Kago Ai försökte ta självmord

2011-09-14, 10:43:03 / Kategori: J-Pop Nyheter

Kago Ai ,ex-medlem från Morning Musume, hittades den 11 september i sin lägenhet med handleden uppskuren ett självmordsförsök. Hon togs genast till ett lokalt sjukhus där hon nu vårdas.

Kago Ai har haft det lite upp och ned de senaste fem åren. Det började 2006 med att skvallerpressen publicerade bilder på henne där hon rökte. Åldern för att röka (och dricka alkohol) är 20 år i Japan och Ai hade just då fyllt 18 år. Hon blev då genast avstängd från aktiviteter av sin agentur. Avstängingsperioden skulle vara ett år och när slutet närmade sig hände samma sak igen. Nya bilder på henne rökande publicerades i tidningarna, men denna gång var det också en annan skandal. Det hade nämligen kommit fram att hon dejtade en 37-årig man (hon var då 19 år). Som idol är det absolut inte bra att göra något olagligt som att röka, och det är dessutom inte bra att dejta någon, definitivt inte en person som är dubbelt så gammal. Ais kontrakt blev nu helt uppsagt och hon fick lämna agenturen. Ai har senare berättat att hon försökte ta sälvmord genom att skära upp handlederna redan vid första avstängningen.

2009 kom nästa skandal där Ai var inblandad. Denna gång kom det fram att hon dejtade en 33-årig gift skådelseplare Hidejiro Mizumoto. Mizumotos fru Asato blev rasande och stämde dem båda eftersom hon sa att hon hade bevis för denna affär. Domstolen dömde till hennes fördel och Mizumoto fick lämna över sitt hus och bil samt betala stöd för barnen. Ai verkar inte blivit skyldig till att betala någonting (enligt den information jag har hittat).

Nu den 11 september försökte alltså Ai att ta självmord igen. Hennes advokat berättar i sitt pressemedelande om bakgrunden till detta självmordsförsök.

Hennes pojkvän Ando (44 år), som hon bodde tillsammanes med, blev arresterad av polisen den sjätte september för ett försök till utpressning. Han försökte komma bort från en skuld på 20 miljoner yen (ungefär 1,75 miljoner kronor) genom att skrämma och hota med att han hade goda kontakter inom Yamaguchi-gumi maffian. De tog även in Ai till polisitionen för att förhöra henne. Advokaten berättar att kände Ai sig skyldigt till att detta skulla ha hänt, att hon trodde att Ando skulle ha gjort detta för hennes skull.
Enligt Ais advokat så pratade han och Ai på telefon dagen då hon försökte ta självmord och hon sa "“Sensei, it looks like I cut my wrist". Han försökte förmå henne att gå till sjukhuset men hon sa tydligen att hon bara ville vila lite. Efter det så slutade hon svara och personer från hennes management skickades till hennes lägenhet. Där hittade de henne med handleden uppskuren och Ai var i ett redlöst tillstånd efter att ha tagit väldigt många smärtstillande. Nu är hon på sjukhuset och vårdas. Skadorna är inte livshotande.

Ååh, vad sorgligt för denna tjej! Man vill bara ge henne en kram och styra henne in på rätt spår!

Tokyo - Love
BLOGG: http://sakuradesu.blogg.se/ 2011-09-14 / 12:37:31

Ja, usch! Så fel det kan gå. Speciellt för 'barnstjärnor'. Hoppas på att hon reder sig, men risken är väl tyvärr stor att hon försöker igen...http://sakuradesu.blogg.se/

Jennie
BLOGG: http://doublejcherrycoke.blogspot.com 2011-09-14 / 23:51:50

Ursh.vad.hemskt.Det.svider.i.hjärtat.attl.äsa.detta.Jag.hoppas.verkligen.hon.kommer.ifrån.det.destruktiva.och.får.tillbaka.livslusten!(Min.mellanslagsknapp.är.trasig!)Kram
» NAMN
» E-POST
» URL
Kommentera inlägget här: