. Överallt i städerna kunde man se tjejer (även kallade "Amuraa") stylade efter Namie Amuro själv med blekt hår, solbränd hy, minikjolar och höga stövlar med smal klack. Redan Amuros andra singel i Avex nådde #1 på Oricon och 1997 släppte hon "Can you celebrate?". En singel som blev #1 yearly.


Amuro namie "Can you celebrate?" by GO-GO-STALIN

Den 22'a oktober 1997 avslöjade Amuro att hon var gift med TRFs "Sam" och dessutom gravid. Namie tog ett sabbatsår och i Maj 1998 föddes sonen Haruto. Hon kom tillbaka till musikindustrin i december 1998 men hon hade redan hunnit få minskad popularitet mot de två nya artisterna, Utada Hikaru och Ayumi Hamasaki. 1999 kom nyheten ut om att Namies mamma hade blivit brutalt mördad av mammans svåger. År 2000 separerade Namie från maken och 2002 skilde de sig officiellt. Därefter bytte Amuro musikstil från J-pop till R&B. Hon släppte flera singlar och album inom denna nya genre och det gick ändå helt okej för henne. 2005 släppte hon singeln "Want Me, Want Me" som lyckades knipa åt #1 weekly på Oriconlistan. Därefter släpptes albumet "Queen och Hip-Pop" varpå Namie hade lyckats skapa sig en helt egen genre, alltså "Hip-Pop".

Namie Amuro - Want Me, Want Me from oshrat azani on Vimeo.

 

2007 släpptes albumet "Play" som skulle representera den nya Namie Amuro. Albumet var en stor succé och Amuro började återfå sin gamla popularitet. Hon började åter igen vinna flera olika utmärkelser och hennes låtar fick många bra tie-ins till olika reklamer, draman och filmer vilket hjälpte till den allt ökande populariteten. 2010 vann hon pris för "Best Asian Artist" i World Music Awards.2008 släppte hon sitt tredje "best"-album "Best Fiction" som lyckades ligga som #1 weekly på Oriconlistan i 6 veckor i rad och var det andra mest sålda albumet under hela 2008. Därefter var hennes popularitet åter igen funnen. Amuro är nu en av de mest populäraste. Hon syns och hörs överallt och är uppskattad av långt fler än bara hennes fans. Efter "Play" har alla hennes album fått #1 och efter turnén "Best Fiction tour 2008-2009" återfann hon sin gamla popularitet.


[PV] Namie Amuro - NAKED by LeeJinEun

I dagsläget har Namie Amuro släppt:
36 singlar
9 studioalbum
5 samlingsalbum
och
10 DVD'er

FLOWERs upppträdande på Coming Soon!

2011-09-28, 11:24:02 / Kategori: J-Pop Nyheter
FLOWER uppträdde igår på Coming Soon!! Här ka ni se deras pratstund och uppträdande av låten Still.

Födelsedagsveckan dag 4

2011-09-28, 08:23:19 / Kategori: J-Pop Nyheter
Välkomna till dag 4 av bloggens födelsedagsvecka!Dagen kommer att gå i en av Japans mest populära artisters fotsteg. Populär både i dagsläget och för flera år sedan. Givetvis är det Namie Amuro jag talar om!

Jag vill även påminna er att ni kan sluta rösta på gårdagens tävling. Från och med NU räknar vi rösterna. Senare idag kommer vi presentera vinnaren i ett eget inlägg.

Men ni behöver inte sörja länge! För en ny tävling kommer att komma upp senare idag! Håll ögonen öppna!


Se7en styr kosan mot Japan igen

2011-09-27, 22:19:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

Den koreanska kalashunken Se7en ska gör en comeback till den japanska musikmarknaden senare detta år. Iaf. om man ska tro den koreanska nyhetssiten Star News.

Senast han var aktiv i Japan var för hela 4 år sedan efter att hans första digitala singel (7'e japanska singel totalt) "I Got You" hade släppts. Därefter debuterade han i U.S.A. med singeln "Girls feat. Lil' Kim".

Nu kan vi alla vänta med spänning på vad han ska släppa i Japan härnäst!

Dagens Tävling!

2011-09-27, 18:03:46 / Kategori: Tävlingar


Shoujo Jidais låte Gee är väldigt populär över hela asien inklusiva Japan (där de har släppt en japansk version av låten). Eftersom de också har släppt en dansversion av der as musikvideo så finns det nu massor av folk som dansar denna dans på youtube. Dagens tävling blir för er att utse vilken dans som är bäst utav videorna som vi har plockat fram.


Här är orginalvideon:

Efter att ni har sett orginalvideon så kan ni nu bedöma de andra dansversionerna!
(Ni kan inte rösta på orginalvideon) 
 

 
För att vara med i tävlingen ska du:
- Välj en av viderona som du tycker dansar bäst
- Kommentera vilken video du gillar bäst i det här inlägget
- Skriv med din mailadress (och/eller blogg) i kommentaren
Imorgon kommer vi slumpmässigt dra fram en vinnare!


Vinnaren vinner:
En specialbanner designad endast för vinnaren, ett vinnarinlägg här på bloggen och länkning till vinnarens blogg och slutligen en liten extra present i brevlådan.


TÄVLIGNEN ÄR AVSLUTAD!!!

KARA "Winter Magic" omslagsbilder

2011-09-27, 15:59:48 / Kategori: J-Pop Nyheter
Tjejgruppen KARA är på språng att släppa sin 5'e japanska singel, "Winter Magic".Som skrivet i tidigare inlägg kommer singeln släppas i tre olika versioner. CD, CD+DVD och CD + photobook.

Nu har omslagsbilder för alla olika versioner kommit ut. Dessutom har individuella kort på tjejerna släppts!

Limited Edition A

Limited Edition B

Regular Edition
Beställningssugna?

YesAsia Regular Edition
YesAsia Limited Edition A
YesAsia Limited Edition B

Vinnaren i Koda Kumi-tävlingen!

2011-09-27, 15:46:46 / Kategori: Tävlingar

Beösk hennes blogg genom att klicka på bilden eller på länken nedanför

http://fannysahlin.blogg.se/

Fanny vinner även en liten överrsakning som kommer i brevlådan!

Resultatet i Koda Kumi-tävlingen blev såhär:

1. Söt-Kuu 37,5%
2. Kimono-Kuu 18,75% & Rock-Kuu 18,75%
3. Vinter-Kuu 6,25%, Naturfärgad-Kuu 6,25%, Fashionista-Kuu 6,25% & Ero-kawaii-Kuu 6,25%
4. Show-Kuu


Söt-Kuu är alltså den snyggaste stilen enligt våra läsare!

Håll utkik för nästa tävling som dyker upp idag!
1. vinter - 1
2. kimono - 3
3. söt - 6
4. show -
5. rock - 3
6. naturfärgad - 1
7. fashionista - 1
8. ero - 1

4MINUTE - Heart to Heart

2011-09-27, 15:45:00 / Kategori: J-Pop Videor
4MINUTE är ett annat koreanskt tjejband som nu har släppt musik i Japan. Heart to Heart är deras senaste singel och den släpptes 7 September 2011.
Titta på videon och lämna gärna en kommentar!KARA - MR.

2011-09-27, 14:36:00 / Kategori: J-Pop Videor

MR. (mister)  var KARAs första japanska singel från 2010.

AKB48 och Shojo Jidai medley

2011-09-27, 14:01:00 / Kategori: J-Pop Videor
Här är ett medley med den japanska tjejgruppen AKB48 och den koreanska Shojo Jidai. Båda dessa band är väldigt populära i Japan just och nu det är roligt att se hur de genomförde detta medley.

2NE1 - I AM THE BEST

2011-09-27, 13:25:00 / Kategori: J-Pop Videor
I AM THE BEST är en utav låtarna på 2NE1s första japanska album NOLZA som släpptes 28 Juli 2011.

BoA visar oss hur hon bor

2011-09-27, 12:10:00 / Kategori: J-Pop Videor

I denna söta video visar BoA oss hur hon bor! (Med engelsk text)


Shoujo Jidai - Mr. Taxi & Run Devil Run

2011-09-27, 10:33:50 / Kategori: J-Pop Videor

Mr. Taxi var Soho Jidais tredje japanska singel. På singeln så följde även den japanska versionen av Run Devil Run med och delar utav vinsten för singeln gick till röda korset.Korean Wave

2011-09-27, 10:04:26 / Kategori: Artist Profile


Som ni kanske har förstått så har den koreanska musiken börjat bli väldigt populär i Japan. Detta är en ny trend som inte har många år på nacken. Vi tycker dock att detta är så pass intressant att vi väljer att ta upp detta under hela dagen idag!


Japan och Sydkoreas musikindustrier var länge skilda åt och den första stora koreanska artisten att slå igenom i Japan var BoA 2002. 2002 höll Japan och Sydkorea i Världmästerskapet i Fotboll (herrar) och BoA släppte albumet Listen to my Heart. Detta album gick direkt upp på Oricons topplista och tog första platsen. BoA blev väldigt framgångsrik och har släppt sju album i Japan.

BoAs första Japanska album Listen to my heart


Två andra stora aktörer från Sydkorea som kom till Japan var artisten Rain och pojkbandet Dong Bang Shin Ki (i Japan kända som Tohoshinki). Dessa kom till Japan runt 2005/2006 och båda släppte sina japanska debutalbum 2006. Båda två blev väldigt populära och de släppte flera japanska album och singlar.Tohoshinki är du splittrad i två delar, JYJ och Tohoshinki.  Efter Tohoshinki blev även banden BIG BANG och F.T Island väldigt kända under 2008 då de släppte sina första japanska album.


Rain


Tohoshinki


Man kan säg att med dessa stora artister så öppnades vägen upp för vad som nu kallas Korean Wave (även kallat Hallyu). Sedan början av 2010 så har denna koreanskavåg verkligen svept in över Japan. Dominerande inom miusiken är just tjej- och pojkgrupper men även koreanska soloartister har blivit kända i japan.


Girl's Generation (Shoujo Jidai)


KARA


Tjejgrupper så som Girl's Ganeration (kallat Shoujo Jidai) och KARA började under 2010 att bli väldigt populära och under 2011 har även band så som 2NE1 och T-ARA, RAINBOW, After School och SECRET blivit populära. Under 2012 kommer denna koreanska våg nog att fortsätta då det redan nu talas om vilka som ska debutera ( f(x) och 2AM tillexempel). SHINee, U-Kiss, 2PM, BEAST är exempel på pojkband som har kommit till Japan med denna koreanska våg.


SHINee
BIG BANG


Idag kommer vi alltså bjuda er på en kavalkad av koreansk musik på japanska så kika in fler gånger idag för att ta del utav våra urval.  Det kommer även upp en tävling med koreanskt tema senare idag!

Födelsedagsveckan dag 3

2011-09-27, 07:36:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

Idag kommer dagen fyllas med alla dessa koreanska band som har börjat slå igenom även i Japan med singlar och album på japanska.

Jag vill även påminna er att ni kan sluta rösta på gårdagens tävling. Från och med NU räknar vi rösterna. Senare idag kommer vi presentera vinnaren i ett eget inlägg.

Men ni behöver inte sörja länge! För en ny tävling kommer att komma upp senare idag! Håll ögonen öppna!

Ny singel från Koda Kumi

2011-09-26, 20:47:33 / Kategori: J-Pop Nyheter
"Redan?!" Eller hur?!Inte ens en vecka har gått sen "Ai wo tomenaide" släpptes och info om en ny singel är redan ute! Fröken Kumi är på gång helt klart. Den nya singel kommer att heta "Love Me Back" och släpps den 30'e november. (Samma dag som min hunds födelsedag).

Singeln kommer att släppas i 4 olika versioner. CD, CD+DVD, och två olika CD-versioner med en extra gåva.
DVD'n kommer att innehålla musikvideon och making of-videon. Dessutom kommer den att innehålla 3 framträdanden från årets a-nation då (enligt Kumis hemsida) "detta års a-nation var den största succén hittills."Spännande! Jag vill höra den nya låten redan nu! Tydligen ska den nya musikvideon handla om maffiabossar och tjejer som klär ut sig till poliser. Låter som att låten kommer bli en rockigare låt. Toppen!

Avslutningsvis lägger jag upp en video från gårdagens musikprogram Music Japan där Koda Kumi uppträdde med "Ai wo tomenaide".

aitmt-mj by kk231mjDagens tävling!

2011-09-26, 16:54:30 / Kategori: Tävlingar


Tävlingsdag nummer två. Även denna mycket enkel!

Koda Kumi har gestaltat många olika stilar under sin karriär. Vilken stil tycker ni är snyggast?

För att vara med i tävlingen ska du:
- Välj en av stilarna som du tycker är snyggast
- Kommentera vilken stil du tycker är snyggast i det här inlägget
- Skriv med din mailadress (och/eller blogg) i kommentaren

Imorgon kommer vi slumpmässigt dra fram en vinnare!

Vinnaren vinner:
En specialbanner designad endast för vinnaren, ett vinnarinlägg här på bloggen och länkning till vinnarens blogg och slutligen en liten extra present i brevlådan.

Rösta på!

AKB48 Wonda Reklam

2011-09-26, 15:55:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Ta gärna en titt på AKB48s senaste reklamkampanj för Wonda, en kaffedryck!

En hög med översatta Koda Kumi-låtar kommer lassat!

2011-09-26, 15:19:00 / Kategori: Översättningar
Nu bjuds det på en hel hög med videor med engelsk översättning så ni kan få se vad hennes låtar handlar om!

Cutie Honey


Lollipop
[HD] Koda Kumi - Lollipop PV (ENG) - Click here for more home videos

Suki de, Suki de, Suki de
[MS SP] Koda Kumi - Sukide, Sukide, Sukide (eng... by matsusayuri

Last Angel feat. Tohoshinki


Moon Crying
Koda Kumi - Moon Crying (live) W/ English Lyrics - Click here for the most popular videos

Get up and Move


Shake It


Vinnaren i NEWS-tävlingen

2011-09-26, 14:18:06 / Kategori: Tävlingar


Beösk hennes blogg genom att klicka på bilden eller på länken nedanför

http://carolinaolvenius.blogg.se/

Carolina vinner även en liten överrsakning som kommer i brevlådan!


Resultatet i NEWS-tävlingen blev såhär:


1. Tomohisa Yamashita 38%
2. Ryo Nishikido 30%
3. Yuya Tegoshi 16 % & Takahisa Masuda 16%
4 Shigeaki Kato & Keiichiro Koyama

Yamapi är alltså den snyggaste från NEWS enligt våra läsare!


Håll utkik för nästa tävling som dyker upp idag!

En ung Koda Kumi på audition

2011-09-26, 13:37:00 / Kategori: J-Pop Videor
Hur såg Koda Kumi ut som en liten tonnåring? Precis såhär faktiskt.

Watch Koda Kumi Audition 1 in Music | View More Free Videos Online at Veoh.com

Kalasgullig eller hur?!

Koda Kumi blir ratad av Yamapi

2011-09-26, 12:54:00 / Kategori: J-Pop Videor
Den här videon har jag lagt upp förr. Men den är så rolig och det är ju trots allt Koda Kumis dag idag!Koda Kumi parodi

2011-09-26, 11:02:00 / Kategori: J-Pop Videor
Jag tänkte bjuda på en ganska kul och kreativ video idag. Det är en parodi från en riktig Koda Kumi-låt. Originallåten heter "But", parodin heter "I'm a little slut". Nu vill jag verkligen förklara mig till varför jag lägger upp den här videon. Tjejen som skrev den här texten och spelade in låten är en tjej som jag vet mycket väl om vem det är. Hon är ett stort Koda Kumi-fan så hon gör den här videon med glimten i ögat. Inte för att vara elak. Många andra Koda Kumi-fans som har sett videon ser parodilåten inte alls stötande, utan riktigt rolig. Givetvis brukar parodier överdriva ganska mycket. Även här. Men det är ganska roligt när folk gör parodier på kändisar på ett träffsäkert sätt.

Jag vill även förtydliga att jag själv är ett enormt stort fan av Koda Kumi. Jag tycker hon är en fantastisk människa och förebild (hon varken röker eller dricker och är en stor djurvän)!

Jag postar denna film för att den ska vara rolig, inte stötande. Men om någon skulle känna att denna låt går över gränsen, så får ni gärna höra av er så tar jag bort inlägget direkt!Text:

Oh yeah come on.
Oh!

Da-da-da...

So many eyes are watchin',
they all looking at me.
They think my shit is sexy when they see it on TV.

So many by my products,
it's all about me.
I'm better than Utada, BoA and Hamasaki.

Look here at my ass yeah, it's so damn good.
Look here at my boobies, get ya in the mood.
Look here at my nails yeah, they're so freaking long.
They take away the focus, from this stupid song.

You know I'm really a slut.
Who sells alot of CD's.
You know I'm really a slut.
Who's bringing sex to you.
You know I'm really a slut.
That's all I ever will be.
You know I'm really a slut.
Don't expect anything from me.

Showing off my body on MTV.
I never do that for free. Oh no.

Cuz I'm getting all this cash,
by simply showing off my ass.
Just look at "JUICY",
or "Ima sugu hoshii".

Da-da-da...

So many stars are tryin',
to follow me right now.
But nobody can beat me,
I wear the J-pop crown.

So many fans they like me,
they think I got a soul.
But I'm simply a product,
that Avex controlls.

Look here at my ass yeah, it's so damn good.
Look here at my boobies, get ya in the mood.
Look here at my nails yeah, they're so freaking long.
They take away the focus, from this stupid song.

You know I'm really a slut.
Who sells alot of CD's.
You know I'm really a slut.
Who's bringing sex to you.
You know I'm really a slut.
That's all I ever will be.
You know I'm really a slut.
Don't expect anything from me.

Showing off my body on MTV.
I never do that for free. Oh no.

Cuz I'm getting all this cash,
by simply showing off my ass.
Just look at "JUICY",
or "Ima sugu hoshii".

Da-da-da...

Cuz I'm getting all this cash...
Showing off my body on MTV.
Cuz I'm getting all this cash...

I'm a slut.

You know I'm really a slut.
Who sells alot of CD's.
You know I'm really a slut.
Who's bringing sex to you.
You know I'm really a slut.
That's all I ever will be.
You know I'm really a slut.
Don't expect anything from me.

You know I'm really a slut.
Who sells alot of CD's.
You know I'm really a slut.
Who's bringing sex to you.
You know I'm really a slut.
That's all I ever will be.
You know I'm really a slut.
Don't expect anything from me.

Showing off my body on MTV.
I never do that for free.

Cuz I'm getting all this cash,
by simply showing off my ass.
And I will never shut up,
I'll always be a little slut.


Koda Kumi

2011-09-26, 09:23:00 / Kategori: Artist Profile


★Artistnamn: Koda Kumi / 倖田來未
★Namn: Kouda Kumiko / 神田來未子
★Smeknamn: Kuu / Kuu-chan
★Födelsedag: 13 November, 1982
★Skivbolag: Rhythm Zone (som ligger under Avex Trax)
★Aktiv: 2000~
★Hemstad: Kyoto
Official website

★Favoritmusik: Hip Hop
★Favoritmat: Okonomiyaki, 100% fruktjuice, Perrier
★Favoritfärger: Lila och grön
★Något hon inte kan vara utan: Kärlek
★Favoritsak om sig henne som överraskar folk: Hon rör inte alkohol eller cigaretter


Koda Kumi började redan i grundskolan drömma om att få bli sångerska. Men på den tiden blev hon snarare kränkt av elaka ord som "tjockis", "du är ful" och "du är så kort" av de andra skolbarnen. Trots detta höll hon frömmen vid liv och när hon var 17 år gjorde hon en audition hos Avex Tracks. Hon släppte sin debut singel "Take Back" den 6'e december år 2000. Det gick dock lite halvtrögt för Koda Kuni till en början och det var vid hennes 8'e singel, "Real Emotion / 1000 no Kotoba" som hon fick större berömelse. Låtarna "Real Emotion" och "1000 no Kotoba" var båda ledmotiv till spelet Final Fantasy X-2 vilket hjälpte singelns försäljningssiffror.


Koda Kumi fortsatte att släppa en rad singlar där låten "Cutie Honey" fick ett större genomslag. Men Kodas riktiga genomslag blev nog vid hennes 16.e singel "Butterfly" som lyckades bli #2 på Oriconlistan. Därefter har hennes singlar aldrig fått lägre placering än på #7. 2005 släppte hon sitt första "Best" album med titeln "Best: First Things" som blev #1 och sålde över 2 miljoner exemplar. Detta album brukar räknas som hennes riktiga genomslagsalbum. Koda Kumi började utveckla sin egna stil som var allt mer lättklädd. Denna nya stil kom att kallas för "Ero kawaii" som är en sexig stil inspirerad från väst.2008 var Koda Kumi med i ett radioprogram där hon gjorde ett utsägande om att hon ville ha barn innan hon blev 35 för därefter börjar vätskorna i hinnorna ruttna. Sen skrattade hon lätt. Den japanska allmänheten tog inte alls lika lätt på detta. Så fort en Koda Kumi-låt spelades på radio ringe så många arga lyssnare in att radioprogammen fick tvärt byta låt. Hon fick enormt hård kritik (främst av kvinnor som är äldre än 35 och fortfarande skaffar barn) och Avex valde att stänga ner alla hennes aktiviteter för en månad. Sponsorer gick ur sina kontrakt med henne och hennes hemsida lades ner. Hon skulle precis släppa ett nytt album men det fick nu ingen marknadsföring alls. När sedan en månad hade gått fick Kumi delta i flera nyhetsprogram där hon intervjuvades. Hon sa "förlåt" upprepande gånger medan tårarna hennes bara föll. Hon verkade ha blivit förlåten då hennes nya album sålde riktigt bra och hon var snart uppe på benen precis som om inget hade hänt.

Koda Kumi - Ai no uta from Life Koda Kumi on Vimeo.

 

Idag är Koda Kumi en av de största och kändaste i Japan och minst lika känd för de internationella J-pop-lyssnarna. Hennes stil imiteras ständigt som den modeikon hon är och hon vinner alla möjliga utmärkelser. Hon skriver i princip alla sina låttexter och har även försökt sig på att komponera sina låtar. Koda Kumi är enormt tonsäker och hon har inga problem alls att framför sin röst live hur mycket hon än rör sig på scen. Hon har ofta ganska spektakulära konserter och hon har på sistonde kommit att kallas för "Queen of Lives" (drottningen av liveframträdanden) hos sina fans. Vilket man kan förstå när man ser videon nedan.

 

 

倖田來未 KUMI KODA-Can We Go Back (LIVE TOUR... by nerinerineri100

I dagsläget har Koda Kumi släppt:
51 singlar
9 studioalbum
5 samlingsalbum
4 remixalbum
1 coveralbum
och
15 DVD'er

Födelsedagsveckan dag 2

2011-09-26, 07:29:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Välkomna till dag 2 av vår födelsedagsvecka!Idag kommer dagens artist vara inte mindre än fröken Koda Kumi. Mycket skoj runt henne idag väntar!

Jag vill även påminna er att ni kan sluta rösta på gårdagens tävling. Från och med NU räknar vi rösterna. Senare idag kommer vi presentera vinnaren i ett eget inlägg.

Men ni behöver inte sörja länge! För en ny tävling kommer att komma upp senare idag! Håll ögonen öppna!

NEWS - Skrivbordsbakgrunder

2011-09-25, 20:40:00 / Kategori: J-Pop Bilder
Ur mitt gamla akriv har jag nu rotat fram lite skrivbordbakgrunder med NEWS som jag har gjort. De flesta är från 2007 och 2008. Varsågod att ladda ned så många du vill!

Storlekarna varierar för varje bild.


Tegoshi Yuya
1680x1050 1440x900 1280x1024 1280x800


Kato Shigeaki
1280x1024


Yamashita Tomohisa
1280x1024


NEWS
1280x1024 1024x768


Yamashita Tomohisa
1024x768 1280x1024


Yamashita Tomohisa
1024x768 1280x1024


Kato Shigeaki
1280x1024


Yuya & Shigeaki
1280x1024


Nishikido Ryo
1024x768


Kato Shigeaki
1024x768

Exposed NEWS

2011-09-25, 19:55:00 / Kategori: J-Pop Videor
Här är en rolig intervju med NEWS! Detta är ett segment ur Shonen Club som kallas XXX wo abake ( Bandets namn Exposed) och de som intervjuas får ögonbindlar och mikrofoner med tillställda röster så att de ska kunna vara ärliga. Jag skrattar varje gång jag ser detta! :D

Man vinner länkning, banner och något i brevlådan^^ Klicka på texten!

Dagens tävling!

2011-09-25, 17:52:00 / Kategori: Tävlingar

Nu är det äntligen tävlingsdags på bloggen! Detta är bloggens första tävling någonsin så passa på att vara med redan från början!
Dagens tävling kommer att vara mycket enkel.

Vem tycker du är snyggast från NEWS?

Ryo Nishikido
Shigeaki Kato

Tomohisa Yamashita

Takahisa Masuda

Yuya Tegoshi

Keiichiro Koyama


För att vara med i tävlingen ska du:
- Välj en av killarna som du tycker är snyggast
- Kommentera vem du tycker är snyggast i det här inlägget
- Skriv med din mailadress (och/eller blogg) i kommentaren

Imorgon kommer vi slumpmässigt dra fram en vinnare!

Vinnaren vinner:
En specialbanner designad endast för vinnaren, ett vinnarinlägg här på bloggen och länkning till vinnarens blogg och slutligen en liten extra present i brevlådan.

Då kör vi!

Koda Kumi a-nation´11 video

2011-09-25, 15:17:23 / Kategori: J-Pop Nyheter
Här kommer ett videoklipp från Koda Kumis framträdande från sommarens a-nation. Den inspelade versionen av showen visades på japansk tv den 24/9 och någon glad själ spelade in det och la upp på YouTube. Passa på att titta nu innan videon blir borttagen! :)


Koda Kumi var lika bra som alltid live!

NEWS - Diskografi (singlar)

2011-09-25, 14:17:00 / Kategori: J-Pop Videor
Eftersom att NEWS är dagens artist så kommer här videorna till alla deras singlar!
NEWS har ju funnits rätt länge så de äldre videorna är i rätt dålig kvalite men jag hoppas det är något ni kan ha överseende med :).


Johnny's gillar inte att ha sina videor på youtube (vilket är ganska osmart utav dem tycker jag) så därför är en del utav videorna som vi lagt upp här från kinesiska och koreanska sidor så jag hoppas att alla videor fungerar som de ska. Skulle det vara något som inte fungerar säg gärna till! :D


NEWS Nippon - släpptes 7 november 2003


Kibou~Yell~ - Släpptes 12 Maj 2004


Akaku Moyuru Taiyo - släpptes 11 augusti 2004


Cherish - släpptes 16 mars 2005


TEPPEN - släpptes 13 juli 2005


Sayaendo - släpptes 15 mars 2006
Denna låt var till animen One Piece (därav det teckande pirattemat i videon).


Hoshi wo Mezashite - släpptes 21 mars 2007


Weeek - släpptes 7 november 2007


Taioyu no namida - släpptes 27 februari 2008


Summer time - släpptes 8 maj 2008


Happy Birthday - släpptes 1 oktober 2008Koi no ABO - släpptes 29 april 2009

Sakura Girl - släpptes 31 mars 2010


Fighting Man - släpptes 3 november 2010

 


Hur blev Yamashita Yamapi?

2011-09-25, 13:16:06 / Kategori: J-pop Random
Som många av oss redan vet brukar NEWS-medlemmen Yamashita kallas för Yamapi. Men hur tusan kom han på att kala sig fr det egentligen? I filmen nedan finner ni svaret.


NEWS - Dagens Artist

2011-09-25, 11:56:14 / Kategori: Artist Profile
Den första artisten ut i vår födelsedagsvecka är bandet NEWS!

★Medlemmar:
Yamashita Tomoshia (26 år)
Nishikido Ryo (26 år)
Tegoshi Yuya (23 år)
Koyama Keiichiro (27 år)
Kato Shigeaki (24 år)
Masuda Takahisa (25 år)

★Före-detta medlemmar:
Uchi Hiroki
Kusano Hironori
Moriuchi Takahiro
★Aktiv: 2003~
★Antal singlar: 14 st
★Antal CD album: 4 st
★Antal DVD: 6 st
★Agentur: Johnny's & Associates


NEWS bildades 2003 och vid det tillfället var de nio medlemmar (nu är de sex medlemmar). Namnet NEWS står för North East West South. 2003 så släppte de sin första singel NEWS ニッポン (NEWS Nippon (Japan)) som var ledmotivet till värlsdmästerskapet i Volleyboll som spelas i Japan.
NEWS första singel NEWS Nippon från 2003


Efter den första singel släpptes så lämnade Moriuchi Takahiro bandet och agenturen helt. Det gick såklart rykten om varför han slutade men det officiella från Johnny's var att han skulle fokusera på studierna. Men han är ju inte den enda som inte längre är med i bandet. Uchi och Kusanos avslut är mer dramatiskt. I mitten av 2005 så togs Uchi på bar gärning när han gick omkring full i en park en kväll. Uchi som var under den legala åldern för att dricka alkohol blev då genast avstängd från NEWS. Kusano blev också avständ för att ha druckit alkohol ungefär ett halvår senare (början av 2006).


NEWS tog en paus under 2006 och medlemmarna som var kvar (de sex nuvarande medlemmarna) gjorde lite olika soloaktiviteter under detta år. Bland annat bildades duon Tegomass av Tegoshi och Masuda (vi skriver mer om tegomass senare). Vid början av 2007 tog NEWS upp sina aktiviteter igen och har sedan dess släppt flera singlar och album. Nu under 2011 har de haft soloaktiviteter igen, men det har inte varit en uttalad paus som förra gången.

Från vänster: Yamashita, Nishikido, Tegoshi, Masuda, Kato, Koyama
Klicka på bilderna för större versionEtt inlägg med NEWS diskografi finns HÄR.

Nu drar födelsedagsveckan igång!

2011-09-25, 09:49:21 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu drar födelsedagsveckan igång!

Om exakt en vecka fyller bloggen 1 år och vi vill fira detta stort genom att fylla hela veckan med roliga saker!


Så nu drar vi igång!
Håll er uppdaterade!
För mer information kan ni kika i vårt tidigare inlägg (som nu är uppdaterat).Hey!Say! JUMP tidningsbilder

2011-09-24, 18:24:08 / Kategori: Japanska tidningar

 

Nu på Hey!Say! JUMPs årsdag tänkte jag dela med mig utav en bunt tidningsbilder.

 

Några exempel från tidningen Potato

Klicka för större bild


POTATO - 98 inscannade bilder 128 MB -LADDA NED HÄR

WINK UP - överraskning 27 MB - LADDA NED HÄR

 

Skriv gärna en komentar om du laddar ned ^^

Glöm inte bort att komma på den kommande födelsedagsveckan!


Koda Kumi - Ecstasy

2011-09-24, 18:13:31 / Kategori: Dagens Låt
Det är lördag. Det betyder olika för många. För mig betyder det att dagens låt bara måste bli Ecstasy med Koda Kumi för den gör mig så himla dansglad!

Koda Kumi - Ecstasy (Official Video) - MyVideo


KARAs 5'e japanska singel, "Winter Magic", radio rip

2011-09-24, 16:04:29 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu ska jag ge er en eventuell radio rip av KARAs nya japanska singel "Winter Magic". Den låter helt klart glad och vintermysig! Passa på att lyssna innan låten blir borttagen från YouTube!
Vad tycker ni?


RAINBOW uppträder med japanska debutsingeln "A" i Happy MUSIC

2011-09-24, 14:33:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den koreanska tjejgruppen RAINBOW framförde igår sin japanska debutsingel live igår kväll i musikprogrammet Happy MUSIC. "A" som låten heter släpptes i japan den 14'e september och gick så pass bra att den lyckades knipa åt #3 weekly på Oriconlistan. Det är helt strålande för en debutsingel! Stort grattis till tjejerna!

Glöm inte bort att komma på den kommande födelsedagsveckan!

Koda Kumi 「愛を止めないで」liveframträdande + magazine scans

2011-09-24, 13:22:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Igår framförde Koda Kumi sin senaste singel "Ai wo tomenaide" i programmet Happy MUSIC.


Sen tänkte jag även ge er de senaste avscannade bilderna från tidningen Pop Sister (en tidning som därmed har släppt sitt sista nummer). Klicka på bilderna för att förstora dem.

Glöm inte bort att komma på den kommande födelsedagsveckan!

ISSA x SoulJa x ROLA - I HATE U

2011-09-24, 12:41:00 / Kategori: J-Pop VideorISSA och SoulJa har sammarbetat med en ny singel som kommer ut den 12 oktober. Singeln som heter I HATE U handlar om hur en man känner efter han har blivit bedragen av sin flickvän. Modellen Rola är även med i denna låt där hon får stå för den kvinnliga sidan i denna historia. Tillsammans blir låten väldigt känslomässigt laddad och jag rekomenderar er att lyssna och titta på videon.

Glöm inte bort att komma på den kommande födelsedagsveckan!


GReeeeN släpper en ny singel

2011-09-24, 11:36:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Bandet GReeeeN har en ny singel på G som kommer att heta "Koibumi ~Love Letter~" och den kommer att släppas den 16'e november. Sången kommer dessutom tjäna som ledmotiv till den nya filmen "Antoki no Inochi" som kommer att börja visas på bio den 19'e november.

Bandet GReeeeN själva säger om singeln "We feel… that you can experience the meaning of the life you’ve lived by talking about ordinary things, thinking about the hopes you have for tomorrow, and falling in love again." Sången sägs vara stark och handlar om ett kärleksbrev som man inte kan se och som är skrivet under hela ens liv. Låter nästan mysiskt.

Singeln ska komma ut i två olika versioner, endast CD och en CD+DVD. Mer information om singel tillkommer! Tills vidare får ni lyssna på GReeeeNs mest kända singel, (enda singel hittills som har lyckats knipa #1 weekly på Oricon), Kiseki.

【GReeeeN】 Kiseki (PV) - English Subbed - The funniest home videos are here
Glöm inte bort att komma på den kommande födelsedagsveckan!

Hey!Say! JUMP

2011-09-24, 10:33:32 / Kategori: Artist Profile

Hey!Say!JUMP bildades för exakt fyra år sedan och detta firar vi med att ge dem en artistprofil här på bloggen!


★Medlemmar:
Ryosuke Yamada (18 år),
Yuri Chinen (17 år),
Yuto Nakajima (18 år),
Keito Okamoto (18 år),
Daiki Arioka (21 år),
Yuya Takaki (21 år),
Kei Inoo (21 år),
Hikaru Yaotome (20 år),
Kota Yabu (21 år),
(Ryutaro Morimoto 16 år)(avstängd just nu)


★Undergrupper: Hey!Say!7 & Hey!Say!BEST
★Aktiv: 24 september 2007~
★Antal singlar: 8 st
★Antal CD album: 1 st
★Agentur: Johnny's & Associates
★TV program: Yan Yan JUMP


Klicka för större bildHey!Say!JUMP är det pojkband inom Johnny's som har flest medlemmar (10st). För att göra det lite enklare har de delat upp gruppen i två undergrupper Hey!Say!7 och Hey!Say!BEST. De yngre medlemmarna är med i Hey!Say!7 och de äldre medlemmarna är med i Hey!Say!BEST.

Namnet Hey!Say! JUMP kommer ifrån det faktum att alla killar i bandet är födda under Heisei-perioden (som började 8 januari 1989). JUMP står för Johnny's Ultra Music Power och deras första singel tillsammans heter just Ultra Music Power. Jag skriver tillsammans eftersom Hey!Say!7 var en egen temporär grupp några månader innan Hey!Say! JUMP bildades. Deras debut konsert var i Tokyo Dome och därmed blev de det yngsta bandet i historien att uppträda där.Här är två av deras låtar. Den övre videon visar ett av deras liveframträdanden med låten "Arigatou (Sekai no Doko ni Ite mo)" och den undre videon visar deras musikvideo till låten Hitomi no Screen.Här är ett klipp från deras tv-show Yan Yan JUMP. Yan Yan JUMP börjades sändas i april 2011 och sänds nu varje lördag. Showen är en underhållningsshow där de genomför tävlingar och olika sporter och där de även har ett live-segment med sång och dans. Showen är baserad på en gammal show som sändes för över 20-år sedan som hette "Yan Yan Utau Studio".Hey!Say!JUMP drabbades av en stor skandal detta år. En av deras medlemmar (Ryutaro Morimoto) blev tagen på bar gärning när han rökte och detta trycktes upp i pressen. Eftersom att åldern för att röka och dricka alkohol i Japan är 20 så begick han alltså ett brott och han blev avstängd från alla aktiviteter med Hey!Say! JUMP. Om han kommer att komma tillbaka är oklart men tidigare liknande händelser hos Johnny's gör att det ser tveksamt ut.

Här är ytterligare en låt av Hey!Say! JUMP - Your Seed
Glöm inte bort att komma på den kommande födelsedagsveckan!


Känner ni igen henne?

2011-09-23, 18:56:00 / Kategori: Lekar
Nu ska ni få leka lite tänkte jag! Gissa vem artisten är! Ni får hjälp av bilder och ledtrådar. Alla är värda olika poäng. Lyckas ni komma på vem det är redan vid första ledtråden/bilden, får ni alltså högsta poäng! Dela gärna med er av vilken poäng ni lyckades få! :)
Då kör vi!

Vem är artisten?

~

Bild 1 : 10 poäng

~

Ledtråd 1 : 8 poäng
Hon är mycket känd för sina stora vackra ögon som hon föddes med. Vad hon mer föddes med var en kort (även för att vara japan) kroppshydda. Hon är nu i vuxen ålder inte längre än 156 cm lång.

~

Bild 2 : 6 poäng


~

Ledtråd 2 : 4 poäng
Den här atristen blev upptäckt i en karaokebar och fick erbjudandet att bli artist av en man som sa sig komma från ett stort skivbolag. I tron att han bara ville få henne i säng tackade hon nej till erbjudandet. Men mannen ville verkligen jobba med henne och fick henne till slut att tacka ja efter upprepande övertalningsförsök. Hon tyckte dock sånglektionerna var tråkiga och skolkade. Då skickades hon till New York i ett år av skivbolaget för att träna på sin sång. Inte långt därefter gjorde hon sin debut.

~

Bild 3 : 2 poäng


~

Ledtråd 3 : 1 poäng
Denna artist skriver alla sina texter själv. Hon har även producerat och komponerat många av hennes egna låtar under namnet "CREA". Hon har även på senare tid börjat producera åt andra artister. Hon har nu funnits på den japanska musikindustrin i över 10 år, är den mest sålda singelartisten (alltså den mest sålda utan att vara med i ett band) och är mest känd som "Ayu" hos sina fans.

~

Kom ni på vem det var?!

Ayumi Hamasaki - Get Out Of My Life by Moe-loves-ayumi

Givetvis var det Ayumi Hamasaki. Videon ovan är från en 90-tals show som hette "Idol on the stage". Det var inte här hon blev upptäckt dock. Det här var några år innan lilla Ayumi blev Ayumi Hamasaki.

~Födelsedagsveckan~

2011-09-23, 17:55:12 / Kategori: J-Pop Nyheter
Vi ska ge er ett tips om vad som komma skall på denna blogg.


Från och med söndag kommer vi starta vår födelsedagsvecka! Vi har då bloggat tillsammans i ett år! Det blir en vecka proppfylld med diverse roligheter. Vi kommer att ha minst en tävling per dag och sista dagen kommer vi ha en ännu större tävling! Varje dag kommer att erbjuda flera olika överraskningar som vi (Elin och Linn) mer än gärna vill bjuda er alla på!


Varje dag kommer vi även att ha "dagens artist" under denna vecka. Denna artist/band kommer få stor uppmärksamhet under dagen och vi komemr att lägga upp profiler, övesättningar, videor, bilder, roliga klipp osv.
Vilka det blir får ni hålla utkik efter, enklast är att titta in varje dag! :D

1 år snart!

Shojo Jidai - Bad Girl

2011-09-23, 17:14:00 / Kategori: Dagens Låt
Shojo Jidai (SNSD/Girl's Generation) från Korea har knipit hem dagens låt. Låten Bad Girl finns med på deras japanska album GIRL'S GENERATION och är enligt mig en av de bästa låtarna på albumet (hela albumet är dock väldigt bra).

AI och Koki gör bakåtvolter

2011-09-23, 16:43:00 / Kategori: J-Pop Videor
Här är ett roligt klipp från 2007 och tv-showen Cartoon KAT-TUN. Den japanska RnB sångerskan AI besökte showen och hon vill lära sig att göra bakåtvolter. Koki visar därför hur det går till och AI överraskar all med sina volter! Engelsk text finns så ni inte missar det roliga! :D

KARAs 5'e japanska singel, "Winter Magic", mer info

2011-09-23, 15:26:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare rapporterat här på bloggen så är den koreanska tjejgruppen KARA är påväg att släppa sin 5'e japanska singel nu i höst. Singelns titel är Winter Magic och kommer att släppas den 19'e oktober.


Som vi redan vet kommer singeln att släppas i tre olika versioner. Här kan ni se alla olika versioner i detalj. Är ni sugna på att beställa denna singel kan ni hitta länkar till alla olika versioner här.
Regular Edition
01. Winter Magic
02. Whisper
03. Winter Magic (Instrumental)
04. Whisper (Instrumental)
05. Winter Magic (X’mas Ver.) -Bonus Track-

Limited Edition A
[CD]
01. Winter Magic
02. Whisper
03. Winter Magic (Instrumental)
04. Whisper (Instrumental)
[DVD]
01. Winter Magic (Music Clip)
02. Winter Magic (Close-up Ver.)
03. Winter Magic (Off-shoot)
Limited Edition B
[CD]
01. Winter Magic
02. Whisper
03. Winter Magic (Instrumental)
04. Whisper (Instrumental)
-28 page glossy photo booklet-
Regular Edition
01. Winter Magic
02. Whisper
03. Winter Magic (Instrumental)
04. Whisper (Instrumental)
05. Winter Magic (X’mas Ver.) -Bonus Track-

Limited Edition A
[CD]
01. Winter Magic
02. Whisper
03. Winter Magic (Instrumental)
04. Whisper (Instrumental)
[DVD]
01. Winter Magic (Music Clip)
02. Winter Magic (Close-up Ver.)
03. Winter Magic (Off-shoot)

Limited Edition B
[CD]
01. Winter Magic
02. Whisper
03. Winter Magic (Instrumental)
04. Whisper (Instrumental)
-28 page glossy photo booklet-

Låten Jumpin´som var KARAs andra japanska singel.

Vi återkommer när vidare information släppts!

Följ oss med bloglovin!

2011-09-23, 14:06:03 / Kategori: J-pop Random
Glöm ej att ni kan följa oss med bloglovin'
Då tappar ni inte bort några av våra uppdateringar ^^
Klicka på bilden för att komma till bloglovin'

BENI - Darlin'

2011-09-23, 13:40:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

BENI släpper en ny singel den 12 oktober.
Singeln heter Darlin' och detta är låtarna som kommer på singeln
01. Darlin’
02. 好きだから。(BACHLOGIC REMIX)
03. Anything Goes!! (DJ cool-k REMIX)
04. Darlin’ (Instrumental)
Här kan ni titta på en kort version av videon till singeln.


AKB48 slår rekord i karaokevärlden

2011-09-23, 12:05:28 / Kategori: J-Pop Nyheter
AKB48 har dominerat ännu en ranking diagram!

För veckan i september 5 ~ 11, tog flickorna de tre översta platserna på Oricon Weekly Karaoke Ranking med sina sånger "Heavy Rotation", "Flying Get" och "Everyday Kachuusha"
Detta första gången i Oricon Weekly Karaoke Ranking: s 17-åriga historia att en och samma artist landade de tre översta platserna. Andra konstnärer landade oftast den 1: a och 2: a ranking plats, men aldrig hela tre. Sharan Q sätta prejudikat år 1996 när de blev den första gruppen att dra bort en 1: a och 2: a plats i rankningen med "Zurui Onna" och "My Babe Kimi ga Nemuru gjort".
Dessutom har AKB48 slagit ut ORANGE RANGE: s 42-veckor i rad rekord för att vara # 1 på Oricon Weekly Karaoke Ranking med dynamit hit, "Hana". AKB48 har varit # 1 för 47 veckor med "Heavy Rotation".
Grattis, mina damer!
AKB48 dominerar nu ännu en ranking chart!
För veckan i september 5 ~ 11, tog flickorna de tre översta platserna på Oricon Weekly Karaoke Ranking med sina sånger "Heavy Rotation", "Flying Get" och "Everyday Kachuusha". Denna Karaoke Ranking är en lista på de låtar som var mest framförda på karaokeklubbar under veckan som gick.
Detta är första gången i Oricon Weekly Karaoke Rankings 17-åriga historia att en och samma artist lyckats få de tre översta platserna.
Med detta så har AKB48 dessutom slagit ut ORANGE RANGEs 42-veckors långa rekord. Med låten "Hana" hade ORANGE RANGE legat som #1 i 42 veckor i rad vilket då var ett rekord. Nu är det istället AKB48 som har tagit över rekordet och har varit # 1 i hela 47 veckor i rad med låten "Heavy Rotation".

Kusumi Koharu blir modell för CanCam

2011-09-23, 10:09:39 / Kategori: J-Pop Nyheter
Kusumi Koharu, från Dream Morning Musume, kommer nu att bli en utav tidiningen CanCams modeller. De japanska modetidningarna har sina egna modeller som är med i varje nummer utav tidningen. Koharu var med i tidningens augustinummer och det verkar ha blivit väldigt uppskattat hos läsarna för nu har hon blivit deras officiella modell.
Hon skriver såhär på sin blogg: "I’ve read CanCam ever since I was a little kid and it made me want to become a model, and becoming a CanCam model has been a big dream of mine. I’m extremely happy to be able to model with CanCam this time…so happy…I’m overcome with emotion… (/ _ ; )"
Här är två sidor med Koharu ur CanCams augusti nummer


AFTERSCHOOL - Asiens Pussycat Dolls

2011-09-22, 19:23:26 / Kategori: J-Pop Videor
Vet ni vilka jag talar om? Jo det koreanska bandet AFTERSCHOOL. Men de finns även nu på den japanska marknaden under samma namn. Det är en grupp tjejer som slog igenom i Japan, våren 2011, tillsammans med Namie Amuro i en gemensam låt till Amuros nya album Checkmate.

Namie Amuro - Make It Happen (Ft. After School) from robert rodriguez garrafa on Vimeo.


I sommaren som gick släppte AFTERSCHOOl sin första japanska singel under skivbolaget Avex. Bang! som singeln heter är en ny version på japanska av samma singel med samma namn som de redan har släppt i Korea.


Nu är de på g att släppa ännu en ny japansk singel, Diva, som även den redan finns släppt i Korea. Mer information om singeln och tjejerna tillkommer senare.

Grafik till er!

2011-09-22, 19:15:00 / Kategori: J-pop Random


Som bilden ovan säger så tar jag emot önskningar denna helg!
Jag kan redigera bilder och sätta ihop på många olika sätt. Några förslag på saker jag kan göra: Bakgrunder till dator, Bakgrunder till telefoner, Headers till bloggar, Avatars till forum och liknande (även signaturer), Idolbilder (med bild och text).. med mera, bara fantasin sätter stopp!


Kravet är dock att det jag skapar ska ha något med Japan eller japansk musik att göra. Jag är inte superhård på reglerna; koreanska artister/asiatiska artister /Asiatiska teman går bra. Men jag gör inte bilder på dig och dina vänner (om du inte specifikt vill ha ett japanskt tema), eller på saker som inte har med asien att göra.


Önskeformulär:
Typ: (tex bakgrundsbild, header osv)
Storlek: (ange i pixlar, tex 1280x800  eller 500x500)
Bilder: (ge mig länkar till bilderna du vill ha med i grafiken)
Färger/tema: (om du har speciella färger/tema du vill ha med)Hey!Say!JUMP - Magic Power Full PV

2011-09-22, 17:53:37 / Kategori: J-Pop Videor
Nu har videon Hey!Say!JUMPs låt Magic Power släppts. Tidigare har vi visat er den korta versionen och detta är alltså den långa versionen av videon.


Kalafina - Symphonia PV

2011-09-22, 16:21:37 / Kategori: J-Pop Nyheter
Kalafina släppte igår (21'a september) sitt tredje album After Eden och samtidigt släpptes PV'n till låten Symphonia som finns på samma album.


Kalafina är ett band som är ett absolut måste för den som gillar orkestrar och mycket känsla. Jag har alltid uppskattat klassisk musik och att blanda ihop den med j-pop är något som faller mig i smaken perfekt! ^^

Här nedan kan ni se den nya PVn till Symphonia.


RURUTIA - Lost Butterfly

2011-09-22, 14:00:00 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt presenteras av RURUTIA. Hon är som artist ganska intressant för hon håller sitt privatliv helt dolt för allmänheten. Med det får hennes musik tala helt och hållet för sig själv eftersom ingen har några förväntningar utefter hur hon är som person.


SHINee - LUCIFER teaser

2011-09-22, 13:26:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Det koreanska bandet SHINee kommer den 12 oktober att släppa sin tredje japanska singel. Denna gång blir det en japansk version av låten LUCIFER.  Nu finns en liten promo-teaser ute att titta på.
Dozo~


Arashi i ny KIRIN-reklam.

2011-09-22, 11:16:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
KIRIN är ett dryckesföretag mest känd för din öl. I denna nya reklamfilm åtnjuter några medlemmar från Arashi en ekologisk öl.


Fler reklamklipp från Pocky.

2011-09-22, 10:03:23 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare raporterat är Ninomiya Kazunari (från Arashi) Pockys nya ansikte i deras reklamfilmer. I det förra inlägget beskrev jag de två olika reklamerande och deras mening. Ninomiya ska alltså dansa med sin Pocky till MC Hammers "Can't touch this". Men han hör fel och sjunger "chanto aundesu" (kan översättas som "det matchar perfekt") istället för "can't touch this".

I det förra inlägget visade jag bara ena reklamen. Nu har den andra filmen kommit ut och även en making-film från när de spelade in reklamfilmerna. Håll till godo!~FLOWER - nytt band!

2011-09-22, 09:56:21 / Kategori: J-Pop Nyheter

Flower är ett nytt systerband till killgruppen EXILE. De är alltså tillsammans med två andra tjejband (Dream och Happiness) en del av vad de kallar för E-girls.

Flowers första låt, Still, har nu kommit ut med en video och precis som med exile så har medlemmarna olika roller. I denna grupp är det två tjejer som sjunger och de andra är dansare. Ta gärna en titt på deras första video!


Aquascutum x Ayu Trench Coats Collection

2011-09-21, 19:42:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Trench Coat-företaget Aquascutum och Ayumi Hamasaki har gjort ett sammarbete tillsammans. Nu har den nya kollektionen kommit ut och är till salu från och med idag. Den ena kappan är "Aquascutum x Ayu"-kappan och de andra två är endast Aquascutum. Ta en titt på dem och se vad ni tycker!
Om Aquascutum x Ayu-kappan (den på bild ovan), översatt av Misachan:

"The coats are of the single-breasted design, with a wide flared hem reminiscent of a dress, outlining a totally feminine silhouette. Made of waterproof gabardine, the impressionistic Aquascutum buttons give a vintage feel, making for an overall cute minidress-like coat. Aquascutum’s unique feature: the checked underside, and a collab double nametag 「Aquascutum x Hamasaki Ayumi」 make these coats extremely special.

On Sale from 21 September 2011
Stores: Limited Coat Event Booth (from 21 September at all major department stores) and all Aquascutum shops
Price: ¥72,450
Colour on display: Black"

Aquascutum x Hamasaki Ayumi Campaign Site: http://www.ayu-aq.com/

Jag älskar Aquascutum x Ayu-kappan! Hade jag varit rik hade jag lätt bett en kompis i Japan köpa en till mig!

Ayumi Hamasaki - A Song for XX

2011-09-21, 18:14:00 / Kategori: Översättningar
Jag tänkte idag bjuda på en översättning till en av Ayumis gensomslagslåtar. Varför hon slog igenom så starkt i början var hennes texter. Ni ver säkert redan att hon skriver alla sina texter själv vilket hon började med som tonnåring när hon bodde i New York för att sångtränas och skrev brev tillbaka till skivbolaget Avex. De noterade hennes tallang att måla känslor med sina ord och hon fick börja skriva allting helt själv.

Låten här nedan, A Song for XX (utalas ofta bara som "a song for..."), skrev hon i de senare tonnåren och det märks tydligt i texten. Låten släpptes aldrig som en singel utan finns i hennes första album med samma namn, A Song for XX. Texten är stark och väldigt känsloladdad och har gjort tydliga avtryck på hela Hamasakis karriär. Även ännu idag.


SCANDAL gör öppningslåt för BLEACH

2011-09-21, 16:40:16 / Kategori: J-Pop NyheterSCANDAL kommer att göra den nya öppningslåten för animen BLEACH. Detta är deras andra gång de göra öppningssång för just BLEACH. Den första låten var "Shojo S" som var öppningslåt under 2009. Den nya låten heter "HARUKAZE" och kommer att börja användas i programmet som sänds den 11 oktober. Sångaren Haruna kommenterade nyheten såhär: "We are very happy to sing the opening number for ‘BLEACH’ again!! We will do our best to liven up the anime with ‘HARUKAZE’"

Här kan ni lyssna på den tidigare låten Shojo S.

 


Lösögonfransar från Ayumi Hamasaki snart ute på marknaden

2011-09-21, 15:43:49 / Kategori: J-Pop Nyheter
Hamasaki Ayumi-producerade ögonfransar, som tar fram det söta i en flickas ögon är här!


Hamasaki Aumi han själv desginat dessa ögonfransar som passar perfekt till kurvan i ögonlocket och till dina egna ögonfransar. Trots sin fina och tunna design är ögonfransarna hållbara och starka samtidigt som ger dig de flickaktiga konturerna till dina ögon!

Det finns 12 olika typer av ögonfransar för 12 olika effekter. I varje paket kommer tre par fransar och paketen kostar 1,480 yen styck.

Ögonfransarna kommer att säljas via den japanska internetbutiken mu-mo över hela landet (Japan).
⇒ http://sp.mu-mo.net/shop/r/ayu_goods1109/

* mu-mo page will be updated from 22 September 18:00~
* mu-mo shop will start taking preorders from 26 September 19:00~
* The timings listed above follow JPT time.
* There will be cancellations after purchase.
* For enquiries, do not contact TA. Please use the Enquiries form at mu-mo shop instead.

Översättning gjord av Misachan.


Kanjani8 - Tsubusa no koi

2011-09-21, 13:25:00 / Kategori: Dagens Låt

Denna låt är ledmotivet till dramat Zenkai Girl där Ryo (i grön kostym i videon) har en av huvurollerna. Låten heter alltså Tsubusa no koi och spelas utav Kanjani8.  Lyssna gärna för det är en väldigt härlig låt. :)

 

Tyvärr har jag ingen engelsk översättning tillgänlig just nu, hoppas det går bra ändå ^^

 
Miyavi feat KREVA - Strong

2011-09-21, 12:12:00 / Kategori: J-Pop VideorMiyavi har påbörjat ett nytt musikaliskt projekt som han kallar för "Samurai Session World Series" där han sammarbetar med artister runt om i världen. Den första låten som släpps är "Strong" som han har skapat tillsammans med rapparen/producenten KREVA. Videon publicerades idag på Miyavis officiella youtube och singel kommer till marknaden den 5 oktober.

KAT-TUN har en ny sång på G + Kame med silverhår

2011-09-21, 09:27:27 / Kategori: J-Pop Nyheter
För det nya dramat Yokai Ningen Bem, med Kamenashi i huvudroll, kommer KAT-TUN att ha ledmotivet. Deras nya låt heter "Birth" och vi får se om den kommer ut som singel eller om de ska släppa ett album.

Nu har även lite nyheter och förhandsvisingar dykt upp för dramat. Något som noteras direkt är att Kamenashi (även kallad för Kame) har silverfärgar hår (mest troligtvis en peruk).  Dramans handling har vi beskrivit i ett tidigare inlägg som ni hittar HÄR.

 Namie Amuro - Never End

2011-09-20, 22:38:57 / Kategori: J-Pop Musik
Det är ju trots allt hennes födelsedag! Då bara måste jag bjuda er på en av mina absoluta favoritballader inom J-popen! Never End har en hel del orientaliska toner i sig samtidigt som den påminner om västerlänsk pop. Den är rent utav ett praktexempel för vad som gör J-popen så speciell.

Jag valde denna video inte p.g.a. den längre inledningen (ca 01:30 minut) där hon leker lite med sitt team utan för att hela framträdandet i sig är otroligt rörande. Hon själv blir så rörd att hon börjar gråta så pass att hon inte kan sjunga ut ett par rader (ca 04:28). Istället får hon höra alla hennes fans som sjunger åt henne istället. Det är ett enormt mysigt framträdande med mycket värme och kärlek!

Amuro namie "Never End" by GO-GO-STALIN

Ta gärna en titt på texten. Den är jättefin!

Översättning:

It was a distant future
It was a distant country
It was a distant desire
It was a distant memory

Surely you and I pledged our love long ago
So that we would meet again and again
Let's talk about everything in our pasts
Let's talk more about our future

Never end, never end
Our future
Never end, never end
Our tomorrow
Fantasy, dreaming
Everyone dreams
Uncountable
Tendernesses support me

It was always a miracle
It was always planned
I finally came to understand
Something that is surely important
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/amuro_namie/never_end_english.html ]
I've got to keep living, even on tearful days
But I can't be strong, I've got to become strong
Time keeps mercilessly chipping away
I restrain my running heart and keep walking

Never end, never end
Our future
Never end, never end
Our tomorrow
Uncountable
Tendernesses support me
A wind of
Unforgettable memories blows

Never end, never end
Our future
Never end, never end
Our tomorrow
Fantasy, dreaming
Everyone dreams
Uncountable
Tendernesses support me

Never end, never end
Our future
Never end, never end
Our tomorrow


Låtar med sexigast text

2011-09-20, 17:12:21 / Kategori: J-Pop Nyheter
Förra månaden skrev jag ett inlägg om en undersökning som hadee gjorts där den sexigaste PVn röstades fram. Ännu en undersökning har nu gjorts i samma tema. Det är mobilsajten JOYSOUND som nu har undersökt vilken låttext som lyssnarna tyckte var sexigast. Översättningar finns i titlarna.

10. Kuchi Utsushi no Chocolate – AKB48 / French Kiss

9. Ikenai Taiyou – ORANGE RANGE

8. Mitsuyubi – SID

7. Natsu Koi Natsu Game – An Cafe

6. Cutie Honey – Koda Kumi

5. Kuchibiru Kara Romantica – AAA

4. Quville – flumpool

3. Ima Sugu Hoshii – Sugar Soul / Koda Kumi

2. Eh? Ah Sou – papiyon (Choucho-P)

Och vinnande för sexigaste text blev Acid Black Cherrys "Black Cherry". Motiveringarna var ofta "när jag hörde ordet "sexig" var det den här låten jag tänkte på först" eller "den är jätteerotisk!" och "från en kvinnan synvinkel förstår jag texten, den är smärtfull".

1. Black Cherry – Acid Black Cherry

Kinesisk ranking av J-pop

2011-09-20, 15:17:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

Den japanska popmusiken blir mer och mer populär i Kina och efter SMAPs konsert så har de kinesiska nöjesprogrammen rotat fram lite statistik gällande j-pop.  Här (bilden ovan) presenterades en rankning utav de populäraste personerna inom j-pop. Denna rankning är baserad på Baidus undersökning 2010.

 

Nr 10

YUI

 

 

Nr 9

Horikita Maki

 

Nr 8

Arashi

 

Nr 7

W-winds

 

 

Nr 6

Hamasaki Ayumi

 

 

Nr 5

Yamada Ryosuke (från Hey!Say! JUMP)

 

 

Nr 4

AKB48

 

 

Nr 3

Kamenashi Kazuya (från KAT-TUN)

 

 

Nr 2

Yamashita Tomohisa (från NEWS)

 

Nr 1

Akanishi Jin

 

 

 

 

 

 

Yamada Ryosuke

Namie Amuro - WILD

2011-09-20, 12:45:00 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt får idag givetvis bli från dagens födelsedagsbarn, Namie Amuro. Denna gång blir det WILD som blev nummer 1 weekly på Oriconlistan 2009. Lyssnar man förstår man varför. Den är riktigt awesome. ;)

szólj hozzá: Namie Amuro - Wild

Ninomiya Kazunari (Arashi) nytt ansikte för Pocky.

2011-09-20, 10:17:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Ni alla vet kanske redan om det japanska, chokladklädda kex-godiset Pocky.


Ninomiya Kazunari från Arashi har nu valts som Pockys nya ansikte. De nya reklamklippen med Ninomiya började sändas i tv idag, september den 20'e. Det ska finnas två versioner av denna nya reklam. I den ena ska Ninomiya dansa till MC Hammers "Can't touch this" tillsammans med en hög bakgrundsdansande tjejer och sin Pocky. När han sedan ska sjunga/prata/rappa (vad vi som har hört låten vet att han borde sjunga) "can't touch this" ska det verka som att han har hört fel och han sjunger istället "chanto aundesu" (kan översättas som "det matchar perfekt"). Sedan använder han sin Pocky att röra om i sitt drinkglas. Hur bra nu en Pocky i en drink kan smaka vågar jag inte riktigt gissa på själv...

I den andra reklamvideon ska bakgrundsdansarna ha 12 olika outfits som ska representera 12 olika tillställningar som till exempel "karaoke", "stranden", "nyår"

EXILE och Big Bang nominerade till MTV Europe Music Awards 2011

2011-09-20, 10:03:44 / Kategori: J-Pop Nyheter
Roliga nyheter! Den populära gruppen EXILE har blivit nominerade till årets MTV Europe Music Awards i kategorin "World Wide Act Asia Pacific Nominees". EXILE är ett av Japans populäraste band just nu och har vunnit stor kärlek hos sina fans med sin dans och sång.


Inte bara EXILE har fått den stora äran att bli nominerade utan även den koreanska gruppen Big Bang. Även om Big Bang är från Korea har de producerat en hel del musik även i Japan på japanska vilket de har gjort med stor succé.


Vilka vill ni se segrande?
Rösta på dem gör ni här!
Årets EMA kommer att hållas i Belfast, Irland den 6'e november.

Namie Amuro 34 år!

2011-09-20, 09:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Idag fyller en av världens vackrase artister Namie Amuro hela 34 år!~
Ett stort och hjärtligt grattis till henne!


Amuro namie "Can you celebrate?" by GO-GO-STALIN

Miyavi blir förband till 30 seconds to Mars

2011-09-19, 19:15:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

När 30 seconds to Mars kommer till japan nästa helg kommer (21-23 september) Miyavi att vara förband till dem. I alla fall om man tittar på Jared Letos Twitter.
Matsui Rena från SKE48 i drama

2011-09-19, 16:10:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Matsui Rena från AKE48 kommer att vara med i ett "mobilt" drama (ett drama som man endast kan se via sin mobiltelefon).  Dramats namn är "Oshare ni Koishita Cinderella ~Okarie ga Yume wo Kanaeru Made~." och Rena kommer att ha en "gal look" eftersom hennes roll är baserad på den kända modellen och bloggaren Matsuoka Rie (som kallas för Okarie). Okarie stylar Renas alla outfits i dramat och på sidan om komkarie att ha en show där hon berättar om stilarna och kläderna hon har valt ut.

Dramat är en "askungesaga" där huvudpersonen är väldigt intressead utav mode och man får följa henne i sin kamp för att nå sina modedrömmar.

Det börjar sändas den 1 oktober och nya avsnitt kommer att komma varje onsdag. Avsnittens längd är ca 11-14 minuter.
BREAKERZ - GO

2011-09-19, 15:32:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
På onsdag denna vecka är det dags för bandet BREAKERZ att släppa sitt femte album "GO".


Albumet kommer att släppas i tre olika versioner. CD, CD+DVD med 8 musikvideor och CD+DVD med en dokumentär. Det kommande albumets olika versioner med innehåll ser ut som följer.


GO
01. GO
02. Gekijou
03. Tsukiyo no Itazura no Mahou (GO Version)
04. CHANGE THE WORLD
05. CLIMBER X CLIMBER
06. Present
07. Zettai! I LOVE YOU
08. Smile 100%
09. Sabishigariya
10. BUNNY LOVE
11. LAST † PRAY
12. Hoshi no Tabibito
13. Orange-iro no Sora
14. Destruction
GO [Limited Edition A]

[CD]
Innehåll samma som ovan

[DVD]
01. Gekijou
02. hEaVeN
03. BUNNY LOVE
04. REAL LOVE 2010
05. Tsukiyo no Itazura no Mahou
06. CLIMBER X CLIMBER
07. LAST † PRAY
08. Zettai! I LOVE YOU

GO [Limited Edition B]

[CD]
Innehåll samma som ovan

[DVD]
00. DVD dokumentär ~GO ga Dekiru Made~Köpsugna?

YesAsia CD
YesAsia Type A
YesAsia Type B
CDJapan CD
CDJapan Type A
CDJapan Type B

U-KISS - 0330

2011-09-19, 14:16:00 / Kategori: Dagens Låt

 

Dagens låt är utav ett koreanskt band, U-KISS. De signade med Avex denna sommar och släppte denna singel den 24 augusti. I denna video är låten ihopsatt med den koreanska musikvideon (de gjorde ingen japansk musikvideo).

 

 

 

Engelsk översättning

 

Yo ! Listen up. This is my tragic story just to break into my heart

As I close my eyes quietly even now the image of you still flashes brightly across my mind
As if time has stopped for the night
A quick glance disappearing in the rain's shadow I wandered without purpose
As if I could meet you in my dreams

All I can do is to chase after our memories from that day
As expected my regrets became more pronounced
My only wish is to once again be with you every day
I want you to be back
I can't since we cannot return to that day
My wound remains un-heal if only to forget
Again the morning welcomed me alone with nothing but meaningless matters

As I close my eyes quietly even now the image of you still flashes brightly across my mind
As if time has stopped for the night
A quick glance disappearing in the rain's shadow I wandered without purpose
As if I could meet you in my dreams

My broken off feelings in the distance...
If I'm reborn again I'd still choose you
Why did I turn on this love show
A song to you that was supposed to communicate my wish
Why did we fight we both got hurt
Did you lose the sight of our goals for tomorrow
Things like "love each other admirably"
Those important words

Are you crying alone by yourself ?
Why, am I no good then ?
Is "let's break up" easy to say ?

Simply seeking the freedom
To slip out of this situation in one step
With only a small hint of regret remaining inside
(I'm sorry) I still cannot move when I think about you and then, my tears would fall

As I close my eyes quietly even now the image of you still flashes brightly across my mind
As if time has stopped for the night
A quick glance disappearing in the rain's shadow I wandered without purpose
As if I could meet you in my dreams
The both of us who have decided on forever...

You and I we firmly vowed don't deny our r²π
Because of me the world is starting to spin forward, well

The sky shined after the rain

At the place where the morning sun is invited to without being afraid anymore
I will simply wait for you
Even if I cannot give my love to you (I love)

Undoubtedly what I want are (you) days in the past that has become the past (always)
To remain too much to convey
Engraved into the needles of the clock

 


Acid Black Cherry släpper en serie singlar av 5 + info om nya singeln Pistol

2011-09-19, 12:02:45 / Kategori: J-Pop Nyheter
Acid Black Cherry är på g och det rejält. Han planerar att släppa sitt tredje album nästa år 2012 men innan dess ska han släppa en serie singlar. Hela 5 stycken faktiskt och singlarna kommer att släppas en gång i månaden. Toppen! Jag tackar och tar emot så mycket ABC som jag kan få.


Första singeln på tur är ABCs 11'e singel totalt och heter "Pistol". Den kommer att släppas nu på onsdag (den 21:a september) och PVn är redan ute. Titta här nedan och se om ni gillar den.


Nästa singel på tur har redan annonserats. Den kommer att heta "Shangri-La" och ska släppas den 19'e oktober. Mer information om den kommer senare.

Sugna på att köpa Pistol?

YesAsia CD
YesAsia CD+DVD
CDJapan CD
CDJapan CD+DVD

Tohoshinki - B.U.T PV

2011-09-19, 10:07:27 / Kategori: J-Pop VideorVideon till Tohoshinkis nya singel B.U.T är nu ute!


Johnny Kitagawa har Guiness världsrekord

2011-09-19, 08:48:34 / Kategori: J-Pop Nyheter


Johnny tillsammans med Hey! Say! JUMP och massor av juniors.

Johnny Kitagawa, grundaren och ägaren av Johnny's & Associates, fick i helgen ta emot två Guiness världsrekord.

De två nya priserna han fick ta emot var: Most No.1 Singles Produced by an Individual (232), och Most Concerts Produced by an Individual (8,419).

Han har alltså producerat 232 singlar som gått direkt till musiktoppen (nummer 1 på listan) mellan åren 1974 - 2010, detta med ett fyrtiotal olika band. Ingen annan musikproducent i världen har lyckats med det så många sånger. (Kanske ingen annan musikproducent har så många band att producera heller).

Han har även rekordet för antal konserter producerade. Mellan 2000 och 2010 så hölls det 8 419 konserter under hans produktion. Om man räknar besökarantalet så beräknas det tillsammans att vara 48,234,550 stycken för grupperna SMAP, KinKi Kids, ARASHI, KAT-TUN and Hey! Say! JUMP (inte inkluderat andra mindre grupper).

Det är intet för intet som Johnny har ett rykte att vara den mest profilierade "idolbands /killbands" producenten i världen (han började redan 1962).
Koda Kumi 「愛を止めないで」single PV's

2011-09-18, 20:10:14 / Kategori: J-Pop Videor
Nu finns fulla versioner av den kommande singelns två nya musikvideos ute som jag tänkte bjuda på! Tyvärr så har jag inte hittat inbäddade versioner av dessa videor ännu men jag har två finfins länkar som ni kan klicka in er på istället! Det enda ni behöver göra är att;

- Klicka in på länkarna nedan.
- Fyll i lösenordet i den lilla rutan som ploppar upp framför videon.
- Tryck sedan på den orangea knappen för att starta videon.

Lätt som en plätt!

Ai wo tomenaide full PV:
http://www.tudou.com/programs/view/lX96GSkazLo/
You are not alone PV:
http://www.tudou.com/programs/view/t-SY5iwOhnI/
Password is 1014707
Thanks to 1014707 @ JPC!

Lösenordet är 1014707

Tack till 1014707 @ JPC!Artikel ang. problemen mellan Ayu och Avex.

2011-09-18, 16:53:19 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som jag tidigare har rapporterat har det utspelats en hel del drama mellan Ayumi Hamasaki och hennes skivbolag Avex. Först skrev jag om den dramatiska ändringen från sommarens a-nation där Ayu valde att inte gå ut sist som hon annars alltid har gjort. Nu senast skrev jag om Ayus återbud till Music Station vilket skapade ett enormt tumult på hennes twitter.

Nu har hon äntligen kommit tillbaka till Japan igen och tidningarna skriver redan massor om hennes frånvarande och anledningar. Även den medföljande kontroversen mellan Ayu och hennes skivbolag Avex kan ni läsa om i artikeln här nedan.


MSta last-minute cancellation: the gap between a rebellious Hamasaki Ayumi and her record company


On the 16th, singer Hamasaki Ayumi could not board a flight home due to health complications, namely acute pharyngitis that she contracted in the US, and so made a last-minute cancellation of her live appearance on TV Asahi’s “Music Station”‘s 25th Anniversary Special Programme.

According to her company office, Hamasaki had travelled to New York, USA, earlier this month for a calendar photoshoot. However, due to a delay in photoshoot schedule, she missed her flight back home. After that, she could not book another ticket back, and during her extended stay, she contracted acute pharyngitis, making her unable to board any flights.

“If there was a chance that she may not be able to return, why did she schedule a photoshoot then? Furthermore, Hamasaki was supposed to be the main attraction on the programme on the 16th, yet she still did a last-minute cancellation. I worry that this may lead to a worsening of relations between the music programme and Hamasaki’s company” — Staff from the music industry

On her official site, Hamasaki wrote “To everyone who has been waiting eagerly for this TV appearance, I’m really regretful, pained, and sorry for causing such trouble. I’m really sorry.” However, a gap had already existed between her and her record company, a gap which has widened due to this incident.

“During the record company’s outdoor live event held at the end of August, Hamasaki voluntarily resigned from her position as closing act. The reason concerned various matters regarding her wish to perform songs with other artistes, resulting in a substitute artiste having to do the closing act instead. There were also trust issues because senior artistes in the company had their performance times cut short in order to extend the performance times of artistes from other companies. Hamasaki voiced her displeasure over Twitter countless times, and resulted in strife among fans.” — Staff from the music industry

This incident may result in lasting consequences.

Översättning gjord av underbara Misa-chan.~

 

Vad som till sist händer får vi i framtiden se men jag hoppas att tidningarna talar med osanning och att Ayu ska få slippa denna hårda kritik och dess medföljande stress allt p.g.a. sjukdom.


KARA släpper ny singel

2011-09-18, 14:06:00 / Kategori: J-Pop NyheterDen 19 oktober kommer KARA att släppa sin femte singel. Singeln har namnet Winter Magic och den kommer att komma ut i tre versioner. Alla tre versioner kommer med låtarna "Winter Magic" och "Whisper" men efter det så skiljer de sig åt. Limited A kommer med en DVD med musikvideon i olika vinklar. Limited B kommer med en fotobok och den vanliga versionen kommer med en extra låt "Winter Magic (X’mas Ver.)".

Här går det att förbeställa singeln :
Limited A
Limited B
Regular EditionAyumi Hamasaki - SURREAL

2011-09-18, 12:39:57 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt blir den episka låten SURREAL av Ayumi Hamasaki. Tiden går fort. SURREAL fyller hela 11 år om lite drygt 1 vecka. Och den är fortfarande så otroligt bra! Tidlös kanske man skulle kunna kalla den.


KAT-TUN-höst i dramavärlden

2011-09-18, 09:58:54 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

Ueda Tatsuya från KAT-TUN har nu rakat av sig sitt hår för sin roll i den nya dramaserien "Runaway ~Aisuru Kimi no Tame ni~".  Det kom lite som en chock för alla KAT-TUN fans då Ueda alltid har varit mån om sitt hår och inte har haft det kortklippt på många många år.

 

Dramat, med Ichihara Hayato i huvuroll, börjar sändas i oktober kl 21.00 på torsdagar. Dramat är en thriller där Ichihara tillsammans med kompisar från fängelset (Ueda med flera) bestämmer sig för att rymma de 1000 kilometrarna tillbaka till Tokyo där hans dotter befinner sig.

 

Även Nakamaru är med i ett nytt drama "Last Money ~Price of Love~" som började sändas 13 september. Detta drama handlar om bedrägerier med livsförsäkringar och den mans som ska utreda dessa. Mer information kan ni läsa HÄR.  Här är även ett litet nyhetsklipp ni kan se.

 

 Och den tredje medlemmen av KAT-TUN att vara med i ett drama denna höst är Kamenashi, som vi tidigare har rapporterat om. Han ska vara med i live action versionen av Yokai Ningen Bem som också börjar sändas i oktober.

 

 


Jero - Umi Yuki

2011-09-17, 20:47:07 / Kategori: Dagens Låt

 

Idag är Jeros låt Umi Yuki dagens låt här på vår blogg. Det är en väldigt fint enka-låt och som ni kan se i videon så ser Jero inte ut som en typisk enka-sångare. Ett ytterligare inlägg om honom kommer vi att göra senare för han har en intressant historia. :) Njut av dagens låt!


Engelsk översättning

The snow that falls into the sea
From the frozen sky
Is swallowed among the waves
Leaving no traces

My dear, even though I love you
Ah, if my love never reaches you
My dear, then I would rather
Just throw myself into the sea

I followed you to Izumozaki
To Japan’s sea of sadness
I lost sight of love on the wharf
The tears that fall
Do not collect
Like snow in the sea

I stretch out my palm
To a cold vision
Of casting away the world
I believe that is my destiny

My dear, even though you love me
Ah, our love won’t come true
My dear, so I would rather
You kill me, please

I’m alone in Izumozaki
Without an umbrella to wait for tomorrow
My wet hair is cold to the stem
Begrudging words
Vanish beneath the water’s surface
Like snow in the sea
My dear, even though I love you
Ah, if my love never reaches you
My dear, then I would rather
Just throw myself into the sea


My dear, even though I love you
Ah, if my love never reaches you
My dear, then I would rather
Just throw myself into the sea

Kago Ai utskriven från sjukhuset

2011-09-17, 17:33:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som vi tidigare skrev lades Kago Ai in på sjukhus den 11'e september efter ett självmordsförsök. Idag den 17'e september twittrade Ai om att hon har blivit utskriven. Hon började med att ursäkta sig för all oro hon har orsakat och fortsatte “[...] While being hospitalized, I received very warm messages of encouragement from all of you. Thank you very much. I’m doing fine again now and I was discharged from the hospital today! I’m going to have to rest for a little while. Please forgive me again.”


Hoppas att hennes goda humör håller i sig och hon kommer in på rätt spår nu!

Music Station 25th Anniversary Special

2011-09-17, 15:04:34 / Kategori: J-Pop Videor
Tänkte slänga upp lite videos på de uppträdande artisterna från gårdagens Music Station! Utöver AKB48 som jag visare igår uppträdde även Koda Kumi, Tohoshinki, EXILE och Hey! Say! JUMP. Håll till godo!~


Koda Kumi - Ai wo tomenaide

msute-kuu by kk231mj


Tohoshinki - B.U.T (BE-AU-TY)

20110916_msute-buit by kk231mj


EXILE - Rising Sun

msute-xle by kk231mj


Hey! Say! JUMP – Magic Power

msute-hsj by kk231mj


Fukuyama Masaharu – Kazoku ni Narou yo (fighting pose)

msute-mf by kk231mj

Twitterkaos för Ayumi Hamasaki

2011-09-17, 14:49:57 / Kategori: J-Pop Nyheter
Igår kväll skulle Ayumi Hamasaki egentligen ha uppträtt på gårdagens "Music Station 25 Anniversary Special" men fick ställa in kort inpå programmets start. Det som hände var att Hamasaki har varit i New York senaste veckan och fotograferats inför 2012 års kalender. Med dåligt väder som kom blev fotograferingsdagarna lite försenade. Dessutom i New York har det varit fashion week och 10 år sedan 9/11 vilket gjorde det svårt för Ayus personal att finna biljetter ut från landet.

Bilder Ayu själv la upp på sin twitter~


Inte nog det detta så blev Ayu ordentligt sjuk under hennes sista dagar i NY som ledde till att svimmade. Hon har skrivit i sin privata blogg på TA att hon nu mår bra men hälsan satte definitivt stopp för en eventuell hemresa. Ayu skrev en ursäkt på sin TA hemsida (TA är stängt för betalande medlemmar) till sina fans för att hon inte kunde dyka upp till den planerande Music Station.

Själviska som endel fans kan bli i sin besvikelse att deras favoritartist inte dyker upp fick hon ganska hård kritik på twitter som hon svarade på. Bland annat fick hon kommentarer som:

ayu: Last-minute cancellations and inevitability are 2 different things.

Ayun17Branko: What is the meaning of being in NY during this time period? Why didn’t you guys book flight tickets when you first realized the photoshoot will be postponed? Couldn’t you have come back first, then return to NY again after MSta? Do you know how many people are looking forward to MSta tomorrow?
ayu: Of course, we tried to book tickets. But my staff somehow mixed up the timings by one hour, so we couldn’t get a flight for all of us. And that flight which we missed was the only flight available. That was the start of this whole saga. “Do you know how many people are looking forward to MSta tomorrow?” There is no reason for me not to know.

midoshi21: “Last-minute cancellations and inevitability are 2 different things.” I don’t agree with this… No matter which way I look at it, this management problem was due to a miss of ayu’s self-management. I think you need to acknowledge that… If you knew you may not be able to come back, couldn’t you have negotiated to do a live feed performance from the US?
ayu: What do you mean by “a miss of ayu’s self-management”? Negotiate a live feed performance? I can’t do that, all the timings and stuff for that will have to come from TV Asahi.

Ayun17Branko: I don’t know too (´Д` ) It’s vexing because I like you so much and I wanted to meet you. That’s why I said such harsh words. Even though ayu-chan is not a bad person, what is happening now is reality. Don’t say things like “inevitable” and try to run away. Please explain it properly, we’ll understand.
ayu: I’m not running away. If I was running away, I would have left everything to the company to handle, and not be running around airports myself trying to get a flight.

De var rätt hårda mot henne och imponerande nog försöker hon svara på dem. Efter ett tag såg hennes mottagna twittermeddelanden äntligen lite annorlunda ut!

marinnko07: Those who aren’t fans will probably think you did a last-minute cancellation (゚〜゚ But I want you to take care of yourself first for now (cries)
Yocchan__ayu: Whatever happens, just take a rest. No matter what happens, ayu-chan’s health needs to be perfect!
ayu: Well, I can’t help what others think of me. We have given it our all and tried our best.

ayu69maki: I feel that there is no need for you to explain yourself on Twitter this time. Though non-TA fans and overseas fans can see what you’ve written, people who hate ayu will see it too. That will become more knife-like words which will hurt ayu, I don’t want to see that (;_
ayu: Because I have Twitter, I think I may have to do so. People often don’t know the sharpness of their knife-like words, they just type and press send. This easily leads to many people getting caught up in the mess.

ayu_glay_aaa: ayu has always been the one supporting me. So at this critical time now, can useless me become ayu’s support? (´;ω;`)
ayu: You are (*^^*)

leeo0x0olee: Because there’s so little TV performances this time, all the more that everyone is looking forward to this… Even though there may be a last-minute cancellation, I’ll accept it
ayu: I’m used to it, so its ok (*^^*)

mametan_love07: No matter how many days it takes, as long as ayu and staff get back to Japan safe, that’ll be enough (*^^*)
ayu: Thank you (*^^*) But we won’t give up, and will stick with it till the very last moment ☆

xA_A_Nx: ayu is always the one apologizing. I want to say sorry too.
ayu: Because I am the troupe leader baby (`_´)ゞ *sparkle*

Papaz_kawanishi: How can you be so sincere? Where do you get the strength to express yourself?
ayu: This is the only way of living that I know~


Hey!Say!JUMP - Magic Power PV (short ver)

2011-09-17, 13:29:00 / Kategori: J-Pop Videor
Hey!Say! JUMPS nya singel kommer till försälning på onsdag 21 september.

SMAP i Kina

2011-09-17, 11:00:21 / Kategori: J-Pop Nyheter

Den 16 september hade SMAP sin första stora konsert i Peking.


Konserten hade en seriös underton då de ville främja det kulturella utbytet mellan kinesiska och japanska ungdomar, föra dem närmare varandra.

Tidigare på dagen besökte de olika kinesiska tjänstemän och även "the Great Hall of the People" på himmelska fridens torg. Flera kinesiska statstjänsetmän, inklusive den kinesiska ambassadören i Japan, besökte konserten på kvällen.
Men det var inte bara allvar under denna konsert. SMAP använde sig utav kinesiska och kinesisk slang under konserten och publiken blev glatt överraskade. De sjöng även två utav deras hits ('Sekai hitotsu dake no haha' och 'Yozora no mukou') på kinesiska och de sjöng även en klassiks kinesisk sång 'Yue liang dai biao wo de xin' (the moon represents my heart) .Modellen/skådespelaren Lin Chi-Lin som spelade tillsammans med Kimura Takya i dramat Tsuki no Koibito ~Moon Lovers~ var även där och kom upp på scen under pratstunden i konserten. Under denna pratstund berättade medlemmarna i SMAP om hur de hade gått upp på den kinesiska muren tillsammans första gången de kom till Kina och att den upplevelsen hade stärkt deras vänskap och kärlek till varandra (vilket gjorde att fansen jublade).

Här är ett klipp från deras pratstund i konserten.


Och detta är från de japanska nyheterna


AKB48 i Music Station

2011-09-16, 19:54:21 / Kategori: J-Pop Videor
I senaste avsnittet av Music Station framförde AKB48 sin senaste singel Flying Get. Ta en titt på deras uppträdande här nedan.


Fanremix av POP DIVA

2011-09-16, 16:32:53 / Kategori: J-Pop Musik
Kommer ni ihåg låten POP DIVA som Koda Kumi släppte som singel tidigare i år?


Jag hittade igår en remix av låten som ett fan har gjort. Jag är verkligen inte den som brukar gilla remixer men denna gillar jag starkt.

Lyssna och man kan även ladda ner den här.

G-Dragon och TOP gör japansk duo-debut

2011-09-16, 14:26:28 / Kategori: J-Pop NyheterG-dragon och TOP från det koreanska bandet BIG BANG kommer denna höst att göra en japansk duo-debut.

De kommer att släppa en japansk version av låten "Oh yeah feat. BOM" (Park Bom är från "2ne1) som var med på deras koreanska debutskiva. Singeln kommer också att innehålla låten "High high" och singeln kommer i hela 5 olika exemplar som alla har olika framsidor och medföljande innehåll.

Singeln släpps den 9 November.

Här kan ni lyssna på de koreanska låtarna så länge tills de japanska har släppts.OH YEAH feat BOM

 

HIGH HIGH

 


Acid Black Cherry - 優しい嘘 (yasashii uso)

2011-09-16, 12:36:03 / Kategori: Dagens Låt
Idag bjuder jag på en av mina absoluta favoritlåtar! Nämligen Acid Black Cherry (Yasu från Janne Da Arc) med låten Yasashii Uso som kan översättas som "gentle lie". Innebörden av titeln är stark och jag skulle absolut tipsa er att läsa den översatta texten när ni lyssnar.


Man ryser lika mycket varje gång!

En glimt av ABK48s nya video

2011-09-16, 10:38:13 / Kategori: J-Pop Nyheter
AKB48s nya singel "Kaze wa Fuiteiru" släpps den 26 Oktober.

Quiz! Hexagon II slutar sändas

2011-09-15, 20:16:21 / Kategori: J-Pop Nyheter

Den populära frågesportstävlingen Quiz! Hexagon II kommer att slutas sändas på Fuji TV. Programledaren Shinsuke Shimada har slutat och följden av detta blir att programmet också kommer att sluta sändas.  Den sista sändningen kommer att vara 28 september och då kommer programmet att vara en tvåtimmars special.


Programmet som har varit väldigt populärt startade redan 2005 men då under namnet "Quiz! Hexagon - The Evening is a Quiz Parade!!", under senare halvan av 2005 uppgraderades programmet och har sedan dess gått under namnet "Quiz! Hexagon II".

Quiz! Hexagon II är ett frågesportsprogram där deltagarna blir indelade i tre lag (baserad på ett test de gör innan programmets början) och sedan tävlar dessa tre lag mot varandra. Genom att svara rätt på frågorna får lagen poäng och det lag som har flest poäng i slutet vinner.  Programmet är dock känt för de osmarta svaren kändisarna ger (vilket gör shown väldigt rolig) och de musikaliska grupperna som har blivats av deltagarna har blivit populära de med, "Hexagon famliy" kallas de alla tillsammans.

FUji TV har funderat på att köra en ny version av Quiz! Hexagon II med en ny programledare men en av de senaste programmen hade bara en rating på 10,9 % (år 2008 låg deras rating runt 20%), så vi får se vad de bestämmer sig för.

Här är ett avsnitt av showen om ni är nyfikna. Kvaliten är inte den bästa men det kanske fungerar ändå. :)

Angela Aki är gravid

2011-09-15, 14:21:42 / Kategori: J-Pop Nyheter

Angela Aki har nu på sin blogg bekräftat att att hon är gravid i den 5'e månaden. Tidigare i år genomgick Aki en operation efter att hon hade diagnositserats med utomkvedshavandeskap. Ett tillståd där fostret inte utvecklas i livmodern utan i t.ex. äggstockarna eller bukhinnan. Detta tillstånd kan vara livshotande för kvinnan men doktorerna som opererade Aki har sagt att både hon och barnet mår tipp-topp nu.

Aki berättar även i sin blogg att trots detta barn kommer hon fortsätta skapa musik, sjunga och framträda så som hon gjort innan. Helt klart strongt av henne då hon släpper det nya albumet "WHITE" nu snart den 28'e September och ska hålla en konsert i Nippon Budokan kallad "Nippon Budokan POWER OF MUSIC ~All Request Special~" den 26'e December.

Ett stort grattis till Angela Aki!


Engelsk översättning~


Angela Aki - 手紙 ~拝啓 十五の君へ~

A letter to my 15 years old self


Dear you,
Who's reading this letter
Where are you and what are you doing now?

For me who's 15 years old
There are seeds of worries I can't tell anyone

If it's a letter addressed to my future self,
Surely I can confide truly to myself

Now, it seems that I'm about to be defeated and cry
For someone who's seemingly about to disappear
Whose words should I believe in?
This one-and-only heart has been broken so many times
In the midst of this pain, I live the present

Dear you,
Thank you
I have something to tell the 15-year-old you

If you continue asking what and where you should be going
You'll be able to see the answer

The rough seas of youth may be tough
But row your boat of dreams on
Towards the shores of tomorrow

Now, please don't be defeated and please don't shed a tear
During these times when you're seemingly about to disappear
Just believe in your own voice
For me as an adult, there are sleepless nights when I'm hurt
But I'm living the bittersweet present

There's meaning to everything in life
So build your dreams without fear
Keep on believing

Seems like I'm about to be defeated and cry
For someone who's seemingly about to disappear
Whose words should I believe in?

Please don't be defeated and please don't shed a tear
During these times when you're seemingly about to disappear
Just believe in your own voice

No matter era we're in
There's no running away from sorrow
So show your smile, and go on living the present
Go on living the present

Dear you,
Who's reading this letter
I wish you happiness


alan ej längre i Japan

2011-09-15, 12:16:34 / Kategori: J-Pop Nyheter
Min dag börjar med tråkiga nyheter! Sjukt deppigt!


En av mina favoritartister alan har lämnat Japan och återvänt till sitt hemland Kina. Hennes kontrakt med Avex Japan verkar inte ha förnyats och alan har dessutom lämnat Avex China och börjat arbeta med ett nytt skivbolag. Inte nog med det så har även alans exclusive producer Kazuhito avslutat sitt kontrakt (dock producerar han fortfarande för andra avex-artister).


alan har avslutat sitt modellande med tidningen Anecan (vilket hon brukade göra varje månad) och har flyttat ut ur sin lägenhet i Japan.


Detta finner jag enormt tråkigt inte bara för att alan var en av mina favoritartister men även för att hon var den första kinesiska artisten som slog igenom i J-pop-världen med en singel som kom #3 weekly på Oriconlistan. Det känns som att historien tar ett steg tillbaka. (Väsentligt för mig då jag studerar mycket mellan japanska och kinesiska relationer).


Och hennes röst är ju så magnifik! Därför lägger jag upp så många videor just nu. Titta gärna på dem! Har ni inte hört henne innan lovar jag er att ni kommer att hålla andan så bra som hon är!

alan själv uttrycker flytten mer som ett val av henne då hon nu får större chans att kunna umgås med familjen mer. Jag saknar henne i j-popen men jag kommer helt klart fortsätta följa alan i hennes kinesiska karriär och stötta henne för det hon gör!


SWEET BLACK feat. Maki Goto - Lady Rise

2011-09-15, 11:32:34 / Kategori: Dagens Låt

Maki Goto var tidigare med i Morning Musume och efterdet att hon "graduated" så signade hon med avex och startade en solokarriär.  Under stage namnet Sweet Black feat. Maki Goto så släppte hon sin första solo skiva. Här är en uav låtarna från denna skiva.Bunraku Intervju med GACKT

2011-09-15, 09:47:55 / Kategori: J-Pop Nyheter

Här är en väldigt kort intervju med GACKT om den nya filmen Bunraku. Intervjun är på engelska :)

「愛を止めないで」 CM

2011-09-14, 22:49:52 / Kategori: J-Pop Nyheter

Köpsugna?

ONE PIECE kokbok!

2011-09-14, 18:25:27 / Kategori: Japanska tidningar

För alla er som gillar ONE PIECE finns det nu ute en kokbok med smarriga recept!

Boken heter ONE PIECE Kaizoku Character Bento BOOK och innehåller bentolådor designade utav den kända akinoichigo. Den innehåller såklart recept också och dessa har namn så som "Pirate King Bento“, “Chopper Bento“, och “Water 7 Bento“. Det finns även desserter och recept på kakor i boken.

Med boken så följer även ett set med tio delar så man kan skära ut och forma maten efter ONE PIECE karaktärerna.


Boken är redan till salu och den kan köpas för cirka 120kr på CDJapan, HÄR.


Här är lite smakprovsbilder från boken.


Dold mening i FIVE

2011-09-14, 15:42:04 / Kategori: Artist Profile

Scans från HULUFan @ AHS

I en intervju för senaste nummret av tidningen SWEET som Ayu deltog i berättade hon att det fanns en dold mening som kunde hittas i det nya minialbumets 「FIVE」 titeltext. Något utöver att den enda vita bokstaven i texten är V (5 i rommerska siffror). På mixi.jp (japans version av facebook) började medlemmar genast försöka hitta denna hemliga information som skulle finnas.

Sedan fann någon ett otroligt inspirerande svar!


"H♡PE"

Med O'et som ett hjärta och med ett bakvänt P så fick man fram "HOPE". Att FIVE och HOPE skulle hålla ihop är fullt logiskt därför att:

Albumet innehåller 5 låtar.
Albumet släpptes 5 månader efter katastroferna i Japan.
Ayu nuvarande turné heter "POWER of MUSIC" där "LOVE" och "HOPE" är ledorden.

Ayu har inte berättat vad det är, så kom ihåg att detta än så länge bara är spekulationer. Men man måste nog erkänna att Ayu är en enastående människa som lägger så mycket tanke kring sina texter, låt- och albumtitlar.

Orange Range - Shanghai Honey

2011-09-14, 11:19:33 / Kategori: Dagens Låt
Idag tänkte jag bjuda på en jättetrevlig låt från bandet Orange Range. Låten "Shanghai Honey" var med i J-doramat Orange Days som jag rekommenderar otroligt varmt. Dramat handlar om tjejen Sae som är döv och hennes kompisgäng. Dramat bjuder på kärlek och vänskap i dess varmaste form. Under seriens gång får man även chansen att lära sig endel japanskt teckenspråk. Alltid lika skoj! Detta drama är personligen en av mina favoriter och alla borde absolut se den!

I.o.m. att Sae är döv, visas videon på japanskt teckenspråk.~


Kago Ai försökte ta självmord

2011-09-14, 10:43:03 / Kategori: J-Pop Nyheter

Kago Ai ,ex-medlem från Morning Musume, hittades den 11 september i sin lägenhet med handleden uppskuren ett självmordsförsök. Hon togs genast till ett lokalt sjukhus där hon nu vårdas.

Kago Ai har haft det lite upp och ned de senaste fem åren. Det började 2006 med att skvallerpressen publicerade bilder på henne där hon rökte. Åldern för att röka (och dricka alkohol) är 20 år i Japan och Ai hade just då fyllt 18 år. Hon blev då genast avstängd från aktiviteter av sin agentur. Avstängingsperioden skulle vara ett år och när slutet närmade sig hände samma sak igen. Nya bilder på henne rökande publicerades i tidningarna, men denna gång var det också en annan skandal. Det hade nämligen kommit fram att hon dejtade en 37-årig man (hon var då 19 år). Som idol är det absolut inte bra att göra något olagligt som att röka, och det är dessutom inte bra att dejta någon, definitivt inte en person som är dubbelt så gammal. Ais kontrakt blev nu helt uppsagt och hon fick lämna agenturen. Ai har senare berättat att hon försökte ta sälvmord genom att skära upp handlederna redan vid första avstängningen.

2009 kom nästa skandal där Ai var inblandad. Denna gång kom det fram att hon dejtade en 33-årig gift skådelseplare Hidejiro Mizumoto. Mizumotos fru Asato blev rasande och stämde dem båda eftersom hon sa att hon hade bevis för denna affär. Domstolen dömde till hennes fördel och Mizumoto fick lämna över sitt hus och bil samt betala stöd för barnen. Ai verkar inte blivit skyldig till att betala någonting (enligt den information jag har hittat).

Nu den 11 september försökte alltså Ai att ta självmord igen. Hennes advokat berättar i sitt pressemedelande om bakgrunden till detta självmordsförsök.

Hennes pojkvän Ando (44 år), som hon bodde tillsammanes med, blev arresterad av polisen den sjätte september för ett försök till utpressning. Han försökte komma bort från en skuld på 20 miljoner yen (ungefär 1,75 miljoner kronor) genom att skrämma och hota med att han hade goda kontakter inom Yamaguchi-gumi maffian. De tog även in Ai till polisitionen för att förhöra henne. Advokaten berättar att kände Ai sig skyldigt till att detta skulla ha hänt, att hon trodde att Ando skulle ha gjort detta för hennes skull.
Enligt Ais advokat så pratade han och Ai på telefon dagen då hon försökte ta självmord och hon sa "“Sensei, it looks like I cut my wrist". Han försökte förmå henne att gå till sjukhuset men hon sa tydligen att hon bara ville vila lite. Efter det så slutade hon svara och personer från hennes management skickades till hennes lägenhet. Där hittade de henne med handleden uppskuren och Ai var i ett redlöst tillstånd efter att ha tagit väldigt många smärtstillande. Nu är hon på sjukhuset och vårdas. Skadorna är inte livshotande.

Ååh, vad sorgligt för denna tjej! Man vill bara ge henne en kram och styra henne in på rätt spår!

Kis-My-ft2 i Wink Up (2006-2008)

2011-09-13, 21:05:20 / Kategori: Japanska tidningar

Jag tänkte dela med mig utav lite inscannade delar från Wink Up med gruppen Kis-My-Ft2. De var ju inte debuterade på den tiden men även de som är "juniors" i Johhnys hamnar i tidningarna.
I filen som ni kan ladda ned finns 87 bilder från 2006, 2007 och 2008.

Ladda ned den HÄR.
storlek 54 MB


Lämna gärna en kommentar om ni laddar ned ^^Ny artist - fumika

2011-09-13, 17:18:14 / Kategori: J-Pop Musik
Idag tänkte jag tipsa om en ny artist på den japanska stjärnhimlen. Hennes artistnamn är fumika och hon släppte sin debutsingel i år den 8'e Juni. Singeln, アオイトリ (Aoi Tori - Blå fågel) var avslutningslåt till den populära animeserien BLEACH.Hon är på gång att släppa sin andra singel den 28'e September. Singeln kommer att heta たいせつな光 (Taisetsuna Hikari - Betydelsefullt ljus) och kommer att finnas med i reklamklipp till PSP-spelet 'Grand Knights History'.Vill ni höra mer av henne kan ni lyssna på länkarna nedan. Utöver det rekommenderar jag er att kika in på hennes officiella hemsida.Arashi - We can make it

2011-09-13, 12:35:22 / Kategori: Dagens Låt

Detta är Arashis låt "We can make it". Verkar den bekant är det för att det är samma låt som vår svenska Agnes har sjungit, men då under namnet "love is all around".  Det är alltså svenska låtsrkivare som har skrivit denna låt. :)

 


48-grupperna sprider sig! JKT48

2011-09-12, 18:10:09 / Kategori: J-Pop Nyheter

 

AKB48 hade igår ett handskakningsevent för deras singel Flying Get. Där avlöjade AKB48 att de kommer att lansera en ny internationell grupp, JKT48. JKT står för Jakarta, Indonesien, och vid mitten av oktober kommer de första uttagningarna vara klara och den nya gruppen börja tränas. De kommer att köra med samma koncept som AKB48 och vara "idols you can meet" (eftersom de håller konsert varje dag i deras teater).

 


DAZZLE VISION - Like I'm not real

2011-09-12, 15:33:23 / Kategori: Dagens Låt
Från albumet 「キラリ」"Kirari" som släpptes i år den 3'e Juli.


Sitter i möte~

2011-09-12, 13:21:02 / Kategori: J-pop Random
Vi sitter i möte där bloggens framtid diskuteras.

Många positiva ändringar kommer att ske. Vi ser fram emot att få komma igång med den nya och förbättrade versionen av imturningjapanese. :)


Har ni några förslag på förbättringar eller saker ni vill se mer av i bloggen kommentera gärna om era idéer! Hör av er så snabbt ni kan! (vi har ju inte möte i evigheter) ;)

Daiki, Yamada & Chinen framför Magic Power

2011-09-11, 21:29:48 / Kategori: J-Pop Videor
Daiki, Yamada och Chinen från HeySayJUMP framförde på Shounen Club deras nya singel Magic Power. Här är en video från deras uppträdande.

Intresse för japanska modetidningar?

2011-09-10, 23:04:04 / Kategori: Japanska tidningar

Jag tänkte se om det finns ett intresse för japanska modetidningar hos er läsare. Vid intresse så funderar jag på att lägga upp en del tidningar så ni kan ladda ned och titta i dem om ni vill. Det är inte jag som scannar dem utan jag vidarebefodrar enbart dem.


Det finns jättemånga tidningar i japan som riktar sig till olika målgrupper och har olika teman. Jag lägger upp några bilder från olika typer av tidningar med olika stilar och om ni gillar något och vill se mera av en viss tidning så är det bara att  skriva en liten kommentar.


Jag hoppas att det ska inspirera lite! :)


Klicka på miniatyrerna så kommer den stora bilden upp.Bilderna nedan  är från tidningen ViVi.

 


Bilderna nedan är från So-EnBilderna nedan är från CanCamBilderna nedan är från Non-no

 


Bilderna nedan är från PopTeenBilderna nedan är från JELLY

 


KAT-TUN får en ny TV-show!

2011-09-09, 19:36:29 / Kategori: J-Pop Nyheter


KAT-TUN kommer att vara programledare för ett nytt tv-program. Programmet kommer att heta "KAT-TUN no Zettai Manetaku Naru TV" och i detta program kommer de att bjuda in gäster som man "gärna vill härma", de kommer att prova på saker som är "inne" och nya trender. De kommer att pröva på dessa saker med sina gäster och i programmet ska det även finnas med en "straffdel" om det går dåligt för någon i deras prövningar.


Det verkar som att de olika killarna kommer att dela upp programledningen baserat på deras intressen. Mat och sport-relaterade saker kommer Kamenashi att ta hand om, Tanaka kommer att ha musik och nya coola ställen, Nakamaru kommer att ha nya produkter och liknande. Vad Taguchi kommer att ansvara för framgår inte men han säger “Our concerts got postponed this year, and the five of us weren’t able to release an album, so I’m very happy that we are able to work together on something.”. Inget har heller blivit sagt om Uedas del av programmet.Denna show kommer att sändas på tisdagsnätter (23.58-00.29) med start den 18 oktober.KAT-TUN hade tidigare en show, Cartoon KAT-TUN som startade 2007 och höll på fram tills 2010 (tre säsonger).
Här kan ni spana in lite klipp från den gamla showen Cartoon KAT-TUN:


Nytt album från JYJ + två nya låtar

2011-09-09, 13:01:08 / Kategori: J-Pop Nyheter
JYJ är på g att släppa ett nytt album. Denna gång helt på koreanska. Albumet heter In Heaven och kommer att släppas den 23'e September.

1. Get Out [Lyrics by: Kim Jaejoong, Park Yuchun | Composed by: Kim Jaejoong, Park Yuchun | Arranged by: Kim Jaejoong, Brian Kim, Yoo Seongmin]

2. In Heaven (Narr. Kim Jeongeun) [Lyrics by: Kim Jaejoong | Composed by: Kim Jaejoong | Arranged by: Kim Jaejoong, Bjd, Mds]

3. 낙엽 (Fallen Leaves) [Lyrics by: Kim Junsu | Composed by: Kim Junsu | Arranged by: Kim Junsu]

4. 소년의 편지 (Boy’s Letter) [Lyrics: Kim Jaejoong | Composed by: Kim Hyungseok | Arranged by: Kim Hyungseok, Yoo Seongmin]

5. Mission [Lyrics by: Zuno | Composed by: Kim Junsu | Arranged by: Kim Junsu]

6. I.D.S (I Deal Scenario) [Lyrics by: Kim Jaejoong | Composed by: Kim Jaejoong | Arranged by: Yang Junyoung]

7. Pierrot [Lyrics by: Kim Jaejoong | Composed by: Kim Jaejoong | Arranged by: Kim Jaejoong]

8. You’Re [Lyrics by: Kim Junsu | Composed by: Kim Hyungseokg | Arranged by: Yoo Seongmin]

9. Nine [Lyrics by: Kim Jaejoong | Composed by: Kim Jaejoong | Arranged by: Kim Jaejoong]

10. 이름 없는 노래 PART 1 [Lyrics by: Park Yuchun | Composed by: Park Yuchun | Arranged by: Park Yuchun]

 

Med det tänkte jag även länka upp två videos som har läckts ut. Det är albumets två första låtar, Get Out och In Heaven. Passa på att titta innan klippen tas bort från YouTube. ;)


Koda Kumi 「愛を止めないで」single translations

2011-09-09, 11:01:32 / Kategori: Översättningar
Hejsan! Jag tänkte bjuda på lite översättningar från de två nya låtar som Koda Kumi bjuder på i sin nya singel 「愛を止めないで」. Båda översättningarna är gjorda av den tallangfulle tenshi_no_hane från AHS. Tack för det! :)


「愛を止めないで」

Times changes everything
It tears us apart
I shout out my love for you again and again
But only the memories remain 

I will never ever forgive myself
For not noticing the darkness in your heart
Please save me
My heart is breaking, it hurts

More than anyone 
More than anyone 
I love you completely
I continue to send you my unwavering love
Don’t stop love

Just once more 
Just once more
Let me meet someone in time
My dear, always keep smiling
Don’t stop love 
Please don’t stop love

We grew close very quickly
Contrary to my feelings
A love that is compassion destroys me
It’s cruel, isn’t it?

The broken fragments of many loves 
Suffocate me
Listen to just one selfish wish of mine: 
Is it okay if I still love you?

More than anyone 
More than anyone
I will never forget our eternal love
Please forgive me
Please love me
I want to be by your side 

Just once more 
Just once more
You’ll live forever inside my heart
Until the day I can greet you with a smile
My dear, please don’t stop love

I will always love you
I know it’s hopeless
But my eyes refuse to see anyone but you

More than anyone
More than anyone 
I accept you completely
I lock away the fact
That I’m not as strong as you think
In my heart 

Just once more 
Just once more
Let me meet someone in time
My dear, always keep smiling
Don’t stop love 
Please don’t stop love

T/N: 'ai wo tomenaide' literally means 'don't stop love', but can also be read as 'don't stop loving me'. Just pick your preference.You are not alone

Confide in me when you feel sad 
Trust me, you don’t have to be afraid
Tell me your story
The tremble in your voice reveals 
Just how upset you are
But I promise to offer you 
My steady, eternal love

Your tears suddenly start to overflow
But try to face the future and smile again

You are not alone, not alone
I am always by your side
Please stop giving up, yeah yeah
You are not alone, not alone
You can overcome tomorrow and the day after that
Let’s go together one step at a time
While holding hands, baby

I know that there are days 
Where you lose the hope to live
And take it out on other people
Despite your efforts to move forward
But you continue to do your best
You tell yourself:
“I’ll become stronger”
“I’ll make it”

Call me when you lose your way
I’ll laugh with you

Yes, you are sunshine, you are sunshine
I can face tomorrow thanks to your smile
Don’t give in even if you get assaulted by sadness 
Yes, you are sunshine, you are sunshine
Baby, please don’t forget the memories in your heart
Nor the fact that there are people who love you

“I still have tears left to shed” 
Smile and cry some more and think of tomorrow
May you become your new self 

You are not alone, not alone
I am always by your side
Please stop giving up, yeah yeah
You are not alone, not alone
You can overcome tomorrow and the day after that
Let’s go together one step at a time
While holding hands, baby

GACKT och YELLOW FRIED CHICKENz PV

2011-09-08, 23:15:13 / Kategori: J-Pop Videor

TEOTD-YFC_mp4_h264_aac_hd by katzsong1
Miliyah Kato skriver bok och målar omslaget

2011-09-08, 21:35:14 / Kategori: J-Pop NyheterMiliyah Kato, sångare och nu bokskrivare också. Hon har under året skrivit en roman och den kommer att släppas 22 september. Namnet på boken är "Umareta mama no Watashi wo" eller "Just the way I was born". Framsidan som hon har målat själv ser ut på detta vis:


Spännande att hon både skriver och sjunger låtar, skriver böcker och målar framsidor. Det ska bli intressant att se vad boken får för mottagande. Jag återkommer med uppdatering i ämnet om jag hittar något :)
Previews för Tohoshinkis B.U.T

2011-09-08, 09:01:10 / Kategori: J-Pop Videor


Tohoshinkis nya singel B.U.T (uttalas be-au-ty) har nu fått sig en liten preview video. Singeln kommer till försäljning den 28 september.

För en längre version av låten kan vi titta på detta klipp som är från SM Towns konsert i Tokyo förra veckan.


 

 


Tales of Xillia's opening movie

2011-09-07, 14:49:27 / Kategori: J-Pop Nyheter
Spelet har släppts i Japan och någon glad rackare har spelat in introfilmen. Ta en titt på den här.


YUIs Green a.live PV

2011-09-06, 17:16:02 / Kategori: J-Pop Videor
Här är videon till YUIs senaste singel Green a.live
Titta gärna innan den försvinner från youtube (man måste passa på medan man kan).

Koda Kumi 「愛を止めないで」single update

2011-09-06, 16:51:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare skrivet kommer Koda Kumi släppa sin nya singel 「愛を止めないで」(ai wo tomanaide - stanna inte kärleken) den 21/9. Nu tänkte jag komma med ytterligare information! ^_^

Singeln kommer ha två nya låtar i sig. 愛を止めないで och You are not alone. En liten preview för 愛を止めないで gav jag er i det förra inlägget men nu har en preview från den kommande PV'n kommit så denna gång tänkte jag visa den istället!


Och en video från PV'ns making.


Slutligen tänkte jag ge er en liten preview från den andra nya, You are not alone, låtens PV.


Köpsugna?
YesAsia Jacket A
YesAsia Jacket B
YesAsia Jacket C
CDJapan Jacket A
CDJapan Jacket B
CDJapan Jakcet C

Nya rekord för Hamasaki

2011-09-06, 11:20:40 / Kategori: J-Pop Nyheter
Ayumi Hamasaki fortsätter att brilljera med nya rekord inom japansk skivindustri. Denna gång handlar det om hennes nya album FIVE som släpptes i onsdags förra veckan.


FIVE har nu fått #1 weekly i oriconlistan och med det är FIVE det 18'e albumet från Ayumi Hamasaki som har fått #1 weekly. FIVE är dessutom hennes andra mini-album att få #1 där det senaste var Memorial address som släpptes för 7 år och 8 månder sedan.


Ayumi Hamasaki CDL 2010-2011 A ~do it again~ DVD + Blu-ray info

2011-09-06, 08:56:25 / Kategori: J-Pop Nyheter
En gång för länge sedan (imo) var jag I japan igen och såg Ayumi Hamasaki live... igen. Det var alltså hennes nyårskonsert COUNTDOWN LIVE 2010-2011 som jag befann mig på och jag skrev även en längre rapport om denna konsert här.

Äntligen så har denna konsert nu kommit ut på DVD och Blu-ray.
Årets logga som först var rosa (enl. 1.) men sedan byttes ut till lila (enl. 2.). I slutändan användes dock båda loggorna på olika goods från konserten även om den lila var den "officiella färgen".

ayumi hamasaki COUNTDOWN LIVE 2010-2011 A ~do it again~
2011.8.24 in storesInnehåll
00.snowfield 
01.Last angel 
02.Duty 
03.is this LOVE? 
04.Marionette -prelude- 
05.Marionette 
06.Free & Easy 
07.Endless sorrow 
08.Dearest ~ HEAVEN ~ CAROLS ~ Together When... 
09.Aria 
10.Humming 7/4 
11.Bold & Delicious 
12.Mirrorcle World 
13.SEVEN DAYS WAR 
14.evolution 
15.Boys & Girls 
16.Dream ON 
(encore)
17.Love song 
18.Virgin Road 
19.MOON 
20.Trauma ~ AUDIENCE ~ Fly high 
21.flower garden 
22.Thank U 
23.do it again 
★making movie

DVD'n lyckades åter igen knipa #1 weekly i Oriconlistan under sin första vecka på marknaden, trots att försäljningssiffrorna inte var så höga. Då fick denna DVD ingen promotion alls så där har vi nog anledningen.

Nedan en video med klipp från samtliga låtar ur setlisten

Och en liten preview från konsertens making video.


Namie Amuro LIVE STYLE 2011

2011-09-05, 21:33:01 / Kategori: J-Pop Nyheter
Sen slutet av Juli har Namie Amuro varit ute på sin nya arena tour, LIVE STYLE 2011, som kommer att pågå fram till december. Touren sägs vara ett slags firande för Namie då hon nu snart har varit aktiv inom japansk musikindusrti i snart 20 år.

Hade jag varit i Japan nu hade jag absolut gått och sett Namie för hon är fantastisk live! Men i brist från en live report tänkte jag ge er lite information om årets tour.


Setlist:
01 NAKED
02 BAD HABIT
03 HELLO
04 FAST CAR
05 make it happen
06 COPY THAT
07 WHAT A FEELING
08 #1
09 SHUT UP
10 TOP SECRET
11 Tempest
12 Get myself back
13 Uh Uh
14 ROCK STEADY
15 Defend Love
16 Break it
17 Wonder Woman
18 HIDE & SEEK
19 Queen of Hip-Pop
20 ROCK U
21 HIGHER (New Coco Cola Zero theme song)
22 UNUSUAL
Encore
23 Fight Together
24 New song (Ballad)


Outfits:
Goods för denna tour kan ni titta på här.
Årets t-shirts är riktigt snajsiga tycker jag!


JYJ kommer till Europa.

2011-09-05, 11:35:55 / Kategori: J-Pop Nyheter
Precis så! Idag anonnserades det att gruppen JYJ ska ha konserter i Europa!


Första konserten i Europa blir i arenan Palau Sant Jordi i Barcelona, Spanien. Arenan var byggd för OS i Barcelona 1992 och tar idag in ca 24'000 besökare för musikevent. Nästan alla de största artisterna i världen har haft konserten i samma arena. Kul att JYJ lyckas boka in till något så stort även i Europa! Konserten i Barcelona kommer att vara den 29'e Oktober.

Just nu sitter bandet i förhandlingar med arenan Tempodrom i Berlin, Tyskland. Men om allt går som det ska, vilket jag inte ser någon anledning till varför det inte skulle det, så kommer konserten att hållas där den 6'e November.

Efter att bandet släppte sitt globala album The Beginning så blev efterfrågan om att de skulle spela i Europa mycket stor. Bandet fick ta emot flera samtal med hjärtvärmande ord om albumet. Albumet och bandet vann mycket kärlek världens över inte bara för att albumet släpptes helt och hållet på engelska utan släpptes även genom Warner Music vilket är ett välkänt musikbolag för vänsterländska fans.


Bandmedlemmarna själva säger att de är mycket rörda över att få chansen att uppträda framför sina europeiska fans som de ännu inte fått träffa och att de kommer göra sitt bästa för dessa kommande konserter. Källa

Ayu på Music Station

2011-09-03, 18:44:09 / Kategori: J-Pop Nyheter
I ett litet medly tillsammans med både Naoya och JUNO.TOKYO EXPO i Sthlm, Sollentuna, 3-4 september

2011-09-03, 08:30:00 / Kategori: J-pop RandomJag tänkte tipsa om detta event som går av stapeln idag 3 september. Befinner ni er i stockholmsområdet och är intresserad utav japanska saker kan det var något att besöka!

Ni kommer tyvärr inte att träffa på oss där eftersom vi bor ganska långt ifrån Stockholm, men det är nog ett ypperligt tillfälle för att träffa nya japanintresserade vänner. :)T-ARAs japanska debutlåt

2011-09-01, 15:51:37 / Kategori: J-Pop Videor
T-ARA som är en koreanskt tjejgrupp kommer snart att göra sin japanska debut med låten Bo Peep Bo Peep.
Nu blir det ytterligare en koreanskt tjejgrupppå den japanska marknaden.

Yuto, Yabu & Daiki (HeySayJUMP) framför Beat Line

2011-09-01, 09:31:04 / Kategori: J-Pop Videor