2NE1s musikvideo till "HATE YOU" anklagad för att vara anti-japansk

2011-10-31, 18:32:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Enligt den japanska nyhetssiten "RocketNews24" är gruppen 2NE1s musikvideo till låten "HATE YOU" anti-japansk. Videon (som är animerad) börjar med att ett kärnkraftverk sprängs och mot slutet dyker ett monster med en röd prick mitt i pannan upp. Nyhetssiten menar att den röda pricken mot monstrets vita panna skulle representera den japanska flaggan och explosionen i kärnkraftverket i början skulle representera katastroferna i mars.

Fansen tycker att de bara överdriver, andra tycker att videon borde tas bort från YouTube. Vad tror ni?

(HATE YOU är än så länge bara en koreansk singel, inte japansk.)KAT-TUN & Kanjani8 - Kizuna

2011-10-31, 15:47:00 / Kategori: Dagens LåtIdag så blir denna duett med KAT-TUN och Kanjani8 dagens låt. Låten heter Kizuna och är egentligen Kamenashi Kazuyas (KAT-TUN) sololåt (men han är inte med i detta framträdande). Detta framträdande är från musikalen Dream Boys som Johnnys anordnar varje år och i bakgrunden kan man skymta rätt många juniors (och flera som inte länge är juniors).


Kizuna - KAT-TUN & Kanjani8 by Hachi-Mickounette
Koda Kumi - Love Me Back radiorip

2011-10-31, 14:18:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Nu kan vi alla förhandslyssna på Koda Kumis nya singel Love Me Back. Precis som Kanjani8s nya låt vi skrev om tidigare idag så sändes även Koda Kumis på radion och en vänlig själ spelade in detta. Lyssna gärna medans den finns kvar på youtube. :)SuG - Toy Soilder PV

2011-10-31, 12:13:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Här är videon till SuGs nya singel Toy Soilder!Singel släpptes i onsdags (26/10).

T-ARA - Yayaya PV

2011-10-31, 10:45:44 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den koreanska tjejgruppen T-ARA är på gång att släppa sin andra japanska singel med titeln "Yayaya". Singeln släpps den 30:e november men nu har musikvideon redan kommit ut. Passa på att spana in den redan nu!


Kanjani8 Monjai Beat

2011-10-31, 09:02:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Monjai Beat från Kanjani8s nya album har nu spelats på radion i japan och någon vänlig själv spelade in detta. För att förhandslyssna på låten kan ni lyssna på denna video. Det fanns även en version av Fight for Eight men den hann tas ned från youtube innan vi skrev detta inlägg. Synd, men så är det då Johnnys sitter och tar bort allt från youtube. Nog om det, njut av denna låt så länge den finns kvar på youtube! ^^


Ai Otsuka - Planetarium

2011-10-30, 21:22:50 / Kategori: Dagens Låt
En lugn söndagslåt blir inte bättre än Ai Otsukas "Planetarium". Denna låt var med i det enormt populära dramat Hana Yori Dango och Ai vann stor popularitet inte både nationellt utan även internationellt. Lugnt och vacket. Blir inte bättre inför en kommande arbetsvecka.


Arashi - Meikyu Love Song PV

2011-10-30, 12:24:40 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu har äntligen grabbarnas video till den nya singeln "Meikyu Love Song" kommit ut! Spana in den spelinspirerade videon här nedan. (Precis som vanligt, passa på medan den fortfarande inte har hunnit bli borttagen).2NE1 Go Away PV

2011-10-30, 08:27:49 / Kategori: J-Pop Nyheter


Nu har videon till 2NE1s nta singel Go away kommit ut. Ta en titt på denna färgsprakande video!KAT-TUN - Birth ~full audio~

2011-10-29, 18:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu har hela låten av KAT-TUNs nya singel "Birth" läckt ut på internet! Passa på att lyssna på den redan nu och se vad ni tycker!


AAA - Charge & Go PV ~short version~

2011-10-29, 16:49:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Även gruppen AAA är på gång att släppa en ny singeln med titeln "Charge & Go" som kommer ut på marknaden den 28:e oktober. Nu har en kort version av singeln musikvideo släppts och ni kan se den redan här!
Vad tycks?

Charge & Go PV (Short) by aaasalvation


AKB48 i Music Station 28/10

2011-10-29, 15:12:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Här kan nin se tjejernas framträdande från gårdagens Music Station.
Låtarna som framfördes var "Iiwake Maybe" och senaste singeln "Kaze wa fuiteiru".
Som vanligt, passa på att se innan videon hinner tas bort!


AFTERSCHOOL - Diva PV

2011-10-29, 13:55:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu har hela videon till AFTERSCHOOLs nya singel "Diva" visats på japansk tv vilket betyer att någon snäll själ har laddat upp den på youtube. Njut av videon medan ni kan (eftersom den säkert tas bort inte alltför långt in i framtiden).

I sin japanska debutsingel framförde tjejerna ett intro där de spelade trummor på ett fantastiskt coolt sätt. Nu är deras introvideo när de steppar. Otroligt ballt faktiskt!


French Kiss - Saisho no mail PV

2011-10-29, 12:58:19 / Kategori: J-Pop Nyheter
TJejgruppen French Kiss är tillbaka med en ny singel den 22:a november. Nu har PV till den kommande singeln släppts! Det är en video med en ganska tydlig handling så den är lite kul att titta på!


BoAs nya låt Milestone

2011-10-28, 19:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


BoAs nya låt Milestone kommer ut den 7 december men redan nu kan ni lyssna på låten. Det är en fin ballad och hennes röst låter mycket bra. :)Sweet Licious - Winter Kiss ~冬がくれたラブストーリー~

2011-10-28, 17:36:00 / Kategori: J-Pop NyheterSweet Licious är en duo som tidigare har släppt ett album och en digital singel. I november kommer deras första fysiska singel att släppas och det är en mysig vinterlåt med namnet Winter Kiss ~冬がくれたラブストーリー~.

Förhandstitt på Kanjani8 två nya musikvideor

2011-10-28, 16:07:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Kanjani8 kommer ut med ett nytt album den 16 november och redan nu kan vi kan vi se smakprov på två av videorna till albumet. Videorna för Monyai Beat och Fight for the eight skiljer sig väldigt från varandra och det är som vanligt alltid roligt att se vad Kanjani8 kommer ut med.
BoA - Eat You Up

2011-10-28, 14:33:00 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt blir ingen mindre än fröken BoA med låten "Eat You Up". Eat You Up var BoAs första engelska låt producerad av svenska Henrik Jonback (som även är känd för att ha producerat låtar som "Toxic" och "Piece of Me"). Eat You Up tjänade som ledlåt till BoAs första engelska album "BoA" som var hennes officiella stora amerikanska debut 2008. Eat You Up var en digitial singel som släpptes över hela världen.

Låten fick två olika musikvideor som var till två olika musikindistrier, den amerikanska och den asiatiska. Den amerikanska musikvideon fick dock dålig kritik av sina fans och det var alltså den asiatiska versionen (Version A) som främst visades i tv. (Samma video som här nedan).

BoA - Eat You Up from Amer Jabonillo on Vimeo.

 

Förutom att singeln fick två videor släpptes två ytterligare versioner ut som sedan redigerades om till två slutversioner. Här nedan kan ni se en jämförelse mellan alla 4 videor.

 


1. Final version (version B/American version) directed Diane Martel.
2. Final version (version A/Asian version) directed by Cha Eun Taek.
3. Unedited version (version B/American version) directed by Diane Martel.
4. Unedited version (version A/Asian version) directed by Cha Eun Taek.


Ett kreativt fan av Perfume

2011-10-28, 13:06:00 / Kategori: J-pop Random
Som jag avslöjade i förra inlägget är tjejgruppen Perfume mycket aktiv med diverse skivsläpp och andra aktiviterer. När ett amerikanskt fan av denna grupp fick reda på alla goda nyheter valde han att uttrycka sin glädje på ett ganska unikt sätt.


Perfume - Spice info + PV

2011-10-28, 11:11:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Så. Tjejgruppen Perfume är på gång att släppa en hel drös med saker. Bland annat en ny singel med titeln "Spice" som kommer ut på marknaden den 2:a november.

"Spice" kommer att släppas i två olika versioner, CD och en limited edition (CD+DVD).

CD Regular Edition
<CD>
Spice
Glitter
Spice (Original Instrumental)
Glitter (Original Instrumental)
1. Spice
2. Glitter
3. Spice (Original Instrumental)
4. Glitter (Original Instrumental)


CD+DVD Limited Edition
<CD>
Samma som i Regular Edition
<DVD>
1. Glitter PV


Nu har PVn för låten "Spice" kommit ut så ni kan se och lyssna på den redan nu!


Sugna på att betsälla "Spice"? Då får ni skynda er för Limited Edition är redan slutsåld på alla websidor utom HMV ännu. Detta trots att singeln ännu inte är släppt och förbeställningarna började för två dagar sedan!

HMV Regular Edition
HMV Limited Edition

YesAsia Regular Edition
YesAsia Limited Edition (slutsåld, med tur kanske fylls på senare.)

Snart släpper även tjejerna ett nytt album men mer information om det kommer senare.

Jin Akanishi: The Takeover: ep 1

2011-10-28, 09:41:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Så nu har första avsnittet på Jin Akanishis YouTube-serie laddats upp. Här kommer Akanishi berätta lite om hur han började som 14-åring och vad han tänkte på när han lämnade KAT-TUN.  Efter att ha varit rätt djup ett par minuter och han började kännas som en helt vanlig människa, så (implus?)köper han en bil. Eller något.


Mr. Children - Hanabi

2011-10-27, 16:46:00 / Kategori: Dagens LåtMr. Children är ett pop/rock band som bildades 1988 och är fortsatt populära än idag. Faktum är att de till och med sålde fler exemplar än AKB48 då de båda banden släppte låtar för att samla ihop pengar till de jordbävningsdrabbade.  Låten Hanabi var ledmotiv till det populära dramat Code Blue som sändes 2008.Engelsk översättning

I wonder how much my life’s worth?
It feels like everything in this world
That I’m living in is meaningless
Maybe I’m just a bit tiredI cut off many sources of light
In exchange for what I have
The world’s not peaceful enough
To mourn the loss of each oneWhat kind of ideals should I have exactly?
What kind of hope should I hold onto as I move forward?
Those questions have no answer
And become buried in my daily lifeShould I ask you to stay with me?
Will you laugh and joke how “dark” I am?
Even though the touch of your soft smiling face
Could simply blow away all my gloomEven if you say the light’s like a firework
That you can never grab
Once more, once more
Once more, once more
I want to reach out my hand
Everyone bears their own sadness
But we’re all wishing for a brighter tomorrow
How much can we bring ourselves to love a world
Of rising wind and waves despite our fears?Too much thinking leaves me at a loss for words
I hate my own awkwardness
But strangely enough, I hate it when I act like I’m not awkward
Even moreWhether I’m laughing
Or crying, time goes by just the same
The future is calling us
Can you hear that voice now too?Even if you say that you knew
That this goodbye was coming from the start
Once more, once more
Once more, once more
I want to see you again and again
I never knew the world could look this beautiful
Just because I met you
I’ve never imagined it, will you laugh at how simple I am?
I’ll thank you from the bottom of my heartIf only my heart could be as clear
As rushing water
So that it wouldn’t be left behindAll those times I wanted to see you
And all those times I felt lonely
Once more, once more
Once more, once more
I want to keep all my memories of you
Everyone bears their own problems
But we’re all wishing for a brighter tomorrow
How much can we bring ourselves to love a world
Of rising wind and waves despite our fears?
Once more, once more
Once more, once more

AFTERSCHOOL - Diva info + omslagsbilder

2011-10-27, 15:53:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som vi redan vet är den koreanska gruppen AFTERSCHOOL på gång att släppa sin andra japanska singel. Den heter "Diva" och kommer att släppas den 23:e november.

Singeln kommer att släppas i tre olika versioner, CD och två CD+DVD-versioner.

CD: [全2曲5ヴァージョン収録予定]
01 Diva
02 Ready to Love (日本オリジナル曲)
03 Diva
04 Diva (Instrumental)
05 Ready to Love (Instrumental)

CD Normal version

<CD>
01 Diva
02 Ready to Love
03. Ännu okänd titel
04 Diva (Instrumental)
05 Ready to Love (Instrumental)


CD+DVD Type A

<CD>
01 Diva
02 Ready to Love
<DVD>
01 Tap Slap【New TAP PERFORMANCE】
02 Diva MUSIC VIDEO【Japan Ver.】
03 MAKING MOVIE (A)
CD+DVD Type B

<CD>
01 Diva
02 Ready to Love
<DVD>
01 Diva【Korea Ver.】 from Japan Premium Party -Bang!Bang!Bang!- 2011.7.17】
02 MAKING MOVIE(B)


Var ni sugna på att höra hur japanska "Diva" kommer att låta kan ni lyssna lite på låten här.

Beställningssugna?


Kuroki Meisas nya singel Womens Worth/Breeze Out

2011-10-27, 14:08:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Kuroki Mesia kommer att släppa en ny singel 7 december och det blir hennes första singel med en dubbel A-sida. Det vill säga att det är två låtar som släpps tillsammans som en singel. De två låtarna heter Womans Worth och Breeze Out.


Låtlista

1. Woman’s Worth
2. Breeze Out
3. Wired Life (1llmnt / Illuminati / Remix)
4. Woman’s Worth (instrumental)
5. Breeze Out (instrumental)


Här kan ni lyssna på låten Womans Worth. I mitten av låten börjar Meisa prata samtidigt som låten spelas (skiver ut det så ni inte blir skrämda).
Koda Kumi - a nation'11

2011-10-27, 11:44:00 / Kategori: J-Pop Videor
Här kommer en video med Koda Kumia framträdande från årets a-nation. Snygg ingång på scenen eller hur? ;)

BE MY BABY
め組のひと(Megumi no Hito)
Bling Bling Bling
You are not alone
キューティーハニー (Cutie Honey)
Poppin'love cocktail feat. TEEDA

BE MY BABY
め組のひと(Megumi no Hito)
Bling Bling Bling
You are not alone
キューティーハニー (Cutie Honey) short [Butterfly is missing]
Poppin'love cocktail feat. TEEDA

2NE1 - Go Away ~Radio rip.~

2011-10-27, 10:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som ni redan vet är den koreanska tjejgruppen 2NE1 på gång att släppa sin första japanska fysiska singel. Singeln heter "Go Away" och är i vanlig ordning en ny japansk version på en redan existerande koreansk låt.


Den nya låten har börjat sädas ut i japansk video och här nedan kan ni lyssna på låten. Vill ni jämföra med den koreanska versionen finns den här.


T-ARAs andra japanska singel

2011-10-26, 17:52:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


T-ARA kommer att släppa sin andra japanska singel den 30 november och det blir en japansk version av den populära koreanska låten Yayaya.


Videon till låten släpptes idag och låten är riktigt catchy och fastnar på huvudet :)

Kort version av Arashis nya singel

2011-10-26, 16:22:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Arashis nya singel Meikyu Love Song har nu fått en kort video version.


Ta en titt innan videon försvinner! (Johnnys agenturen är väldigt strikt med videor på youtubeAyumi Hamasaki - Free & Easy

2011-10-26, 15:23:00 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt får bestå utav ett av Ayumi Hamasakis (enligt mig själv) absoluta mästerverk. Denna låt skrevs av Ayu själv (under kompositörnamnet CREA) tillsammans med DAI. Texten är precis som alltid skriven helt av Ayu. Bakgrunden till denna låt är lång, men jag ska försöka fatta mig kort. Under nyårskonserten 2001-2002 drog Ayu ett litet skämt på scen mot rullstolshadikappade som satt längst fram i publiken vilket ledde till en stor mediaskandal som begärde en ursäkt från Hamasaki. Hamasaki vägrade göra en ursäkt då ansåg att hon inte alls behövde göra den. Man har fått veta i efterhand att hon var nära kompis med de som var rullstolshandikappade och de visste att hon bara skojade med dem.

Hur som, därefter skapade hon denna låt vars intro kommer från filmen "Jeanne d'Arc"s soundtrack och singelns skivomslag och PV fick samma tema. (Jeanne d'Arc som symbol för singeln eftersom Jeanne var en högst älskad figur tills ett falskt rykte spreds som nästintill förgörde henne. På ett sätt stämmer det då Ayu aldrig har riktigt återhämtat sin popularitet sen dess). Hon skapade en låt där hennes irritation på omvärlden var stark och i texten verkar allt hon vill göra är att hitta en plats som är fri och lätt. Läser ni texten här nedanför videon kommer ni absolut förstå hennes budskap med låten.

Detta starka framträdande är från Stadium Tour 2002.


Sometimes I ask myself,
how much farther will I have to go?
I hear your voice.
I hear a voice saying "don't give up"
I remember the words
"Your happiness is my happiness"
If you're tired of denying things
and seem as if you're not yourself...
Belive in me.
I'll always be here.
The proof that you're alive
exists inside of me.
In this, this dirty city,
you're the person who
gathers up and shows me
something beautiful.
I hear your voice.
I hear a voice saying "don't give up"
Believe in me.
I'll always be standing here.
In this, this dirty city,
you're the person who
gathers up and shows me
something beautiful.
I'll always protect you,
so you never ever lose
that which you have clutched
close to your heart.
Sometimes I ask myself,
how much farther will I have to go?
Sometimes I ask myself,
how much farther will I have to go?

I hear your voice.
I hear a voice saying "don't give up"
I remember the words
"Your happiness is my happiness"

If you're tired of denying things
and seem as if you're not yourself...

Belive in me.
I'll always be here.
The proof that you're alive
exists inside of me.

In this, this dirty city,
you're the person who
gathers up and shows me
something beautiful.

I hear your voice.
I hear a voice saying "don't give up"
Believe in me.
I'll always be standing here.

In this, this dirty city,
you're the person who
gathers up and shows me
something beautiful.

I'll always protect you,
so you never ever lose
that which you have clutched
close to your heart.

Sometimes I ask myself,
how much farther will I have to go?


SHINee skjuter fram datumet för sitt nya album

2011-10-26, 13:46:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare rapporterat är den koreanska gruppen SHINee på gång att släppa sitt första japanska album med titeln "Thie First".


Albumet var planerat att släppas den 23:e november men har nu blivit framflyttat till den 7:e december. Varför de flyttade fram albumet tror jag helt klart beror på konkurrens då under det nya datumet knappt finns någon. Skivbolaget EMI vill att de ska sälja så mycket som möjligt och ha större chans att knipa åt hög placering i Oriconlistan.

Albumet kommer att släppas i tre olika versioner. Läs mer om det här.

Backstage bilder från Jin Akanishi

2011-10-26, 12:12:00 / Kategori: J-Pop Bilder
Dessa två bilder las upp tidigare idag på Jins Facebook. De kommer från en fotosession med Smallz & Raskind. Undra vad dessa bilder kommer att användas till. Spännande spännande!

Acid Black Cherry - Chou covers + preview

2011-10-26, 10:10:19 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare skrivet är Acic Black Cherry på gång att släppa en ny singel vid namn "蝶" (Chou-Fjäril). Nu har singelns omslag kommit ut. Vill ni titta igenom singelns olika versioner och tracklist kan ni göra det här.

CD / CD+DVD  / Tsutaya Records

Även ett litet smakprov på den kommande singeln kommit ut! Lyssna och se vad ni tycker!


Drama: Zenkai Girl

2011-10-25, 20:20:00 / Kategori: Recensioner
Dramat Zenkai girl gick i somras på japansk tv (Fuji TV) och jag har sett denna nu under början av hösten. Det är en romantisk komedi med 11 avsnitt. Wakaba som är seriens huvudperson har jobbat hårt och ska nu försöka få jobb som advokat och hon drömmer om att gifta sig med en rik man och bli en hök av Manhattan. Det går inte riktigt som hon tänkt sig och istället för att jobba som advokat får hon ta hand om chefens bortskämda dotter. Hur ska det gå när hon blandas in i barnens värld och kommer med i en grupp föräldrar som turas om att vakta barnen efter skolan (där en utav männen är enligt henne, riktigt irriterande)? Och hur blir det när hon möter mr Perfect på det nya jobbet?
Jag gillade verkligen den här serien. Den var rolig, upplyftande men hade också en del bra rörande scener. Att jag sedan tidigare gillar Aragaki Yui och Nishikido Ryo gjorde inte serien sämre. Serien bjöd på många roliga stunder och kärlekshistorien uppskattades hos mig. Det var länge sedan jag såg ett drama och det här var en bra drama att starta med igen. För er som är nyfikna så kan ni titta på trailern här nedanför :)
gif:s från ryoislove@LJ


Eftersom detta är vår första recension så blev den lite knapphändig, men jag vill ju inte avslöja för mycket!Yamashita Tomohisa - Party Don't Stop

2011-10-25, 19:15:00 / Kategori: Dagens Låt
Det är inte helg än, men för att få lite partykänsla såhär på tisdagskvällen kan vi lyssna på denna låt! :D

KARA - Super Girl

2011-10-25, 18:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
För en vecka sedan meddelade jag att den koreanska gruppen KARA snart ska släppa sitt andra japanska album! Nu kommer ytterligare information om detta album.

Albumet har fått titeln "Super Girl" och kommer att släppas den 23:e november. Albumet kommer att släppas i tre olika versioner, CD, CD+DVD och CD+Photobook.

CD+DVD (Jacket A)

<CD>
1. Jet Coaster Love 
2. Winter Magic  
3. Go Go Summer!  
4. Dreamin' Girl  
5. Ima, Okuritai 「Arigatou」  
6. Only For You  
7. Whisper  
8. Missing  
9. Do It! Do It! 
10. Girls Be Ambitious
Bonus tracks (endast för "limited editions"):
11. Mister
12. Jumping
13. Step

<DVD>
1. Go Go Summer! (Music Video Clip (Director’s Cut)
2. Jet Coaster Love (Live Performance (Mnet Japan「JJ’s M Studio」)
3. Winter Magic (Music Video Clip (Close-up Ver.)
4. Step (Music Video Clip)
5. Super Girl (making video från omslagsbildernas fotografering)
6. Winter Magic (making video från omslagsbildernas fotografering)


CD+Photobook (Jacket B)

<CD>
1. Jet Coaster Love 
2. Winter Magic  
3. Go Go Summer!  
4. Dreamin' Girl  
5. Ima, Okuritai 「Arigatou」  
6. Only For You  
7. Whisper  
8. Missing  
9. Do It! Do It! 
10. Girls Be Ambitious
Bonus tracks (endast för "limited editions"):
11. Mister
12. Jumping
13. Step

36 sidor lång photobook!


CD (Jacket C)

1. Jet Coaster Love
2. Winter Magic  
3. Go Go Summer!  
4. Dreamin' Girl  
5. Ima, Okuritai 「Arigatou」  
6. Only For You  
7. Whisper  
8. Missing  
9. Do It! Do It!
10. Girls Be Ambitious
<CD>
1. Jet Coaster Love
2. Winter Magic  
3. Go Go Summer!  
4. Dreamin' Girl  
5. Ima, Okuritai 「Arigatou」  
6. Only For You  
7. Whisper  
8. Missing  
9. Do It! Do It!
10. Girls Be Ambitious
Bonus tracks (endast för "limited editions"):
11. Mister
12. Jumping
13. Step


Snygga omslagsbilder eller hur?
Sugna på att beställa?

YesAsia CD+DVD (Limited Edition) Jacket A
YesAsia CD+Photobook (Limited Edition) Jacket B
YesAsia CD (Limited Edition) Jacket C

Coming Soon! 24/10

2011-10-25, 16:41:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Här kommer gårdagens framträdanden från musik-showen "Coming Soon!"

AKB48 - Kaze wa fuiteru

akbcswind by kk231mj


AKB48 - Flying Get
fgakbcs by kk231mj


A.N.Jell - Promise
angelproms by kk231mj


Namie Amuro ViVi scans

2011-10-25, 14:31:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Från senaste nummret av ViVi kan man beskåda Namie Amuro på både framsida och i uppslag.

Moumoon släpper ny singel i december

2011-10-25, 13:14:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Duon Moumoon kommer att släppa en ny singel i december. Uta wo Utaou är namnet på låten och det är en ballad i medeltempo som passar för vintern. Låten kommer även att vara med i reklam för AMO’S STYLE och Ainz & Tulpe.
Medans vi väntar på denna singel så får vi fortsätta att lyssna på deras augustisingel Chu Chu.

NMB48 på Countdown TV

2011-10-25, 10:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
NMB48, systergrupp till AKB48 uppträdde på Countdown TV med deras nya låt Oh My God! (heter inte många låtar så detta år?) Ta en titt innan videon försvinner från youtube ^^


Ayakas låt i Mizushima Hiros CM

2011-10-25, 08:35:09 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som Elin skrev om igår så kommer ayaka att släppa en ny singel under 2012. Vi har redan nu fått ett smakprov på denna singel då den är med i hennes make Hiros nya reklam för Morinaga Milk Cocoa.  Ni kan spana in reklamen och lyssna på ayakas nya låt här:

Remember me?

2011-10-24, 21:57:37 / Kategori: Om oss
Halloj!


Som ni kanske har märkt har Elin skött bloggen ensam nu i ungefär en vecka. Massor av plugg och jobb gjorde att jag fick väldigt lite tid över och Elin har fått skriva massor av inlägg själv!  Men nu är jag tillbaka och sätter igång med fler nyheter imorgon.

.....tills dess får ni gärna lyssna på KAT-TUNs låt REMEMBER. :)


Kaela Kimura - Ring a Ding Dong

2011-10-24, 18:23:00 / Kategori: Dagens Låt
Vad passar inte bättre som dagens låt än en glad popdänga från dagens födelsedagsbarn Kaela Kimura? Låten heter "Ring a Ding Dong" och var Kaelas 16:e fysiska singel. Den släpptes den 9:e juni och blev så populär att den blev #1 på Oriconlistan. Något som ingen annan singel av Kaela har lyckats med förr. Låten är glad och humörsuppiggande och videon likaså!


Grattis Kaela!

2011-10-24, 17:08:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Idag är födelsedagsbarnet ingen mindre än albumaktuella Kaela Kimura.
Hon fyller hela 27 år på denna dag. Stort grattis!

ayaka återvänder med ett oberoende skivbolag

2011-10-24, 15:54:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Under 2009 berättade artisten ayaka att hon skulle ta paus under obestämd tid från och med 1:a januari 2010. Hon tog dett val efter att under 2009 ha blivit diagnostiserad med Basedows(Graves) sjukdom och gift sig med skådespelaren Hiro Mizushima. Nu har nyheterna om hennes återkomst kommit!
Via ett handskrivet meddelande på hennes officiella hemsida skrev hon ut sin vilja att börja sjung snart igen!
Det har blivit känt att ayaka har lyckats stabilisera sin hälsa trots sjukdomen och nu planerar hon att släppa en ny singel under tidiga 2012. Efter att hennes kontrakt med Warner Music avslutadesunder våren 2011 kommer hon nu istället släppa sin musik via hennes eget oberoende skivbolag.

Super Junior - Mr. Simple full audio

2011-10-24, 13:13:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

Det koreanska bandet Super Junior är på väg att släppa sin andra japanska singel. Singeln har fått titeln "Mr. Simple" och den 7:e november förväntas den vara ute på marknaden. I vanlig ordning när det handlar om koreanska band i den japanska musikindustrin så finns denna nya singel redan, fast på koreanska. Nu har en japansk version därmed gjorts.

Nu har en full audio på den nya singeln släppts och passa på att lyssna på den redan nu (innan "någon" hinner ta bort den).


AFTERSCHOOL - Diva PV ~short ver.~

2011-10-24, 11:25:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu har skivbolaget Avex laddat upp en kort version av AFTERSCHOOLs kommande singel "Diva". För de som har hört den koreanska originalversionen av "Diva!" märks nog en väsentlig skillnad mellan låtarna. Skillnaderna märks inte bara i det musikaliska delarna av låtarna utan även i koreografierna, kläderna och låttexterna.

Så vad tror ni? Gillar ni den nya japanska versionen? Den koreanska kan ni se här.Music Japan 23/10

2011-10-24, 09:09:06 / Kategori: J-Pop Nyheter
Igår sändes Music Japan och här kan ni se några av artisternas framträdanden.

Vi börjar med gruppen Perfume som framförde sin nya singel "GLITTER".


KARA var där och framförde senaste singeln "Winter Magic".


Slutligen framförde gruppen SHINee sin senaste singel "Lucifer".


Gullungen Namie Amuro

2011-10-23, 20:21:00 / Kategori: J-Pop Videor
Som många fans av Namie Amuro vet blev hon artist redan som 14-åring när hon placerades i gruppen "Super Monkey's". Jag snubblade över denna festliga video från ett framträdande bandet gjorde i oktober 1992. Låten heter "Mister U.S.A." och hur den låter det kan ni se här nedan.


Någon som känner igen henne?

Ny singel från KAT-TUN [BIRTH]

2011-10-23, 18:46:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare skrivet så är KAT-TUN på väg att släppa en ny singel som även tjänar som avslutningslåt till det nya dramat "Yokai Ningen Bem" (Humanoid Monster Bem).


Singeln har titeln "BIRTH" och kommer att släppas den 30:e november. Singeln kommer att släppas i 3 olika versioner, CD och två olika CD+DVD-versioner. I CD-versionen (Regular Edition) kommer titellåten "BIRTH" finnas med och även 3 andra låtar som tyvärr ännu är okända. I första CD+DVD-versionen (Limited Edition 1) kommer endast BIRTH finnas på CD'n och på DVD'n kommer innehålla BIRTHs PV + making video. I den andra CD+DVD-versionen (Limited Edition 2) kommer CD'n bestå av "BIRTH" och en annan låt som ännu är okänd. DVD'n kommer bestå av den okända låtens PV + making video.

<Regular Edition>
-CD
1. BIRTH
2. Untitled song A
3. Untitled song B
4. Untitled song C
5. BIRTH (Original Karaoke)
6. Untitled song A (Original Karaoke)
7. Untitled song B (Original Karaoke)
8. Untitled song C (Original Karaoke)
<Limited Edition 1>
-CD
1. BIRTH
-DVD
1. BIRTH (Video clip + making)
<Limited Edition 2>
-CD
1. BIRTH
2. Untitled song A
-DVD
1. Untitled song A (Video clip + making)
<Regular Edition>
CD
1. BIRTH
2. Obetitlad sång A
3. Obetitlad sång B
4. Obetitlad sång C
5. BIRTH (Original Karaoke)
6. Obetitlad sång A (Original Karaoke)
7. Obetitlad sång B (Original Karaoke)
8. Obetitlad sång C (Original Karaoke)

<Limited Edition 1>
CD
1. BIRTH
DVD
1. BIRTH (PV + making)

<Limited Edition 2>
CD
1. BIRTH
2. Obetitlad sång A
DVD
1. Obetitlad sång A (PV + making)


Eftersom det nya dramat sände sitt första avsnitt igår har ett litet smakprov på nya låten "BIRTH" kommit ut.


Beställa singeln kan ni göra här:

YesAsia Regular Edition
YesAsia Limited Edition 1
YesAsia Limited Edition 2

Perfume - Love the World

2011-10-23, 17:12:00 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt för utgörav utav tjejgruppen Perfume och deras hittills mest sålda singel "Love the World". Singeln var deras 8'e allt som allt och släpptes den 9:e juli 2008.


Världens sötaste mini-KARA

2011-10-23, 15:00:00 / Kategori: J-Pop Videor
Jag åtminstone tror bestämt så!

Se bara hur gulligt den lilla tjejen "jumping jumping" tillsammans med KARA i spelet "Just Dance Wii".


Originalvideon


Nytt album från Koda Kumi

2011-10-23, 13:13:21 / Kategori: J-Pop Nyheter
Precis så. Denna nyhet är ännu inte officiell men Koda Kumi skrev om det kommande albumet i sin blogg.


I meddelandet skriver hon att hon har varit på en photoshoot till ett kommande albums omslagsbilder. Hon skriver även att hon håller på att överväga vilka låtar som ska vara med i albumet. Slutligen ber hon alla att se fram emot det nya albumet!
Detta ska vara en bild från det kommande albumets photoshoot.
Spännande spännande!

Det har även läckt ut en liten video från inspelningen av en ny PV till en låt vars titel ännu inte är känd men hon sjunger "Boom Boom Boys".


Källa

Ännu en ny singel från Acid Black Cherry - 「CRISIS」

2011-10-23, 09:44:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Här går det snabbt i svängarna. Bara i förrgår rapporterade jag om Acid Black Cherrys kommande singel "Chou". Nu har information om singel nummer 4 i raden av ABCs 5-singlar-projekt kommit ut!


Singeln har fått titeln "CRISIS" och kommer att finnas ute på marknaden lagom till jul, den 21:a december. Singeln kommer att bestå av en rocklåt (det som ABC gör bäst) och en cover av Watanabe Misatos hitlåt "BELIEVE" från 1986.

Singeln kommer att släppas i tre olika versioner, CD, CD+DVD och en Tsutaya Records limited edition. Den sistnämnda versioner kommer med bara en låt (titllåten) och ett Acid Black Cherry original trading card.

<Limited Edition (CD+DVD)>
CD:
01. CRISIS
02. BELIEVE (Recreation Track)
DVD:
01. CRISIS (music clip)
02. OFF SHOT
*4th serial number for handshake event
-
<Regular Edition (CD-only)>
01. CRISIS
02. BELIEVE (Recreation Track)
*4th serial number for handshake event
*First press bonus: 12-page photo booklet
-
<TSUTAYA RECORDS Limited Edition Thanks For You Special Price 394 Yen (1 song only)>
01. CRISIS
Bonus: Acid Black Cherry original trading card
<Limited Edition (CD+DVD)>
CD:
01. CRISIS
02. BELIEVE (Recreation Track)
DVD:
01. CRISIS (music clip)
02. OFF SHOT
*4th serial number for handshake event

<Regular Edition (CD-only)>
01. CRISIS
02. BELIEVE (Recreation Track)
*4th serial number for handshake event
*First press bonus: 12-page photo booklet

<TSUTAYA RECORDS Limited Edition Thanks For You Special Price 394 Yen (1 song only)>
01. CRISIS
Bonus: Acid Black Cherry original trading card

Som vanligt så tillkommer mer info senare!

Världens gulligaste JaeJoong

2011-10-22, 19:11:00 / Kategori: J-Pop Videor
Åh titta titta på supergulliga JaeJoong (JYJ) som kämpar på så duktigt med engelskan.


2NE1 släpper sin första japanska singel

2011-10-22, 16:53:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Inte nog med att den tuffa koreanska tjejgruppen 2NE1 nominerades till MTV Iggys pris "Best New Band in the World" och släppte sitt första japanska minialbum "NOLZA" i juli i år. Nu ska de snart släppa sin första fysiska japanska singel.

Den nya singeln har titeln "Go Away" och är en ny japansk version av den redan existerande koreanska originalversionen. Singeln kommer att komma ut på marknaden den 16:e november.

"Go Away" kommer att släppas i tre olika versioner, CD och två CD+DVD-versioner. I CD+DVD A kommer musikvideon och making videon till "Go Away" finnas med och i CD+DVD B kommer ett avsnitt av "2EN1 TV".

CD Only


1.GO AWAY
2.IT HURTS
3.GO AWAY (INSTRUMENTAL)
4.IT HURTS (INSTRUMENTAL)
1.GO AWAY
2.IT HURTS
3.GO AWAY (INSTRUMENTAL)
4.IT HURTS (INSTRUMENTAL)


CD+DVD – Type A


CD:
1.GO AWAY
2.IT HURTS
3.GO AWAY (INSTRUMENTAL)
4.IT HURTS (INSTRUMENTAL)
DVD:
・GO AWAY <MUSIC CLIP>
・GO AWAY <MAKING MOVIE>


CD+DVD – Type B


CD:
1.GO AWAY
2.IT HURTS
3.GO AWAY (INSTRUMENTAL)
4.IT HURTS (INSTRUMENTAL)
DVD:
・2NE1 TV SEASON3 EPISODE1 HIGHLIGHT
・2NE1 TV JP -YGEX PRESS CONFERENCE-

En liten preview på både låt och PV har kommit ut. Se här nedan.


Beställningssugna?

YesAsia CD
YesAsia CD+DVD A
YesAsia CD+DVD B

MiChi - Change the World

2011-10-22, 14:22:00 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt får utgöras av brittisk-japanska sångerskan MiChi och hennes låt "Change the World". Denna singel var hennes andra i raden och släpptes under 2008. Låten agerade som ledmotiv till tv-dramat "Kiina: Fukanō Hanzaisōsa-kan". En glad och upplyftande låt, perfekt nu till första dagen av helgen!


Maki Gotos brev om hennes paus

2011-10-22, 12:09:00 / Kategori: Översättningar
Påtal om Maki Gotos kommande album så är det som tidigare rapporterat Maki Gotos sista album innan hon tar paus.


Hur lång denna paus kommer att bli har vi ännu ingen aning om. Det verkar vara så att hon inte riktigt vet själv heller. Risken finns att hon kanske aldrig kommer tillbaka. Om man ska tro hennes brev hon skrev ut till sin fans verkar hennes vilja att helt sluta antydas. Här nedan finns en översättning av brevet gjord av Little Miyo.


“To my fans and those who will be affected,
Today, I have important news.
I, Goto Maki, will stop all entertainment activities starting January of next year.
13 years ago, during the summer, not knowing the world, as a daughter of a working-class family, I brazenly took the opportunity to audition for Morning Musume. And I became Gomaki; while I experienced many brilliant stages, I ran about in a daze.
I am truly thankful for all my fans who came to support and root for me in both clear weather and rain, for the staff and others who always assisted me, and for my family as well as fellow entertainers I have met.
In winter of last year, I lost my mother, who was a strong source of support; this led me to think about many things.
Looking back on the path that I had walked, I thought about how I wanted to live in the future and found it different from the path that I had chosen up until now.
I feel extremely thankful for everyone’s existence.
However, as it is, I cannot fill up a giant void within myself.
Up until now, I have always been living not for myself, but for someone else.
I have come to the conclusion that this time, that “me” should not be living for someone else, no matter who they are, but for myself.
That “me” is not Gomaki; instead, it is connected to my desire to change into a normal Goto Maki.
While I think about what I can do, I want to challenge myself to do whatever it is I think up.
I have agonized about this for a long time, but I have decided to stop my feet here.
For those who have supported me as singer Goto Maki, I will use all of my energy to run through the remaining half of the year.
In July, a new track will be released for distribution; in the summer, I will go to various places to sing for a-nation; in the fall, Avex, to which I have transferred to, will release my first album.
And in December, just like nearly four years ago, I will hold a solo concert.
While I wish that you will understand my selfish determination, in the period until my hiatus, even though I am just one person, I want my gratitude to reach everyone and I will do my best to open up all of my power.
Doozo yoroshiku onegaishimasu.
2011 June
Goto Maki”
“To my fans and those who will be affected,

Today, I have important news.

I, Goto Maki, will stop all entertainment activities starting January of next year.

13 years ago, during the summer, not knowing the world, as a daughter of a working-class family, I brazenly took the opportunity to audition for Morning Musume. And I became Gomaki; while I experienced many brilliant stages, I ran about in a daze.

I am truly thankful for all my fans who came to support and root for me in both clear weather and rain, for the staff and others who always assisted me, and for my family as well as fellow entertainers I have met.

In winter of last year, I lost my mother, who was a strong source of support; this led me to think about many things.

Looking back on the path that I had walked, I thought about how I wanted to live in the future and found it different from the path that I had chosen up until now.

I feel extremely thankful for everyone’s existence.

However, as it is, I cannot fill up a giant void within myself.

Up until now, I have always been living not for myself, but for someone else.

I have come to the conclusion that this time, that “me” should not be living for someone else, no matter who they are, but for myself.

That “me” is not Gomaki; instead, it is connected to my desire to change into a normal Goto Maki.

While I think about what I can do, I want to challenge myself to do whatever it is I think up.

I have agonized about this for a long time, but I have decided to stop my feet here.

For those who have supported me as singer Goto Maki, I will use all of my energy to run through the remaining half of the year.

In July, a new track will be released for distribution; in the summer, I will go to various places to sing for a-nation; in the fall, Avex, to which I have transferred to, will release my first album.

And in December, just like nearly four years ago, I will hold a solo concert.

While I wish that you will understand my selfish determination, in the period until my hiatus, even though I am just one person, I want my gratitude to reach everyone and I will do my best to open up all of my power.

Doozo yoroshiku onegaishimasu.

2011 June

Goto Maki”


Tråkigt, men det är säkert välbehövligt efter moderns död förra året. Hoppas hon finner den lycka och ro i kroppen som hon söker!

Maki Goto - Ai Kotoba (VOICE) album info

2011-10-22, 09:59:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Jag insåg att vi har ju glömt uppdatera ytterligare information om Maki Gotos kommande album! Lite info var given i början av månaden men nu ska jag uppdatera er helt.

Albumet har titeln Ai Kotoba (VOICE) och släpps den 2:a november i tre olika versioner.

CD / CD+DVD / 2CD+2DVD

CD:
01. What is LOVE
02. Get Your Way
03. YOU
04. 月影
05. 愛言葉
06. EYES
07. Paradice
08. SCANDALOUS
09. 宝石
10. 「ねぇ、、、」
11. 華詩 -hanauta-
12. Believe
13. 足跡
DVD:
01. Fly away
02. Lady-Rise
03. with…
04. TEAR DROPS with KG
05. Queen Bee with BIGGA RAIJI
06. EYES
07. 宝石
08. 足跡
09. 「ねぇ、、、」
10. YOU
Collabo-Works Disc:
01. Queen Bee / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
02. Lady-Rise / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
03. Candy / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
04. TEAR DROPS with KG / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
05. Mine / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
06. Fly away / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
07. Plastic Lover / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
08. with…/ SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
09. Golden LUV / ravex
10. CRAZY IN LOVE / DJ MAYUMI feat. MAKI GOTO with FALCO&SHINO
11. Fly away -house nation remix- / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
12. Plastic Lover -club mix- / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
Making Movie Disc:
01. MAKI GOTO@KABUKICHO directed by NICOLA FORMICHETTI MAKING VIDEO
02. 綾小路 翔<愛愛傘>後藤真希 BACKSTAGE VIDEO
03. 「YOU」MAKING VIDEO
CD:
01. What is LOVE
02. Get Your Way
03. YOU
04. 月影
05. 愛言葉
06. EYES
07. Paradice
08. SCANDALOUS
09. 宝石
10. 「ねぇ、、、」
11. 華詩 -hanauta-
12. Believe
13. 足跡

DVD:
01. Fly away
02. Lady-Rise
03. with…
04. TEAR DROPS with KG
05. Queen Bee with BIGGA RAIJI
06. EYES
07. 宝石
08. 足跡
09. 「ねぇ、、、」
10. YOU

Collabo-Works Disc: (Finns i 2CD+2DVD)
01. Queen Bee / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
02. Lady-Rise / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
03. Candy / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
04. TEAR DROPS with KG / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
05. Mine / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
06. Fly away / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
07. Plastic Lover / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
08. with…/ SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
09. Golden LUV / ravex
10. CRAZY IN LOVE / DJ MAYUMI feat. MAKI GOTO with FALCO&SHINO
11. Fly away -house nation remix- / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO
12. Plastic Lover -club mix- / SWEET BLACK feat. MAKI GOTO

Making Movie Disc: (Finns i 2CD+2DVD)
01. MAKI GOTO@KABUKICHO directed by NICOLA FORMICHETTI MAKING VIDEO
02. 綾小路 翔<愛愛傘>後藤真希 BACKSTAGE VIDEO
03. 「YOU」MAKING VIDEO


HÄr nedan tänkte jag bjuda på två previews från två låtar som är med i det nya albumet. "What is LOVE" och "SCANDALOUS".


Igår släpptes även PVn till låten "YOU" och också finns med på det nya albumet. Passa på att titta på den innan den hinner tas bort.


Beställa albumet kan ni göra här:

YesAsia CD
YesAsia CD+DVD
YesAsia 2CD+2DVD

Ayumi Hamasaki - Haru yo Koi

2011-10-21, 20:24:58 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt är en cover som Ayu gjorde på Yumi Matsutoyas låt "Haru yo Koi". Jag fullkomligt älskar både låt och Ayus framträdande! Låten i sig är lugn, rogivande och skulle nästan kunna finnas med i en Ghibli-film!


Ninomiya Kazunari (Arashi) blir Super Mario i nytt CM

2011-10-21, 17:17:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Inte nog med att Ninomiya Kazunari synt till på alla Pockyreklamer. Nu är han även med i nya Nintendo 3DS reklam för det nya spelet "SUPER MARIO 3D LAND " som kommer ut på marknaden den 3:e november.

Reklamfilmen där han är utklädd till Super Mario och skuttar runt i en 3D-värld finns att se här nedan.


Ny singel från Acid Black Cherry 「蝶」

2011-10-21, 15:47:45 / Kategori: J-Pop Nyheter
Acid Black Cherry är mitt i sitt 1-singel-varje-månad-5-månader-efter-varandra-projekt. Första singeln i projektet var "Pistol", därefter kom "Shangri-La" och nu kommer singel nummer tre; "蝶" (Chou - Fjäril).


Chou kommer att släppas i två olika versioner, CD och CD+DVD. Låten Chou sägs vara en jazzig rocksång. Den andra låten i singeln "男" (Otoko - Kille) är en cover av Kobou Rurikos hitlåt med samma titel från 1993. Singeln kommer attr släppas den 16 november.

【CD+DVD】〈Limited Edition〉
AVCD-32189/B ¥1,680( tax in.)
<CD>
1. 蝶
2. 「男」【Recreation Track】
<DVD>
1. 蝶【music clip】
2. OFF SHOT (approximately 15 minutes)
【CD ONLY】
AVCD-32190 ¥1,050 (tax in.)
<CD>
1. 蝶
2. 「男」【Recreation Track】
First press bonus: 12P photobooklet
【CD+DVD】〈Limited Edition〉
<CD>
1. 蝶
2. 「男」【Recreation Track】
<DVD>
1. 蝶【music clip】
2. OFF SHOT (approximately 15 minutes)

【CD ONLY】
<CD>
1. 蝶
2. 「男」【Recreation Track】
First press bonus: 12P photobooklet

Mer information tillkommer!

KARA "Whisper" audio

2011-10-21, 13:58:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Igår släpptes KARAs 5:e japanska singel "Winter Magic" i Japan och debuterade som #4 daily. Vi får se var den landar på weekly-listan.


Medan vi väntar på den kommande veckans resultat kan vi lyssna på b-sidan som fanns med på singeln. Den heter "Whisper" och är en gladare och poppigare låt än singelns a-sida.


Ayu x ViVis tröjor sålde mer än väl

2011-10-21, 11:26:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som rapporterat i Mars gick Ayumi Hamasaki ihop med modetidningen ViVi och skapade t-shirts där all inkomst för tröjorna gick till de utsatta efter jordbävningen och tsunamin.


På sista dagen från ayus turné POWER of MUSIC avslöjade ayu hur mycket försäljningen av tröjorna hade fått ihop.

82'092 stycken tröjor hade blivit sålda och totalt fått ihop 123 miljoner yen som helt och hållet gick till donationer. Härligt!

Källa


Nyhetsklipp från POWER of MUSIC

2011-10-21, 09:20:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Igår rapporterade vi om Ayumi Hamasakis senaste turné POWER of MUSIC som hade sin sista show i onsdags.


Nu har ett videoklipp från konserten visats upp i japanska nyheter och ni kan se här nedan. Visst har hennes röst blivit bra?


Anna Tsuchiya - Ny singel "Switch On!"

2011-10-20, 17:21:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den 23'e november släpper sångerskan Anna Tsuchiya en ny singel med titeln "Switch On!". Låten kommer att tjäna som ledmotiv till tokusatsudramat (live action drama) "Kamen Rider Fourze".

CD

CD+DVD

Någon vidare information till singeln har ännu inte kommit ut så tills vidare får ni nöja er med ett litet klipp från tv-showen "Coming Soon!!" där Anna framförde coverlåten "STAYIN' ALIVE" som fanns med i hennes senaste singel.


Hitomi - Samurai Drive

2011-10-20, 15:14:00 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt får utgöras av den legendarisk artisten Hitomi som har funnits med på den japanska pophimlen sen 1994! Denna låt släpptes som en singel i januari 2002 och blav #3 på Oriconlistan. Låten fanns senare med på albumet "Huma-rhythm" som släpptes den 30:e januari 2002 och nådde #1 på Oricon. Detta var det sista albumet (och andra någonsin) hittills som har blivit #1 från hitomi.


Bekah berättar varför hon egentligen lämnade AFTERSCHOOL

2011-10-20, 13:32:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den 16:e juni 2011 meddelande sångerskan Bekah att hon skulle lämna gruppen AFTERSCHOOL för att kunna koncentrera sig på din dröm att bli designer.


Nu har Bekah delat med sig utav en annan sanning där hon skrev ut en annan anledning till avhoppet till sina fans på hennes Tumblr (microbloggsida liknande Twitter). Inlägget är ganska ledsamt och är det sant som hon skriver att hon blev dåligt behandlad så är det bara skönt att hon stod på sig och lämnade gruppen tycker jag.

a little honesty

”Don’t Hold Your Breath” by Nicole Scherzinger

This song explain simply what I felt and what was going on inside after all this time. 

This isn’t about a boyfriend heartbreak, this is about giving everything you had to the someone’s or something’s and facing the consequences of being taken advantage of.

I just felt that you guys needed some honesty.

I’m so thankful for those who truly cared about me and for those who still do.

I just needed to let it out guys. Believe me, I loved performing and still do but there are things that I could never explain…

When they tell you that you’re not enough. That you quite don’t meet their standards yet. F--- it. You don’t need that kind of negativity.

In the end it’s about being happy with who you are and what truly is important to you. That in the end, whatever they want from you isn’t important. 

it’s about you.

peace, love & God Bless

-b

ps: yes. i just swore. haha i’m not perfect.

Ayumi Hamasaki ~POWER of MUSIC~ 2011 A

2011-10-20, 12:11:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Igår avslutade Ayumi Hamasaki sin turné för detta år kallad ~POWER of MUSIC~ 2011 A.

Som jag tidigare har rapporterat ändrades ayu (inför turnéns näst sista del "FINAL CHAPTER") både setlist (låtinnehåll) och kostymer. Se bilder och mer information om det här.

I förrgår och i går hölls de två sista showerna av konserten vars sista del hette "LIMITED EDITION". Då setlisten dramatiskt ändrades (enligt många fans) "till det sämre" under förrgårdagens show trodde man att det var såhär även sista showen skulle se ut. Eftersom det är sista showen som filmas till den kommande DVDn vill många fans ha den perfekta setlisten till då.

Som tur var ändrade Ayu tillbaka setlisten och flera fans fick se en fantastisk show.

Setlist for LIMITED EDITION:
01.forgiveness
02.progress
(A Song for XX: Prelude)
03.M
04.decision
(Catcher In The Light)
05.walking proud
06.part of Me
07.beloved
08.BRILLANTE
(overture)
09.Days
10.ANother song feat URATA NAOYA
11.Why... feat JUNO
12.vogue
13.Far away
14.SEASONS
(WONDERLAND)
15.Bold & Delicious
16.Mirrorcle World
17.evolution
18.Boys & Girls
19.Born To Be...
20.A Song is born
21.Thank U
Setlist för LIMITED EDITION:

01.forgiveness
02.progress

(A Song for XX: Prelude)
03.M
04.decision
(Catcher In The Light)

05.walking proud
06.part of Me
07.beloved

08.BRILLANTE
(overture)

09.Days
(Här hade hon samma kläder som i bilden nedan fast med en stor kjol med ett mönster av rosor som nådde ända ner i backen. Den togs som tur var av efter Days).
10.ANother song feat URATA NAOYA

11.Why... feat JUNO

12.vogue
13.Far away
14.SEASONS
(WONDERLAND)

15.Bold & Delicious
16.Mirrorcle World
17.evolution
18.Boys & Girls
19.Born To Be...

20.A Song is born
21.Thank U

För oss som bodde i utlandet hade ayu fixat så man kunde köpa en billig biljett via internet för 2000 yen (ca 180 SEK). Sedan kunde man sätta sig på en streamingsite kallad "USTREAM" och se konserten live direkt i sin dator. Detta gjorde givetvis jag och jag kan bara intyga att denna konsert var fantastisk. Det går inte riktigt att förklara men trots att konserten hölls i en arena på ca 25'000 platser så kändes ayu närmare publiken än någonsin. Hon la stor energi på att konversera och ha roligt med publiken.

Vad som var extra speciellt med denna konsert var att nästan alla låtar hade nya arrangemang. Trilogin (Vogue/Far away/SEASONS) var t.ex. ganska jazziga med violin- och blåsorkester på scen. M var enormt rocking och lät nästan som en låt skriven av metalbandet Within Tempation. Allt som allt var denna konsert enormt unik och otroligt roligt och inspirerande att se! Roligt att se även hur bra hennes röst hade blivit efter att hon återvände till sånglektionerna inför denna turné.

Första låten, forgiveness sjöngs till en början i acapella på engelska. Det finns en liten aduio rip (bara ljud, ingen video) från början av forgiveness. Här kan ni även höra låtens nya arrangemang.

Hon sjunger först på engelska:

"War and destruction
Crime and desire
But I wanted only keep my love

Every cardinal sins
Every immoral deeds
But I was holding on for my
Ooh
On for my
On for my love"Bildkälla

Koda Kumi - Ägare av den mest irriterande hemsidan?

2011-10-20, 10:01:44 / Kategori: J-Pop Nyheter
Det är faktiskt helt upp till var och en om man tycker så eller inte. Jag som hade glömt säkna volymen på min högtalare fick ett ordentligt "wake up call" denna morgon när jag tittade in på Kumis hemsida.

Titta in på hemsidan här.

Den har för övrigt blivit uppdaterad igår helt enligt nya singelns tema.


Lite info om nya singeln "Love Me Back"s PV har kommit. För att kunna rädda maffiabossen klär tjejerna (inkl. Kumi) ut sig till poliser och sjuksköterskor. Tydligen kommer ett häftigt dansnummer inkluderas i videon. Spännande spännande.

Veckans Oricon-lista

2011-10-19, 20:22:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Oricon släpper varje vecka en lista med de mest sålda CD-albumen, Singlarna och Musik DVDer.

För att ni ska förstå alla siffror i listan har jag gjort detta:

1
(plats) XXXX(antal sålda denna vecka) XXXX(antal sålda totalt) Bandets namn och skivans namn

Först kommer platsen på listan, sedan hur många de sålt under denna vecka, sedan den totalta försäljningsiffran och tillslut bandet/artistens namn och skivan.


Vi går till listan!


Veckans mest sålda CD-album


1 42,698 42,698 Kimura Kaela - 8EIGHT8
2 28,684 178,502 A.N.JELL - A.N.JELL WITH TBS Kei Kinyou Dorama 「Ikemen desu ne」 MUSIC COLLECTION
3 27,110 27,110 Choshinsei (SUPERNOVA) - 4U
4 23,720 260,460 Tohoshinki - TONE
5 22,777 22,777 Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds
6 15,637 81,648 ONE OK ROCK - Zankyo Reference
7 11,784 37,833 Def Tech - UP
8 11,389 11,389 Morning Musume. - 12, smart
9 7,839 49,871 KARA - STEP
10 7,809 7,809 Nakagawa Shoko - Shokotan ☆Cover-4-2 ~Shoko ☆Rock Hen~
Veckans mest sålda Singel
1 81,414 81,414 L'Arc~en~Ciel - XXX
2 50,398 50,398 SHINee - LUCIFER
3 17,891 17,891 Superfly - Ai wo Kurae
4 16,231 16,231 Tamura Yukari - Endless Story
5 15,339 15,339 FLOWER - Still
6 8,801 64,779 YUI - Green a.live
7 7,794 65,818 T-ARA – Bo Peep Bo Peep
8 7,623 7,623 Ebisu Muscats - Ropponpon☆Fantasy
9 6,785 1,566,180 AKB48 – Flying Get
10 6,684 288,994 EXILE / EXILE ATSUSHI - Rising Sun / Itsuka Kitto…Grattis grattis till Kimura Kaela och L'Arc~en~Ciel !!AAA - Samurai Heart

2011-10-19, 18:33:00 / Kategori: Dagens Låt


Idag blir denna låt av AAA dagens låt. Samurai Heart är fartfylld men också upplyftande. Den är intressant då den både har rap och rock-element som blandas på ett bra sätt. Videon är rätt häftigt den med så ta gärna en titt!
Kimuras Kaela special Medley på Music Lovers

2011-10-19, 17:08:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Kimura Kaela uppträdde nyligen på Music Lovers där hon gjorde ett special medley utav  Magic Music、Circle、Ring a Ding Dong、チョコレート.

Varsågod att se en glatt och bubbligt framträdande!


KARA - Nytt japanskt album!

2011-10-19, 15:34:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den koreanska tjejgruppen KARA har tillkännagett att de kommer att släppa sitt andra japanska album nu i höst.


Albumet har fått titeln "Super Girl" och kommer att släppas den 23:e november. Högst troligt kommer deras senaste japanska singlar, "Winter Magic", "Go Go Summer!" och "Jet Coaster Love". Mer info tillkommer senare!

Undertiden kan ni spana in tjejernas liveframträdande av senaste singeln "Winter Magic" här.

SDN48 splittras helt och hållet

2011-10-19, 13:43:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Tjejgruppen SDN48 har avslöjat att samtliga medlemmar kommer att lämna gruppen nästa år.


På bandets officiella blogg berättades det om att alla tjejer ska lämna gruppen för att koncentrera sig på sina egna soloaktiviteter. Innan allihopa lämnar gruppen kommer en farvälkonsert hållas den 31:a mars år 2012. Huruvida gruppen kommer att få nya medlemmar eller helt läggas ner vet man ännu inte. Det får helt enkelt framtiden avslöja.

Tråkigt, men vi får hoppas att det går bra för tjejerna i deras framtida karriärer!

Koda Kumi - Love Me Back smakprov

2011-10-19, 12:01:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Att Koda Kumi snart släpper en ny singel, med titeln "Love Me Back" vet nog de flesta vid detta lag.


Singelns titellåt tjänar som ledmotiv till tv-dramat "謎解きはディナーのあとで" (Nazotoki wa Dinner no Ato de - The After-Dinner Mysteries) som passande nog sände sitt första avsnitt i Japan igår kväll. Med det har vi nu ett litet smakprov av Koda Kumis kommande låt "Love Me Back".

LYssna här nedan? Visst får man lite Cherry Girl-vibbar av den?


Nishino Kana - Tatoe donna ni PV

2011-10-19, 11:01:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Nu har äntligen hela videon till Kanas Tatoe donna ni kommit ut. Vad tycker ni om videon?

Nightmare släpper nytt album

2011-10-19, 09:43:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Rockbandet Nightmare kommer den 23:e november släppa ett nytt album med titeln "NIGHTMARE".


Albumet kommer att släppas i tre olika versioner, En vanligt CD-version där en extra låt ("Dazzle") finns och i de två limited edition-versionerna tillkommer en DVD med två olika musikvideor ("swallowtail" PV på A-versionen och "RAY OF LIGHT" PV på B-versionen). Tracklist för alla olika verisoner kan ni spana in här nedan.

<Regular Edition>

1. eleven
2. VERMILION.
3. fragment
4. swallowtail
5. Q.
6. RAY OF LIGHT
7. Rem_ -reprint ver.-
8. Cherish
9. The sorrow of deceiver
10. a:FANTASIA -reprint ver.-
11. Zero -beyond the G.-
12. Rinne
13. $eam
14. SLEEPER
15. Dazzle
1. eleven
2. VERMILION.
3. fragment
4. swallowtail
5. Q.
6. RAY OF LIGHT
7. Rem_ -reprint ver.-
8. Cherish
9. The sorrow of deceiver
10. a:FANTASIA -reprint ver.-
11. Zero -beyond the G.-
12. Rinne
13. $eam
14. SLEEPER
15. Dazzle


<Limited Edition A>

1. eleven
2. VERMILION.
3. fragment
4. swallowtail
5. Q.
6. RAY OF LIGHT
7. Rem_ -reprint ver.-
8. Cherish
9. The sorrow of deceiver
10. a:FANTASIA -reprint ver.-
11. Zero -beyond the G.-
12. Rinne
13. $eam
14. SLEEPER
15. swallowtail PV


<Limited Edition B>

1. eleven
2. VERMILION.
3. fragment
4. swallowtail
5. Q.
6. RAY OF LIGHT
7. Rem_ -reprint ver.-
8. Cherish
9. The sorrow of deceiver
10. a:FANTASIA -reprint ver.-
11. Zero -beyond the G.-
12. Rinne
13. $eam
14. SLEEPER
15. RAY OF LIGHT PV


Sugna på att beställa?


AFTERSCHOOL - Diva! PV preview

2011-10-18, 18:40:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Det koranska bandet AFTERSCHOOL är påväg att släppa sin andra japanska singel som kommer att bli en omgjord version av den redan existerande låten "Diva!" Nu har ett kort kort smakprov av den nya PV'n kommit ut. Se här nedan. De verkar ha gjort om låten en hel del jämfört med den koreanska versionen. Vad tycker ni?


Utada Hikaru - Sakura Drops

2011-10-18, 16:56:00 / Kategori: Dagens Låt
Varför denna låt blev dagens låt behöver knappt förklaras. Denna låt är ett fantastiskt exempel på Utadas enorma förmåga att skapa en otrolig atomsfär i sin musik. Allt förmedlas i både hennes talangfulla komposition, text och även i den sprudlande musikvideon där fantasin inte har några gränser. Vackert, snyggt och ändlöst.


Mobekimasu uppträdde på HeyHeyHey!

2011-10-18, 15:20:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Mobekimasu var igår med i tvprogrammet HeyHeyHey! där de uppträdde med sin låt.

Introduktion av alla grupper och varför namnet heter som det gör ^^Framträdandet


SHINee släpper japanskt album

2011-10-18, 14:43:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Det koreanska bandet SHINee har precis släppt sin tredje japanska singel och nu har nyheterna om deras första japanska album blivit officiella!


Albumet kommer att få den passande titeln "THE FIRST" och kommer att släppas den 23:e november. Albumet kommer att bestå utav hela 12 låtar där de tre redan släppta singlarna, "Replay – You Are My Everything", "Juliette" och "Lucifer", kommer att finnas med.

Albumet kommer att släppas i tre olika versioner. En normal CD-version, limited edition-version och en limited edition box-version.

Regular edition kommer med CD'n, en 44 sidor lång photobook och en extra låt nämligen låten "Stranger" som var ledsång till det japanska dramat "Stranger6".

Limited edition-versionen kommer med CD'n, 2012 skrivbordskalender, en 68 sidor lång photobook med foton från deras Londonresa tidigare detta år och slutligen en DVD kallad "JAPAN DEBUT PREMIUM RECEPTION DIGEST MOVIE in JAPAN & LONDON".

Limited edition box-versionen kallas för "" kommer med CD'n, en 88 sidor lång photobook, en limited edition button, MP3-version av hela albumet och dessutom 2012's skrivbordskalender och en DVD från när de arbetade med albumet.

Mer info tillkommer!

L'Arc ~en~ Ciel på väg ut på världsturné

2011-10-18, 13:05:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

Rockbandet L'Arc ~en~ Ciel har nu meddelat att de kommer att ge sig ut på en världsturné nästa år 2012. Turnén kommer att heta "L'Arc ~en~ Ciel WORLD TOUR 2012" och startar den 3:e mars i Hong Kong. Bandet kommer sedan röra sig vidare till Bangkok, Shanghai, Taipei, New York, London och Paris för att totalt utgöra 7 olika framträdanden.

Allt som allt förväntas bandet spela inför 100'000 personer under denna turné. Dessutom kommer de slå nya rekord med turné då de kommer att bli det första japanska bandet som uppträder i Madison Square Garden i New York. Det planerade schemat ser ut som följer!

<L’Arc~en~Ciel WORLD TOUR 2012>
March 3rd – Asia World EXPO Arena / Hong Kong
March 7th – IMPACT ARENA / Bangkok, Thailand
March 10th – MERCEDES-BENZ ARENA / Shanghai, China
March 17th – TWTC Nangang Exhibition / Taipei, Taiwan
March 23rd – The Theater at Madison Square Garden / New York, USA
April 11th – indigO2 / London, England
April 14th – Le Zenith / Paris, France
<L’Arc~en~Ciel WORLD TOUR 2012>

3:e Mars – Asia World EXPO Arena / Hong Kong
7:e Mars – IMPACT ARENA / Bangkok, Thailand
10:e Mars – MERCEDES-BENZ ARENA / Shanghai, China
17:e Mars – TWTC Nangang Exhibition / Taipei, Taiwan
23:e Mars – The Theater at Madison Square Garden / New York, USA
11:e April – indigO2 / London, England
14:e April – Le Zenith / Paris, France

Arashi - Meikyu Love Song PV preview

2011-10-18, 11:47:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som vi redan vet är bandet Arashi på gång att släppa en ny singel den 2:a november med titeln "Meikyu Love Song".

Nu har ett litet smakprov från singeln video kommit! I videon får man se hur killarna spelar i en spelvärld där de möter olika utmaningar som de måste lösa för att få ta sig vidare. Spana in den redan nu.


Miliyah Kato i Vouge

2011-10-18, 10:11:00 / Kategori: Japanska tidningar
Här är en snygg photoshoot med sångerskan Miliyah Kato som jag tänkte visa er. Photoshooten är från den japanska Vouge-tidningens septembernummer.
Namie Amuro - Sit!Stay!Wait!Down! / Love Story klipp

2011-10-18, 08:48:11 / Kategori: J-Pop Videor
Hejsan gänget! Tänkte snabbt slänga upp ett par klipp hur det nya tv-dramat, "私が恋愛できない理由" (Watashi ga Renai Dekinai Riyuu) "The reason why I can't fall in love", ser ut med båda Namie Amuros nya låtar som inledningssång och avslutningssång.Namie Amuro - 『Sit!Stay!Wait!Down! / Love Story』

2011-10-17, 20:28:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
I helgen som gick rapporterade jag lite om Namie Amuros kommande singel. Nu har ytterligare information om singeln kommit ut.

Den har fått titeln "Sit!Stay!Wait!Down / Love Story" (vilket får mig att fundera om låten kanske handlar om en förvirrad hundtränare).

Dock har en färdig tracklist för singeln har ännu inte kommit ut. Men så länge kan ni passa på att lyssna på ett litet smakprov av "Sit!Stay!Wait!Down!" från den nya singeln.


Ni får här även ett smakprov från låten "Love Story" som är ledmotiv till ett nytt tv-drama. Detta smakprov är inspelat från första avsnittet av dramat som sändes för första gången idag i Japan så denna audio har ganska låg kvalitet. Men man hör låten okej ändå.

安室奈美恵 - Love Story (月9首播版本) by Shawn Liu

BUCK-TICK - Dress

2011-10-17, 17:49:00 / Kategori: Dagens Låt


BUCK-TICK är ett gammalt Visual-Kei band som tillsammans med X-Japan mfl, räknas som en utav skaparna för Visual-Kei. Dagens låt heter Dress och släpptes 1993, men släpptes även en gång till 2005 när den var ledmotiv till animen Trinity Blood.Nishino Kana - Tatoe donna ni Live + Översättning

2011-10-17, 17:02:00 / Kategori: Översättningar
Som rapporterat håller Nishino Kana på att släppa en ny singel med titeln "Tatoe donna ni".


Nu har ett liveframträdande med den nya låten från Kanas sommarturné "Kanayan Summer Tour 2011" blivit uppladdad på YouTube. Passa på att se och lyssna på låten redan nu.
Jag ska inte skvallra för mycket om låten innan ni själva har hört den men jag kan berätta att jag är helt förälskad. ♥

Dessutom har eldsjälen tenshi no hane översatt låten till engelska. En jättefin text så jag tycker alla borde ta sig tid en stund och läsa texten!
たとえ どんなに…
No matter how...

Today was a bad day
I feel sad no matter who I talk to
Hey, I wonder if you
Would’ve gently listened to me?

I take my usual way back home
But why does it feel so far?
Hey, if you were here with me
Would I have arrived in a second?

If I had been able to say “I’m sorry” after every fight
Would you still be smiling at me?
I abused your kindness
If only I had been honest back then...

No matter how strongly I wish
You won’t come back
You’re far away and I can no longer see you
But I continue to love you
The happiness you gave me
Will forever shine in my heart
I won’t forget you
I believe my voice will
Reach you someday

I still suddenly feel like listening
To that song you told me about
It makes me feel as if you’re
Close to me, if only for a little

If I had swallowed all my anxieties
Would you still be by my side?
I shouldn't have been so selfish
If only I could erase the words I said back then...

No matter how strongly I wish
You won’t come back
You’re far away and I can no longer see you
But I continue to love you
The happiness you gave me
Will forever shine in my heart
I won’t forget you
I believe my voice will
Reach you someday

Why can’t I love honestly?
Why does my heart move further away the more I love you?

No matter how strongly I wish
You won’t come back
You’re far away and I can no longer see you
But I continue to love you
The happiness you gave me
Will forever shine in my heart
I won’t forget you
I believe my voice will
Reach you someday


TOKYO GIRLS' STYLE - Liar PV ~short ver.~

2011-10-17, 15:49:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Tjejgruppen TOKYO GIRLS' STYLE är på väg att släppa en ny singel med titeln "Liar/W.M.A.D". Idag lades det ut en kort version av musikvideon till Liar på skivbolage Avexs officiella youtube-sida. I videon ser man tjejerna anta ett tufft good-girl-gone-bad-koncept då de bär vita kläder och svart läppstift.


Vad tycker ni? Passar den gotiska videon till låten?

BoA annonserar om sin nya singel

2011-10-17, 13:29:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som skrivet tidigare denna månad gick det rykten om att BoA var på gång att släppa en ny japansk singel efter att hon hade nämnt det på sin Twitter.


Nu är det officiellt bekräftat! Singeln kommer att heta "Milestone" och kommer att tjäna som reklamlåt till företaget Audio Technica, tredje gången BoA har ett samarbete med detta företag. Med detta så har låten redan hunnit framförts live den 13:e oktober under ett event som firade företagets 50-årsdag. Den nya låten sägs vara en ballad och ni kan höra ett kort smakprov av låten här nedan (förmodligen inspelad på 50-års-eventet).


Singeln kommer att släppas i 2 olika versioner, CD och CD+DVD. Innehållet kan ni se här nedan.

<Milestone>
CD:
01. Milestone
02. I SEE ME
03. Meri Kuri ~BEST & USA Version~
04. Milestone -Instrumental-
DVD:
01. Milestone Music Video
02. 10th Anniversary Film (Tentative Title)
03. Making-of Clip
Duration: approximately 30 minutes
<Milestone>

CD:
01. Milestone
02. I SEE ME
03. Meri Kuri ~BEST & USA Version~
04. Milestone -Instrumental-

DVD:
01. Milestone Music Video
02. 10th Anniversary Film (preliminär titel)
03. Making-of Clip

Fortsättning följer.

Vilka är sexigast från Johnny's?

2011-10-17, 11:12:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den japanska siten "goo Ranking" genomförde nyligen en opinionsundersökning där frågan var vem från Johhny's Entertainment som man ansåg var sexigast. Resultaten blev som följer.

10. Okura Tadayoshi


9. Nishikido Ryo


8. Okada Junichi


7. Kamenashi Kazuya


6. Sakurai Sho


5. Ikuta Toma


4. Kimura Takuya


3. Akanishi Jin


2. Yamashita Tomohisa


1. Matsumoto Jun


Håller ni med?


ZE:A släpper sin 3:e japanska singel

2011-10-17, 09:38:06 / Kategori: J-Pop Nyheter

Den koreanska pojkgruppen ZE:A har avslöjat att de ska släppa en ny singel i japan med titeln "Daily Daily". Singeln kommer att släppas nästa månad, den 22:a november och kommer att innehålla bland annat "Daily Daily" och en nyinspelad japansk version av den koreanska hitlåten "All Day Long".

Singeln kommer att släppas i tre olika versioner, normal CD och sedan två olika limited edition-versioner. Limited Edition A kommer att innehålla en DVD med musikvideon och en video med bakom kulisserna från när videon filmades. Limited Edition B kommer att innehålla en annan DVD med musikvideon och en ny video från bakom kulisserna från när omslagsbilderna togs.

Remioromen - Konayuki

2011-10-16, 18:38:19 / Kategori: Dagens Låt
Konayuki med bandet Remioromen är en riktigt välkänd låt, mycket tack vare j-doramat "1 Litre of Tears". Har ni inte sett denna drama, se den direkt. Den är otroligt vacker och man gråter verkligen floder. Den baserar sig på en verklig händelse och handlar om en tjej i tonnåren som blir utsatt för en sjukdom som sakta dödar henne. Låten "Konayuki" var ledmotiv till detta drama.


Senaste Music Stations framträdanden

2011-10-16, 15:11:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
I fredags sändes ett nytt avsnitt av Music Station där artister som KARA, YUI, Kimura Kaela, L'arc~en~Ciel och Kanjani8 uppträdde med deras senaste singlar. Se alla framträdanden här nedan!

KARA - Winter Magic


YUI - Green a.live


Kimura Kaela - Chocolate
kkchocoms by kk231mj

L'arc~en~Ciel - XXX
lenxxxms by kk231mj


Kanjani∞ – T.W.L & Monjyai Beat

kj8ms by kk231mj

Nishino Kana - Tatoe donna ni PV preview

2011-10-16, 13:37:02 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som vi redan vet är Nishino Kana på gång att släppa en ny singel med titeln "Tatoe donna ni". Nu har previews till den kommande låtens PV kommit ut! Titta på den här nedan!Ny singel från Namie Amuro

2011-10-15, 20:09:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
På Namie Amuros hemsida är det äntligen avslöjat när hennes nya singel kommer att släppas! Tyvärr finns ännu ingen titel men det uppdaterar jag er så fort jag vet!


Det vi dock får veta är att är att singeln släpps den 7:e december och två olika versioner av singeln kommer att släppas. En CD och en CD+DVD. Dessutom, om man ska tro länkarna till Amazon.co.jp så kommer singel vara en Maxi-singel. För de som inte vet vad en Maxi-singel är kan jag ge förklaringen att det är en singel med fler låtar än de vanliga två som brukar finnas på en singel (a-side + b-side). Ju fler låtar från Namie jag får destå gladare är jag!

Som tidigare rapporterat kommer nya låten vara ledmotiv till ett kommande tv-drama som börjar sändas på måndag! Spännande! Då får vi höra första smakprovet på en av de nya låtarna!

Några mash-up's!

2011-10-15, 17:46:54 / Kategori: J-Pop Musik
Har ni hört mashups förr? Många av er vet säkert redan vad det är men jag kan ge en kort förklaring. Det är när remixartister blandar ihop två (eller flera) låtar i en enda. Resultaten kan vara enormt lyckade ibland. Jag ska he upp tre exempel på mina absolut favoriter när detta sätt har nått enormt lyckade resultat.

Den första är gjort av remixartisten "adooph" som främst brukar remixa en hel del Ayumi Hamasaki låtar. Här har två Ayu-låtar använts. Interluden (från albumet NEXT LEVEL) "Pieces of SEVEN" satts ihop med rocksingeln "talkin' 2 myself". Kort men riktigt snyggt ihopsatt!Nästa masup blir från remixartisten "DJ Masa" där Britney Spears låt "3" har satts ihop med Koda Kumis "Physical".Nästa låt är även den gjord av "DJ Masa" och är en mashup mellan Lady Gagas "Poker Face" och Namie Amuros "Do Me More".


Dohzi-t "LOVE TRAP feat Ayoma Thelma"

2011-10-15, 15:41:00 / Kategori: J-Pop Videor
Denna låt är från Dohzi-ts album "12 Love songs 2" som kommer att komma ut i December.
En mycket bra låt enligt mig! :D

Shojo Jidai - Run Devil Run

2011-10-15, 14:23:00 / Kategori: Dagens Låt


Shojo Jidai (SNSD) och deras låt Run Devil Run får blir dagens låt idag. Run Devil Run är en av deras mest populära låtar och den har släppts som japansk singel.This is the end, pity, my bad boy
It was a really great trick
You love just for fun, it's just a game to you

Everything about you is like that, isn't it?
You're nothing but talk, aren't you?
You're a Devil, Devil you are

Who was that? That impatient missed call
Did you plan to hide it?
That's the perfume I hate
You're acting suspicious, you've struck out

You really can't be cured
My sympathies, Goodbye
I'm not the idiot here

You better run run run run run
It's the end for you
You better run run run run run
I've waited long enough Hey
Your fake alibi hurts, I said enough already!
You better run run run run run
You're going to suffer in never-before-seen ways
Run Devil Devil Run Run

You can't possibly expect me to act like I don't notice it anymore
Greedy super playboy, quit wasting my time, you've already struck out

Everything about you is like that, isn't it?
Just excuses, right?
You're a Devil, Devil you are

You better run run run run run
It's the end for you
You better run run run run run
I've waited long enough Hey
You don't seem to understand,
I said I've had enough of your fooling around
You better run run run run run
You're going to suffer in never-before-seen ways
Run Devil Devil Run Run
Even my love has limits
Run Devil Devil Run Run

Hey, you say you're a guy so you can't help messing around a little
With absurd logic like that, you never thought I'd break up with you
I'm sad and lonely, but I'm even more disappointed

You better run run run run run
It's the end for you
You better run run run run run
I've waited long enough Hey
You don't seem to understand,
Just how serious I am
You better run run run run run
You're going to suffer in never-before-seen ways
You should beg for forgiveness, right?
Even if you're not one of them,
There's plenty of good guys still out there

Kamenashi kommeterar Yamapi och Ryos avgång från NEWS

2011-10-15, 13:11:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

Kamenashi belv frågad vad han tyckte om Yamapi och Ryos avgång från NEWS när han deltog i presskonferensen för det nya dramat Yokai Ningen Bem.


Hans svar löd såhär:

During work, he would say things like, ‘I have to do things this way’, so I’m not really surprised about this outcome. My feelings are half-and-half.If it’s what the members decide themselves, I think that’s fine.It’s not my own group, so I can’t really say anything… but they’ve been active for many years, so they should have a bond that you can’t see. If everyone sincerely believed each other, then I think that would be the answer.


Han blev även tillfrågad om situationen kring KAT-TUN då de också har en medlem som avgått.


I don’t feel like we’re the ones left behind, nor do I think it’s right or wrong. We each have a life of our own.
Howie D & Shirota Yuu - If I say

2011-10-15, 10:58:33 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu har låten If I say av Howie D och Shirota Yuu läckts ut. Det är en härlig låt som tar en tillbaka till backstreet boys-stuket. :) Lite spanska blandar de in eftersom båda två kan språket och det ger en härlig touch till låten tycker jag. 


Hello!Project Mobekimasu

2011-10-14, 18:39:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Hello!Project har bestämt sig för att släppa en singel där flera utav deras band sammarbetar. Detta resulterade i Mobekimasu. Mobekimasu består av banden Morning Musume,Berryz Koubou, C-ute, Mano Erina och S/mileage. Låten som de kommer att släppa tillsammans heter "Busu ni Naranai Tetsugaku" och försäljning startar 16 november. Videon är dock redan ute på deras officiella youtube och här kan ni se den!
Acid Black Cherry - Shangri-La info

2011-10-14, 17:23:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Somtidigare rapporterat släpper Acid Black Cherry en serie singlar som släpps en gång i månaden och ska sedan avslutas med ett album.

Nu är singel nummer två i denna serie påväg att släppas. Nästa vecka den 19:e oktober kommer den ut och har titeln "Shangri-La".

CD                                                                       CD+DVD

PV'n har som tur är redan släppts och ni kan kika på den här nedan!


Sugna på att beställa?

YesAsia CD
YesAsia CD+DVD

GIRL NEXT DOOR - Infinity

2011-10-14, 14:38:00 / Kategori: Dagens Låt
Idag är det ju fredag och det måste firas! Dagens låt blev då ett otroligt enkelt val. Även under en deppig dag kan denna låt lyckas få mig att vilja hoppa och sjunga när jag hör den. Den är helt klart det perfekta lyckopillret!


Shoujo Jidai - Nytt CM + making

2011-10-14, 13:05:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Koreanska tjejgruppen Shoujo Jidai (eller Girls' Generation/SNSD som de även kallas) har just spelat in en ny reklamfilm för halstabletterna "E-ma Nodoame". Här nedan kan ni se den nya reklamfilmen och under den dessutom en två making-videor från när de spelade in reklamfilmen.
YUI - Nytt album + Lock On PV

2011-10-14, 11:17:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den 2:a november släpper artisten YUI ett nytt album med titeln "HOW CRAZY YOUR LOVE".


Albumet kommer att finnas i två olika versioner och ni kan se albumdetaljerna här nedan.

<Limited Edition>

-CD
1. HELLO
2. Separation
3. Get Back Home
4. Lock On
5. U-niform
6. Cooking
7. Rain
8. Good night
9. YOU
10. It’s My Life
11. no Reason
12. Nobody Knows
13. Green a.live
-DVD
※ details on the DVD have not been revealed yet
[CD]
1. HELLO
2. Separation
3. Get Back Home
4. Lock On
5. U-niform
6. Cooking
7. Rain
8. Good night
9. YOU
10. It’s My Life
11. no Reason
12. Nobody Knows
13. Green a.live
[DVD]
※ Detaljer till DVD har ännu inte kommit ut.


<Regular Edition>

[CD only]
1. HELLO
2. Separation
3. Get Back Home
4. Lock On
5. U-niform
6. Cooking
7. Rain
8. Good night
9. YOU
10. It’s My Life
11. no Reason
12. Nobody Knows
13. Green a.live


Nu har videon till den fjärde låten i albumet, Lock On, kommit ut. Den låten kommer att vara ledmotiv till det japanska dramat "Kaito Royale". Se den här nedan!


Ny singel med Tackey & Tsubasa

2011-10-14, 09:23:20 / Kategori: J-Pop Nyheter
Duon Tackey och Tsubasa har nu avslöjat att en ny singel är påväg att släppas.


Singel kommer att släppas den 23:e november och har fått titeln "Heartful Voice". Låten ska vara en vintrig kärlekslåt som ska uttrycka en mans verkliga känslor. Singeln kommer atts läppas i 4 versioner. Alla kan ni se här nedan!

<Limited Edition A>
[CD]
1. Heartful Voice
2. Our Songs
[DVD]
• Heartful Voice  MUSIC VIDEO
• Heartful Voice  OFF SHOT
-
<Limited Edition B>
[CD]
1. Heartful Voice
2. Our Songs
[DVD]
• Close report video of “Tackey & Tsubasa Concert Tour 2011 ‘OURFUTURE’” back stage
-
<Regular Edition>
[CD only]
1. Heartful Voice
2. Our Songs
3. Smile
<Limited Edition A>
[CD]
1. Heartful Voice
2. Our Songs
[DVD]
• Heartful Voice  MUSIC VIDEO
• Heartful Voice  OFF SHOT


<Limited Edition B>
[CD]
1. Heartful Voice
2. Our Songs
[DVD]
• Close report video of “Tackey & Tsubasa Concert Tour 2011 ‘OURFUTURE’” back stage


<Regular Edition>
[CD only]
1. Heartful Voice
2. Our Songs
3. Smile


<Takitsuba SHOP Limited Edition>
[CD only]
1. Heartful Voice
2. Our Songs
3. Irodori
4. Heartful Voice (Instrumental)
5. Our Songs (Instrumental)

Den sista versionen kan bara köpas från mu-mo (kräver en japansk adress). Men är ni sugna på att beställa någon av de andra versionerna kan ni göra det här!


Koda Kumi - Love Me Back omslagsbilder

2011-10-13, 15:52:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare rapporterat är Koda Kumi påväg att släppa en ny singel vid namn "Love Me Back". Nu har omslagsbilderna till singeln kommit ut! De versioner som har avslöjats är en vanlig CD-version, en CD+DVD och en special-CD som man beställer via den japanska siten mu-mo (kräver japansk adress).

<CD Only>
1. Love Me Back
2. Say Her Name
3. Love Me Back remix


<CD+DVD>
CD
1. Love Me Back
2. Say Her Name
3. Love Me Back remix
DVD
01 Love Me Back MUSIC VIDEO
02 Love Me Back MAKING VIDEO
03 a-naiton2011ライブ映像
M1.め組のひと
M2.Bring Bring Bring
M3.Poppin' love cocktail feat.TEEDA
01 Love Me Back MUSIC VIDEO
02 Love Me Back MAKING VIDEO
03 a-naiton2011ライブ映像
M1.め組のひと
M2.Bring Bring Bring
M3.Poppin' love cocktail feat.TEEDA

I DVD'n tillkommer 3 videor på framträdanden från årets a-nation då (enligt Kumis hemsida) "detta års a-nation var den största succén hittills."


<mu-mo edition>


Sugna på att beställa?
YesAsia CD
YesAsia CD+DVD
(mu-mo-versionen kan bara beställas via mu-mo)


Tohohsinki - Darkness Eyes

2011-10-13, 14:46:10 / Kategori: Dagens Låt


Tohoshinki släppte 2008 ablumet T i Japan. På detta album finns en låt som jag gillar och tänkte dela med mig utav idag. Låten heter Darkness Eyes och den fick ingen egen video, men denna fanvideo nedan är väl gjord och har dessutom engelsk text.
Ayanokoji Sho < Ai Ai Gasa > Goto Maki - Non stop love Yoroshiku!! PV

2011-10-13, 13:42:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Tidigare i höst avslöjade Ayanokoji Sho (Kishidan) att han skulle släppa en ny singel tillsammans med sångerskan Maki Goto. Undertiden som Ayanokoji letade efter en partner till sin nya låt hörde han om nyheterna att Maki Goto skulle ta en paus och blev genast begeistrad över chansen att få jobba med henne. Tillsammans kaller de sig för "Ayanokoji Sho < Ai Ai Gasa > Goto Maki" och singelns titel är "Non stop love Yoroshiku!!". Den kommer att släppas nu snart den 19:e oktober och sången ska sägas ha en härligt nyårsfirandeatmosfär i sig.


Nu har PV'n släppts så nu kan man äntligen höra och se resultatet av detta sammarbete! Det är en glad låt med många olika melodielement och herre gud den sätter sig i huvudet direkt!

ayamaki-4649 by kk231mj

Grattis Misono!

2011-10-13, 11:55:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Vet ni vem artisten Misono är? Först var hon sångerska i bandet Day After Tomorrow tills bandet löstes upp 2005 och blev då soloartist.


Misonos riktiga namn är Koda Misono. Hon är alltså mest känd för att vara Koda Kumis lillasyster. Idag fyller hon år! Hela 27 år faktiskt. Det vill vi uppmärksamma och säga grattis till!

It's all Love! (PV) by Henrietta-Aime-Fumer_Tv

KARA "Winter Magic" PV

2011-10-13, 10:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Nu har hela PV'n till KARAs nya singel "Winter Magic" släppts! Passa på att se den innan videon försvinner.

111012 KARA - Winter Magic [Full ver.] by 1227billy

Jin Akanishi och The Takeover

2011-10-13, 08:53:10 / Kategori: J-Pop Nyheter


Jin Akanishi kommer att lägga upp en serie videor på youtube. Denna serie kallas The Takeover och handlar om hans äventyr i USA och hur det var att spela in singeln med Jason Derulo. Det kommer även vara flera speicella gäster i dessa avsnitt och i trailern här nedanför kan vi se lite smakprov på vad som kommer.
Kyary Pamyu Pamyu PONPONPON inspirerad sminkning

2011-10-12, 19:40:53 / Kategori: J-Pop Videor
Kyary Pamyu Pamyu och hennes låt PONPONPON är väldigt populär och har fått över 6 miljoner visningar på youtube. Ta en titt ni också!Här är en youtobe video med instruktioner om hur du kan sminka dig som henne. ^^
Arashi - Meikyu Love Song info

2011-10-12, 18:15:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare skrivet är Arashi på gång att släppa en ny singel den 2:a november som ska tjäna som ledmotiv till dramat "Nazotoki wa dinner no ato de".

Nu har tracklists och omslagsbilder till den nya singeln kommit ut!

Den översta bilden är limited edition och den undre är regular edition.

<Limited Edition>
[CD]
1. Meikyu Love Song
2. Kienu Omoi
[DVD]
“Meikyu Love Song” Video Clip

<Regular Edition>
[CD only]
1. Meikyu Love Song
2. together, forever
3. Utakata
4. wanna be…
5. Meikyu Love Song (Original Karaoke)
6. together, forever (Original Karaoke)
7. Utakata (Original Karaoke)
8. wanna be… (Original Karaoke)


Sugna på att beställa?

YesAsia Regular Edition
YesAsia Limited Edition
CDJapan Regular Edition
CDJapan Limited Edition

SCANDAL - Scandal Nanka Buttobase (スキャンダルなんかブッ飛ばせ)

2011-10-12, 15:32:00 / Kategori: Dagens Låt
Dagens låt utgörs av pop-rock bandet SCANDAL. Bandet består helt utav tjejer och deras signatur har varit elgitarrer, skolflickskläder och en tuffsöt attityd. Den här låten kom som #3 på Oriconlistan när den släpptes för ett år sedan den 6:e oktober.


Howie D (Backstreet Boys) i samarbete med Shirota Yu (U)

2011-10-12, 13:44:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Det är nu känt att Howie D från boybandet Backstreet Boys har spelat in en ny låt tillsammans med sångaren och skådespelaren Shirota Yu (eller "U" som han också kallas).


Sången heter "If I Say feat. U" och kommer att finnas med i den japanska versionen av Howies nya debutsoloalbum "BACK TO ME" som släps den 9:e november. Låten kommer även att släppas som en digital singel den 12:e oktober och kommer tjäna som avslutningslåt till nya filmen "1911" (vilket är Jackie Chans 100:e film i karriären). Slutligen kommer låten även vara öppningslåt till "24th Tokyo Insternational Film Festival".

När Howie letade efter en japansk artist till denna låt blev han tipsad om Shirota vilket han tyckte lät bra. Shirotas kommentar var: "If I Say feat. U’ is a pure love song, and it is a warm song. We will have to let you judge the finished work, but we are both coming to feel that it’s been wonderfully done".


Ayu och JUNO shoppade lös i LANDS of Eden

2011-10-12, 12:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Här kommer en snabb liten artikel på engelska som är helt översatt av min underbara vän Misachan. Under artikeln kommer en hel hög bilder från shoppingeventet med. Här ser man klart och tydligt hur korta lilla ayu är på sina 150 cm och hur lång hunken JUNO är på sina 187 cm. Mums!

<Hamasaki Ayumi>420,000yen Shopping at Harajuku, Visits 「LANDS of Eden.」 Store Arm-in-arm with JUNO
On the 8th, singer Hamasaki Ayumi, together with JUNO, the elder twin brother of Junsu from the 3-man Korean unit 「JYJ」 visited the store of fashion brand 「LANDS of Eden.」 at la foret Harajuku. Amidst cheers from the shoppers, the two stayed in the store for about 20 minutes picking items, finally leaving with 6 bags filled with 31 items, costing a grand total of 429,800yen. Changing into a striped long knitted parka, Hamasaki appeared at the storefront again, posing for the cameras while holding onto JUNO’s arm. With a smile, she stated “JUNO picked this for me. Do I like it? Yes, I do.”
「LANDS of Eden.」 opened its first store at la foret Harajuku on 17 September, and is a fashion brand with a relaxed, vintage concept. Before that, advertisements outside the building and at the storefront displayed JUNO holding a mystery lady in his arms. Much discussion sprang up regarding the identity of the beauty, and on the 7th this month, a new advertisement featuring Hamasaki and JUNO was revealed. In order to commemorate the release of this new visual, the two paid the store a visit.
The two came to the store a little after 6pm. After signing her autograph on the advertisment visual next to the store’s entrance, Hamasaki waved to all the cheering shoppers around. With that, she entered the store and did her shopping, all the while accompanied by a shopkeeper recommending items. After changing, a khaki and beige striped long knitted parka for Hamasaki and a blue and grey knitted top for JUNO, the two left the store in the midst of flashing media cameras.

<Hamasaki Ayumi>420,000yen Shopping at Harajuku, Visits 「LANDS of Eden.」 Store Arm-in-arm with JUNO

On the 8th, singer Hamasaki Ayumi, together with JUNO, the elder twin brother of Junsu from the 3-man Korean unit 「JYJ」 visited the store of fashion brand 「LANDS of Eden.」 at la foret Harajuku. Amidst cheers from the shoppers, the two stayed in the store for about 20 minutes picking items, finally leaving with 6 bags filled with 31 items, costing a grand total of 429,800yen. Changing into a striped long knitted parka, Hamasaki appeared at the storefront again, posing for the cameras while holding onto JUNO’s arm. With a smile, she stated “JUNO picked this for me. Do I like it? Yes, I do.”

「LANDS of Eden.」 opened its first store at la foret Harajuku on 17 September, and is a fashion brand with a relaxed, vintage concept. Before that, advertisements outside the building and at the storefront displayed JUNO holding a mystery lady in his arms. Much discussion sprang up regarding the identity of the beauty, and on the 7th this month, a new advertisement featuring Hamasaki and JUNO was revealed. In order to commemorate the release of this new visual, the two paid the store a visit.

The two came to the store a little after 6pm. After signing her autograph on the advertisment visual next to the store’s entrance, Hamasaki waved to all the cheering shoppers around. With that, she entered the store and did her shopping, all the while accompanied by a shopkeeper recommending items. After changing, a khaki and beige striped long knitted parka for Hamasaki and a blue and grey knitted top for JUNO, the two left the store in the midst of flashing media cameras.

 

Flera bilder. Kom ihåg att klicka för att förstora dem.


Originalartikel + bildkälla

Jin Akanishi kommer att göra live-stream

2011-10-12, 10:22:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


I och med Jins nya singel som vi tidigare har skrivit om(här och här) så kommer han att hålla i en live-stream via U-stream. Där kommer han att svara på fansens frågor och prata live. Mer information om när denna stream ska äga rum kommer att komma framöver. Kika gärna in på hans officiella facebook om ni är intresserade av att hålla er uppdaterade.Yokai Ningen Bem intro sjungs av skådespelarna

2011-10-12, 08:13:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Tidigare har vi skrivit om hur KAT-TUN kommer att göra tema-låten till detta drama. Nu har det kommit fram ytterligare information om musiken till detta drama. Intro-låten kommer att sjungas av skådespelarna själva och det kommer att vara en ny version på den gamla animens intro-låt. Kamenashi (som spelar "Bem"), Anne (som spelar "Bera"), och Suzuki Fuku (som spelar "Berro") kommer tillsammans att väcka liv i den gamla låten och såhär säger de om detta:


Kamenashi "Though it will have different type of voice and melody from the original, I think that adults might feel some nostalgia. It’s a song where children could have new feelings."

Anne "Since we all have different type of voices, I could not imagine how it would sound when our voices are mixed together, but it sounded great. Kamenashi-kun’s voice was something I have never heard before. Anyway, it became a cool song."

Fuku "I was happy to be able to participate in the song. Since Berro is a cheerful boy, I tried to say ‘Berro~!’ lively, and I also tried to sing with the feeling of ‘I wanna be a human’."
Dramat startar 22 oktober.

THE BAWDIES gör låt för Pocky

2011-10-11, 23:05:55 / Kategori: J-Pop Nyheter
THE BAWDIES kommer att släppa en ny singel kallad RED ROCKET SHIP den 19 oktober. Denna låt används till reklamen för det kända snackset Pocky och på pockys hemsida skall man den 19 oktober även kunna ta de utav något speciellt i denna reklamkampanj.
Videon till låten är nu ute och denna kan ni se här:

F.T ISLAND - Itsuka

2011-10-11, 16:50:00 / Kategori: Dagens Låt

F.T Islands låt Itsuka är dagens låt idag. Detta är en liveversion av låten och det finns även text i nederkanten.K-Pop medly i Hey!HEY!HEY!

2011-10-11, 15:43:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare rapporterat skulle TV-programmet HEY!HEY!HEY! hålla en K-Pop-special i kommande program. Detta hölls alltså igår och tjejerna från banden AFTERSCHOOL, T-ARA och RAINBOW framförde ett litet medley med deras senaste japanska låtar. Se tjejernas framträdande här nedan! Vad tycks? Som den Afterschool-nörd som jag är tyckte jag givetvis mycket om att de fick både starta och avsluta medleyt.


Miliyah Kato släpper ETERNAL HEAVEN på DVD och blu-ray

2011-10-11, 13:41:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
DVD/blur-ray & First press DVD omslag


Miliyah kommer att släppa sin ETERNAL HEAVEN tour på DVD och Blu-ray. De kommer till försäljning den 2 november och innehåller 27 låtar som totalt blir 142 minuter (2 timmar och 22 minuter) i speltid. First press versionen kommer att komma med en special mini kalender och blu-ray kommer att innehålla scener från backstage samt ett special klipp som kallas “Behind the Scenes – ‘ETERNAL HEAVEN’ TOUR 2010-2011“.


Sugen på att köpa?
DVD hos YesAsia
Blu-ray hos YesAsia


Inte bekant med Miliyah Kato? Här är videorna till hennes två senaste singlar.
Koyama Keiichiro kommenterar det nya NEWS

2011-10-11, 11:13:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den 10:e oktober (igår) var Koyama Keiichiro från bandet NEWS med i TV-programmet "news every" där han ibland är nyhetsuppläsare. Under programmet fick han frågan om hans tankar kring bandet NEWS nu när Yamapi och Ryo har lämnat bandet.


Hans svar var: "NEWS has had too little activities as a group until now, but even so, our fans have been waiting for us. So, I absolutely did not want to end NEWS here for those fans". Så sant som han säger så har NEWS aktiviteter varit knappa detta år. Senast hela bandet samlades var i april under "Marching J's" som var ett event där pengar samlades in till de drabbade efter jordbävningen och tsunamin.

Vidare kommenterade Kiichiro: "It will be quite tough way from now on, but we will try our best.  So please continue to support us".


KARA "Winter Magic" PV ~short ver.~

2011-10-11, 09:53:56 / Kategori: J-Pop Nyheter

En kortversion av KARA's nya singel "Winter Magic" har nu släppts! Den är så där perfekt vintermysig och härlig! Spana in den här nedan!


Smakprov på Jins TEST DRIVE

2011-10-10, 18:15:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som vi uppdaterade om tidigare idag så är låten TEST DRIVE Jins nya singel och vi har nu hittat ett  litet smakprov på denna låt. Det finns längre versioner ute men där sjunger Jason nästan hela låten själv. Just detta lilla klipp sjunger Jin och är troligtvis så som låten kommer att låta.

SMAPs NHK dokumentär sänds ikväll

2011-10-10, 16:57:21 / Kategori: J-Pop Nyheter
Trailer till dokumentären


NHK har gjort en 73 minuter lång dokumentär om SMAP som kommer att visas ikväll i Japan. Dokumentärteamet följde SMAP under två månader och fokus kommer att ligga kring konserten de gjorde i Peking men även på de besök de gjorde i de jordbävningsdrabbade områderna.


Att det görs en dokumentär om ett band från Johnny's är sällsynt då det inte brukar tillåtas, så detta är en unik händelse och om ni kan så lägger vi upp den här senare. Johnny's gör ofta egna making of- videos, men riktiga dokumentärer är få, den svenska dokumentären Tokyo Superstars från 2006 är en utav de få dokumentärer som jag vet har besökt och filmat hos Johnny's. Den dokumentären tycker jag är väldigt intressant så om ni får chansen så se gärna den. :)Trailer för Buono!s film Gomenasai

2011-10-10, 16:29:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


H!P gruppen Buono! har huvudrollerna i en ny film, Gomenasai. Det är även Buono! som gör ledmotive till denna film och det är inte vilken typ av film som helst, det är en skräckis.


Nu har en 60 sekunders trailer kommit ut som ni alla kan titta på :)
Det går tyvärr inte att bädda in videon så ni får gå HIT på youtube och titta.Kaoru to Tomoki, Tamani Mook - MARU MARU MORI MORI

2011-10-10, 15:21:00 / Kategori: Dagens Låt
Idag måste jag bjuda på en låt som har varit enormt populär i Japan sedan singeln släpptes den 25:e maj 2011. Gruppen "Kaoru to Tomoki, Tamani Mook" som skapades av Fuji TV består utav skådespelarna Suzuki Fuku och Mana Ashida. Låten skapades först som ett ledmotiv till dramat "Marumo no Okite" som båda barnen är med i men blev så populär att en singel släpptes. Gulligare kan det knappast bli.


MBLAQ - Baby U PV

2011-10-10, 13:12:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Det koreaanska pojkbandet MBLAQ är på gång att släppa sin andra japanska singel. Den kommer att släppas den 28:e oktober och har titeln "Baby U". Singeln kommer vara ledmotiv till animeserien "Beelzebub". Sasaki Nozomis låt som vi skrev om igår är avslutningslåt till samma serie.

Nu har videon till killarnas nya singel läckt ut. Det är en ganska enkel men charmig video med olika klipp från back-stage och olika shower.


Skulle videon inte fungera kan ni copy/paste:a denna länk istället till ett nytt fönster.
http://youtu.be/Zf6biGExbeg

2PM - Ultra Lover PV

2011-10-10, 11:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Trots att den nya japanska singeln till det koreanska bandet 2PM inte släpps fören den 2:a november har PV nu släppts. Men jag klagar inte alls! Se den här nedan.


Om videon mot förmodan inte skulle fungera kan ni kopiera denna text och klistra in i ett nytt fönset/flik.
http://youtu.be/M1t6icy0s9w

Akanishi Jin debuterar i USA

2011-10-10, 09:15:48 / Kategori: J-Pop Nyheter

Efter att ha lämnat bandet KAT-TUN för att gå på turné i USA har Akanishi nu förberett sig för sin singeldebut i USA. Den 8:e november släpps hans första amerikanska singel med titeln "TEST DRIVE fest. Jason Derulo". Tillsammans ska grabbarna ha gjort en upp-tempo R&B-låt som de båda sjunger i.

Om singeln säger Akanishi: "I’m happy to be able to receive this opportunity.  I’m looking forward to sharing my music with many people".

Singeln kommer bara att släppas digitalt i USA men den kommer även till Japan där den kommer att släppas i ett mini-album tillsammans med tre andra låtar. Det mini-albumet kommer att släppas den 7:e december i Japan. Dessutom sägs det att Akanishi jobbar på ännu ett album som ska släppas i USA nästa år.

Ny singel från Namie Amuro

2011-10-09, 20:49:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
En ny drama med titeln"私が恋愛できない理由" (Watashi ga Renai Dekinai Riyuu) "The reason why I can't fall in love" kommer att börja sändas den 17:e oktober på Fuji TV. Det som är spännande med detta är att Namie Amuro kommer att stå för ledmotivet till denna drama.
Det betyder bara en sak = Ny singel på väg! Ännu vet man inget om den nya låten men så fort det första avnittet av den nya draman har sänts kommer vi ha ett litet smakprov av den nya singeln. Spännande spännande!

Full audio till Arashis nya singel

2011-10-09, 19:20:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare rapporterat är det enormt populära bandet Arashi på gång att släppa en ny singel. I det förra inlägget gpostade jag upp ett litet smakprov på den nya låten. Men nu har hela läckt ut på internet. Vad tycker ni?


Ny singel från Not yet

2011-10-09, 17:45:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Not yet är en sub-group under AKB48 som består utav tjejerna Oshima Yuko, Sashihara Rino, Kitahara Rie och Yokoyama Yui. Bandet är ganska nytt då det skapades i januari 2011. Två singlar har släpts och nu ska singel tre i raden släppas.

Den nya singeln heter "ペラペラペラオ (pera pera perao)" och kommer att släppas den 16:e november. Nu har musikvideon till låten kommit ut!


Shigeaki Kato - Shalala Tambourine

2011-10-09, 15:30:00 / Kategori: Dagens Låt


Söndagens låt är en upppiggande och rolig låt med Shige från NEWS. Han är nu en av de fyra medlemmarna som är kvar i NEWS och jag tänkte att det vore roligt att uppmärksamma vad de kvarvarande medlemmarna har gjort för låtar. Här är alltså en utav shiges sololåtar och i lsuet av videon kan vi även se lite klipp från produktionen av videon. :)Sasaki Nozomis nya PV ute!

2011-10-09, 13:01:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Modellen och sångerskan Sasaki Nozomi är på språng att släppa sin tredje singel. Den har titeln "Papepipu ♪ Papipepu ♪ Papepipupo ♪" och kommer att släppas den 26:e november. Låten kommer dessutom tjäna som avslutningslåt till animen "Beelzebub". Nu har PVn släppta och ni kan kika på den här nedan! Vad tycks?

PaPePiPuPaPiPePu PaPePiPuPo by Bored4Lyfe


Kamenashi besöker Arashi ni Shiyagare

2011-10-09, 12:03:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


I nästa veckas avsnitt av Arashi ni Shiyagare kommer KAT-TUNs kamenashi att vara gästbesökaren. Detta program som leds av gruppen Arashi har ett speciellt tema. Arashi vet nämligen inte vilken gäst som ska komma och deras utmaning blir att improvisera genom hela programmet. En mycket rolig show att se!!T-ARA - Bo Peep Bo Peep från Happy Music!

2011-10-09, 10:56:28 / Kategori: J-Pop Nyheter
I fredags framförde den koreanska gruppen sin japanska singel "Bo Peep Bo Peep". Se framträdandet här!


Koda Kumi 2012 Kalender omslagsbild

2011-10-08, 20:44:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Ser riktigt lovande ut tycker jag! Vill ni beställa den kan ni göra det här.

Koda Kumi - Love Me Back teasers

2011-10-08, 18:11:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som tidigare rapporterat är Koda Kumi på gång att släppa en ny singel med titeln "Love Me Back".

Nu har lite teasers från både låten och den kommande videon. Både bilderna från videon och den korta låten är inte i bra kvalité och avslöjar inte så mycket. Men det kanske gör det hela ännu mer spännande?!
Namie Amuro BLENDA november scans

2011-10-08, 16:29:00 / Kategori: J-Pop Bilder
Nya scans från splitternya nummret av tidningen "BLENDA" på världens vackraste Namie Amuro.
LANDS OF Eden, promo-bilder

2011-10-08, 14:14:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Ayumi Hamasaki och JUNO har blivit valda att vara klädmärket LANDS OF Edens nya ansikten utåt. Nu har hemsidan och flera bilder på de två i kläderna släppts. Snyggt värre!


Klicka för att förstoraVill ni titta mer på kläderna kan ni klicka in er på LANDS OF Edens hemsida här.

Hinoi Team - Night of Fire

2011-10-08, 12:36:00 / Kategori: Dagens Låt

Idag bjuder vi på en gamal goding. Denna låt släpptes den 14:e december i Japan. Tjejbandet Hinoi Team är inte aktiva idag längre då bandet upplöstes redan 2007. Bandet var mest känt för att göra covers av eurobeatlåtar. I Japan eurobestlåtar mest använda för para-para så ofta gjorde tjejerna även en para-paravideo förutom oroginalvideon. I denna låt gjorde tjejerna ett sammarbete med komikern Koriki Chōshū och resultatet ser ni här nedan.


Och para-paraversionen så ni kan lära er dansen. ;)


G-Dragon skapar skandal för BIG BANG

2011-10-08, 10:50:45 / Kategori: J-Pop Nyheter

G-Dragon som är ledare för det koreanska killbandet BIG BANG har blivit påkommen att röka mariujana. Detta skall ha skett i Maj när han var i Japan. De tester han gjorde i Juli var tydligen godkända men han har ändå erkänt att han rökte. Japan är väldigt strängt när det gäller droger och speciellt när det gäller kända personer. G-Dragon och TOPs debut singel i Japan "OH YEAH feat. BOM (from 2NE1)" har nu blivit inställd tills vidare och det har även BIG BANGs nya live DVD "BIGBANG PRESENTS LOVE & HOPE TOUR 2011" som skulle släppas 19 oktober och det efterföljande best of album de skulle släppa 23 november i Japan.


Yamapi och Ryo drar sig ur NEWS

2011-10-07, 22:24:12 / Kategori: J-Pop Nyheter
NEWS som vi skrev om tidigare denna vecka har nu två medlemmar mindre. Yamapi och Ryo gick idag ut (via Jonnhys) med att de båda kommer att lämna gruppen. Yamapi kommer att fortsätta med sina soloaktiviteter och Ryo kommer att fokusera mer till på bandet Kanjani8. De fyra kvarvarande medlemmarna kommer att fortsätta med NEWS.

Yamapi & Ryo


Såhär säger medlemmarna om det hela:


Tomohisa Yamashita:


“One of my biggest achievements has been to be able to work in a group called NEWS, and to have had so many fans support us.  Going solo will be a challenge.  I know that it’ll feel different and I’ll go through hard times unlike anything I’ve ever experienced, but I want to use the skills that I’ve learned in NEWS to each and every job I do from now on.  I’ll do my best and stay focused so I hope I can stay good rivals with the other five guys.”Ryo Nishikido:


“It has been an amazing experience to have been given the chance to work in both NEWS and Kanjani8, and I want to say a huge thank you to all of my fans who supported the Nishikido in NEWS.  Being part of two groups, there were scheduling conflicts that couldn’t be resolved no matter how hard I tried.  I felt bad because it was getting very difficult to plan CD releases and concert tours on both sides, which ultimately lead to this decision.  I wish Koyama, Kato, Masuda, and Tegoshi all the best in delivering a new NEWS.”Keiichiro Koyama:


“We talked over and over again until we reached this decision.  We might be working separately now, but the four of us will carry on what we have all done for the past 8 years.  We promise to work harder than we ever have, and we will move forward.  I hope you will continue to support us.”Shigeaki Kato:


“I want to take this decision in up front, and work as hard as I can to build a new NEWS.  I hope that you will continue to support the two and four of us from now on like you always have.”Takahisa Masuda:


“I love the NEWS we have built together, and all these guys will still be my best friends.  And to all of the fans who have supported the group that I love, you’re still my best friends too.  These two will be working separately from us now, but I promise to work as hard as I can so that you’ll continue to support us.”Yuya Tegoshi:


“I want to say I’m sorry to all of the NEWS fans who have waited so long for us to get together again.  But I want to think positively about this move, and work hard to be able to make great music because it’s for you, the fans who I love, and who have always supported us.  We’ll be different, but I hope we can still love one another.  I hope you will continue to support us.”Översättning av momoedgewood


Vinnaren i YesAsia CD tävlingen!

2011-10-07, 15:47:05 / Kategori: Tävlingar


Cassie är vinnaren i vår YesAsia CD tävling!


Alla bidrag till tävlingen var jättebra och roliga att få läsa och ta del utav. Detta gjorde det dock jättesvårt för oss att välja vem som skulle vinna så i slutändan så fick vi lotta fram en vinnare.


Cassie knep hem första platsen och hon vinner alltså en valfri CD från YesAsia.  Grattis!

Alex och Moa hamnade på en delad andraplats och kommer att få en liten hemlig överraskning i brevlådan.


Tusen tack till er alla som deltog! Ni är alla guld värda!


Vinnarna kontaktas av oss ^^Morning Musume - Kono Chikyū no Heiwa o Honki de Negatterun da yo!

2011-10-07, 13:22:23 / Kategori: Dagens Låt
Idag blir dagens låt på bloggen Morning Musumes senaste singel. Detta är den andra versionen av videon och den längre versionen (orginal versionen kan ni se på deras officiella youtube.

Nytt minialbum från GLAY

2011-10-07, 09:41:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Rockgruppen GLAY har meddelat att de kommer att släppa ett nytt minalbum i vinter. Albumet kommer att heta "Hope and The Silver Sunrise" coh kommer att släppas den 14:e december.


Albumet kommer att ha 5 nya låtar i sig och är tänkt lite som en julklapp och kommer att släppas i både vanliga och begränsade versioner. Angående albumets titel svarade bandmedlemmen Takuro "We named it ‘Hope and The Silver Sunrise’ with hopes for Japan’s recovery from the unprecedented disaster back in March".

På samma dag kommer GLAY dessutom släppa en DVD och Blu-Ray från konserten “HAPPY SWING 15th Anniversary SPECIAL LIVE ~We ○ Happy Swing~“,som hölls den 30:e och 31:a juli i Chiba Makuhari Messe. en konsert som firade bandets 15 år tillsammans.

Både albumet och DVD:n/Blu-Ray:en kommer att säljas endast på GLAYs officiella butik "GLAY Official Store G-DIRECT". Men den vanliga versionen av albumet kommer det med säljas från och med den 14:e december på GLAYs turné "GLAY HIGHCOMMUNICATIONS TOUR 2011-2012 ‘RED MOON & SILVER SUN’".
Mer info kommer!

Tävlingen är nu avslutad

2011-10-06, 18:45:48 / Kategori: Tävlingar
Klockan har slagit förbi tävlingens sluttid 18:00 och därmed är tävlingen avslutad.


Nu ska vi sätta oss ned och gå igenom alla era jättefina svar!

Imorgon presenterar vi vinnaren!Sen vill vi passa på att tacka er som har varit med oss under vår födelsedagsvecka. Vi vill välkomna alla nya läsare och vi hoppas att ni ska fortsätta trivas hos oss!

Må gott allihopa!


Snart stänger vi tävlingen!

2011-10-06, 16:48:00 / Kategori: Tävlingar
Så är det någon som fortfarande vill vara med borde skynda er att delta!

Crystal Kay byter skivbolag + ny singel

2011-10-06, 16:30:00 / Kategori: J-Pop NyheterCrystal Kay har nu bytt skivblogag från Sonys Epic Records till Universals Delicious Deli REcords. Hon kommer även att släppa en ny singel 7 december och mer info om det kommer vi med senare.Journey (Kimi to Futari de) från 2010


Är ni mer intresserade kan ni spana in hennes nya officiella hemsida, hennes youtubekanal och hennes Twitter.


GIRL NEXT DOOR släpper ny singel

2011-10-06, 15:27:27 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som om det inte var nog med att elektropopbandet GIRL NEXT DOOR snart släpper en ny singel "ROCK YOUR BODY" så har de nu även avslöjat information om singeln efter det!


Nästa singeln på tur har titeln "Boogie-Woogie-Night" och kommer att släppas på sångerskan Chisas födelsedag den 16:e november. Även denna singeln beskrivs som en glad, up-beat, rave-sång. Precis som för "ROCK YOUR BODY" kommer nya singeln "Boogie-Woogie-Night" släppast i tre olika versioner; CD, CD+DVD (musikvideo) och CD+DVD (livevideo).
<CD-only version>
01. Boogie-Woogie Night
02. Happy Birthday!
03. Hoshizora Keikaku (From LIVE Destination)
04. Boogie-Woogie Night (Instrumental)
05. Happy Birthday! (Instrumental)
<CD+DVD Music Video Version>
CD:
01. Boogie-Woogie Night
02. Happy Birthday!
03. Boogie-Woogie Night (Instrumental)
04. Happy Birthday! (Instrumental)
* Four versions of the two songs
DVD:
01. girl next door future (Tentative)
02. Boogie-Woogie Night (Music Video)
<CD+DVD Live Version>
CD:
01. Boogie-Woogie Night
02. Happy Birthday!
03. Boogie-Woogie Night (Instrumental)
04. Happy Birthday! (Instrumental)
* Four versions of the two songs
DVD:
01. Introduction (Tentative)
02. Guzen no Kakuritsu (From LIVE Destination)
03. Memory – 1 (Tentative)
04. Arigato (From LIVE Destination)
05. Memory – 2 (Tentative)

<CD-versionen>

01. Boogie-Woogie Night
02. Happy Birthday!
03. Hoshizora Keikaku (Från LIVE Destination)
04. Boogie-Woogie Night (Instrumental)
05. Happy Birthday! (Instrumental)

<CD+DVD Musivideoversionen>

CD:
01. Boogie-Woogie Night
02. Happy Birthday!
03. Boogie-Woogie Night (Instrumental)
04. Happy Birthday! (Instrumental)
DVD:
01. girl next door future
02. Boogie-Woogie Night (Musikvideo)

<CD+DVD Liveversionen>

CD:
01. Boogie-Woogie Night
02. Happy Birthday!
03. Boogie-Woogie Night (Instrumental)
04. Happy Birthday! (Instrumental)
DVD:
01. Introduction
02. Guzen no Kakuritsu (Från LIVE Destination)
03. Memory – 1
04. Arigato (Från LIVE Destination)
05. Memory – 2

Nishino Kana släpper ny singel

2011-10-06, 14:36:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Nishino Kana kommer att släppa sin nya singel kallad "Tatoe Donna Ni" den 9 november.  Denna låt kommer att vara med i Sony Walkmans nya projekt "Play You" där Kana är deras nya artist.


begränsad upplaga, vanlig version


Singeln kommer i vanlig version och en begränsad upplaga. Den begränsade versionen av singeln innehåller ett av tre olika klistermärken och en application till ett event som heter Kanayan X’mas 2011 och som kommer att hållas i Pacifico Yokohama.Koda Kumi ELLE Japan oktober scans

2011-10-06, 13:15:00 / Kategori: J-Pop Bilder
Jag tänkte bjuda lite snabbt på några otroligt höstvackra bilder på Koda Kumi från det nya nummret av ELLE Japan. Håll till godo!


Klicka för större bilderBig Bang släpper sitt första "Best"album i Japan

2011-10-06, 11:31:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Det är nu meddelat att K-pop-bandet Big Bang kommer att släppa sitt första japanska samlingsalbum!


Albumet kommer att släppas den 23:e november och kommer att finnas i tre olika versioner. En normal version (Normal Edition) som kommer att bestå utav en CD med 14 låtar som Big Bang har släppt i Japan. Den andra versionen är en begränsad upplaga (Limited Edition) som kommer att två CD-skivor med bandets japanska och koreanska hitlåtar och en DVD med musikvideor. Den tredje och sista versionen (Limited Special Edition) kommer att utgöras av samma CD-skivor och DVD som i andra versionen (Limited Edition) fast även med en t-shirt.

Sugna på att beställa?

Normal Edition (CD)
Limited Edition (2CD+DVD)
Limited Special Edition (2CD+DVD+T-shirt)

Arashi släpper en ny singel

2011-10-06, 09:48:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Det enormt populära bandet Arashi är på gång att släppa en ny singel... igen. Singeln har titeln "Meikyu Love Song" och kommer att släppas den 2:a december. Sången kommer vara ledmotiv till dramat "Nazotoki wa dinner no ato de" där en av Arashis medlemmar, Sakurai Sho, kommer att vara med i.

Här nedan kan ni höra ett litet smakprov från den nya singeln!


MIYAVI vs KREVA - STRONG (Acoustic Battle ver.) PV

2011-10-05, 21:35:16 / Kategori: J-Pop Nyheter
Idag släpptes äntligen Miyavi och Krevas gemensamma singel "STRONG".

När originalvideon till STRONG laddades upp på Youtube blev den snabbt populär och har några veckor senare redan över 200'000 visningar.


Nu har en akustisk version av samma låt laddats upp på Miyavis officiella YouTubekanal där grabbarna riffar tillsammans i svart och vitt. Riktigt snyggt!


GIRL NEXT DOOR - ROCK YOUR BODY PV förhandstitt

2011-10-05, 17:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Elektropopgruppen GIRL NEXT DOOR kommer släppa sin nya singel "ROCK YOUR BODY" den 19'e oktober. Singeln är den andra i raden av en trilogi som är menad att så dig att le och vilja dansa. "ROCK YOUR BODY" är inte like mycket söt elektropop i vanlig GIRL NEXT DOOR-anda utan andas mer rave. Neverless, en liten förhandstitt på singelns nya PV har nu släppts och ni kan precis som vanligt spana in den här.


Takamina från ABK48 besökte Jakarta och JKT48

2011-10-05, 15:33:00 / Kategori: Artist Profile


AKB48 har fått en systergrupp i Jakarta, Indonesien, kallat JKT48. Igår besökte Takamina från AKB48 Jakarta och höll i en "meet and greet" där fansen kunde skaka hand med henne.


Hon träffade även JKT48 när de höll på att träna.
Temomass - 魔法のメロディ (Mahou no melody) PV

2011-10-05, 15:10:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Tegomass är på språng att släppa ett nytt album den 19'e oktober med titeln "Tegomass no Mahou". Nu har en av albumets låtar fått sin PV släppt. Kika på den här.


Korean Wave-special i HEY! HEY! HEY! Music Champ

2011-10-05, 12:24:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
HEY! HEY! HEY! Music Champ meddelade att de kommer sända ett två timmars lång specialavsnitt den 10 oktober för att fira den 18:e årsdagen av showen.


På programmets blogg har de avslöjat att programmet kommer bli en K-pop-special och vilka artister som kommer att delta i programmet är redan avslöjade de med. Största artistnyheten är att Tohoshinki ska besöka programmet för första gången på två år.


Utöver Tohoshinki kommer, T-ARA, RAINBOW, AFTERSCHOOL, 2NE1 och FTISLAND.


Barnskådespelaren Suzuki Fuku kommer att åter igen bli en av paneldeltagarna och han har redan meddelat att han kommer att dansa "Maru-Maru-Mori-Mori!" tillsammans med tjejerna från AFTERSCHOOL.

Programmet kommer inte bara vara fyllt med K-pop. Även gruppen TRF, som ständingt har synts till på "HEY!HEY!HEY! Music Champ TOP 20" när det startade för 18 år sedan, kommer att uppträda ett speciellt medly som man bara inte får missa!


Slutligen kommer dessutom ett speciellt sammarbete mellan "ONE PIECE" och "AMEMIYA" framföra en låt tillägnad Tohoshinki.
Superfly - 愛をくらえ (Ai wo kurae) PV

2011-10-05, 10:45:27 / Kategori: J-Pop Nyheter
På onsdag nästa vecka släpps Superflys nya singel Ai wo kurae. Idag kom singelns PV ut. Se den redan nu!


Psst, tävlingen

2011-10-04, 19:31:00 / Kategori: Tävlingar
Visst glömmer ni inte bort tävlingen?
Var med nu!

Hemsida till Ayus ögonfransar uppe

2011-10-04, 16:41:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Som jag rapporterade tidigare kommer Ayu att släppa en egen kollektion ögonfransar. Den består av 12 olika typer av ögonfransar som hon själv har designat. Nu har hemsidan till kolletionen kommit ut! Spana in den här!


MBLAQ - BABY U reklam

2011-10-04, 15:32:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


Den 26:e oktober släpper det koreanska bandet MBLAQ sin andra japanska singel, BABY U. Singeln kommer att vara ledmotivet till animen Beelzebub. I videon kan ni se en reklam för denna nya singel.


Mizushima Hiro för Numero Tokyo

2011-10-04, 14:01:00 / Kategori: J-Pop Nyheter


I det senaste nummret av Numero Tokyo kan vi se ett åttasidigt uppslag med Mizushima Hiro. Han har på dessa sidor förvandlats till kvinna. Detta var ett koncept som Hiro själv kom på och producerade. Tanken handlade om att "to transcend gender”. Projeketet kallades för "The foreigner named Mizushima Hiro" och han är klädd i många olika kända märken som till exempel FENDI, Yves Saint Laurent, Moschino, och Christian Dior.


Hiro säger såhär om projektet: Top creators gathered, and produced a new creation that detaches myself from stereotypes.


Korean Wave tar nya rekord i Oricon

2011-10-04, 12:13:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
För första gången någonsin under Oricons 42 års långa historia har sydkoreanska band tagit förstaplaceringen i både albumlistan och singellistan.


Ansvariga till detta är gruppen T-ARA med deras japanska debutsingel "Bo Peep Bo Peep", och Tohoshinki med albumet "TONE".

T-ARAs singel tog inte bara förstaplatsen i Oricons singellista utan sålde 50'000 kopior av singeln under första veckan. Med detta är T-ARA den första utländska gruppen att lyckads knipa #1 med en debutsingel.

Tohoshinkis album sålde 205'000 kopior under sin första vecka vilket är otroliga siffror. Den utländska artist/grupp som lyckades sälja så mycket på sin första vecka senast var Bon Jovis album "Crash" år 2000. Då Bon Jovis album "bara" sålde 200'000 exemplar på sin första vecka har nu Tohoshinki slagit Bon Jovis drygt 11 år gamla rekord.

Till det säger vi givetvis grattis!~


Hur amerikaner reagerar på Hatsune Miku

2011-10-04, 10:25:26 / Kategori: J-pop Random
Många av er som söljer vår blogg vet nog redan vem Hatsune Miku är.
Hon är en av många karaktärer från de japanska dataspelen Vocaloid. Med Vocaloid skriver man i text och melodi varpå programmet syntetiserar detta till en låt som val karaktär framför. I spelet kan man välja olika karaktärer och röster men den som har blivit mest känd är just Hatsune Miku. Hon slog snabbt igenom när olika privatpersoner laddade upp musikvideos som de hade gjort i Vocaloid på Nico Nico (liknande YouTube).

Hatsune Miku har ibland fått liv (genom ett hologram) och stått på scen och framfört sina låtar på konserter. Nedan tänkte jag visa en video där amerikanska barn diskuterar detta fenomen.


Sist en bonusvideo på hur skaparna av förra videon egentligen tycker om Hatsune Miku.


Maki Gotos nya album

2011-10-03, 18:32:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Maki Goto kommer att släppa ett nytt album kallat VOICE. Detta blir hennes sista album innan hon tar en paus.

CD only


CD+ DVD


2 CD + 2 DVD
Här är reklamen för albumet.


Beökser ni hennes hemsida kan ni höra och se låtarna på albumet.

Hennes officiella hemsida.2NE1 nominerade till MTVs "Best New Band in the World"

2011-10-03, 14:58:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

Den koreanska tjejgruppen 2NE1 har blivit nominerade till "Best New Band in the World" av MTV Iggy.
I slutet av juli detta år släppte 2NE1 (uttalas anyone eller twenty-one) sitt första japanska minialbum kallat "NOLZA". Albumet består av 5 nyinspelade låtar som redan finns i koreanska versioner. På NOLZA är alla låtar på japanska. Med albumsläppet är 2NE1 just nu i full gång att promota sitt album i Japan.


Blev ni sugna på att höra mer från tjejerna tycker jag att ni även borde lyssna på den engelska versionen av singeln CAN'T NOBODY.


För den som inte vet vad MTV Iggy är beskrivs den såhär på sin hemsida. "MTV Iggy is a new, global, pop culture multi-platform initiative from MTV. We blog, take pix, film rock stars, talk to people on the street, and much, much more. Find us online at mtviggy.com, and as a show on MTV television channels all over the world.
For anyone who has ever felt the pull of many cultures, this is the place that acknowledges that feeling and connects you to musicians, activists, and people of all stripes who feel the same."


Rösta på tjejerna gör ni här. Leta upp tjejernas banner (med Sydkoreas flagga) för att rösta.
MTV Iggy is a new, global, pop culture multi-platform initiative from MTV. We blog, take pix, film rock stars, talk to people on the street, and much, much more. Find us online at mtviggy.com, and as a show on MTV television channels all over the world.
For anyone who has ever felt the pull of many cultures, this is the place that acknowledges that feeling and connects you to musicians, activists, and people of all stripes who feel the same.

Ayumi Hamasaki - Duty PV?

2011-10-03, 13:50:26 / Kategori: J-Pop Nyheter

Som hänbitna Hamasakifans vet gjordes det aldrig en PV till låten Duty (2000) vilket är otroligt synd på en sådan fantastisk låt. Helt plötsligt kom denna video upp. Otroligt otippat.
I våras lanserades Ayus första pachinkomaskin. För den som inte vet vad pachinko är kan läsa mer om dem här. För denna nya lansering av Hamasaki-pachinkomaskiner verkar en helt ny PV ha gjorts till låten Duty.

Huruvida denna video kommer att bli släppt officiellt eller inte återstår att se. Så länge fårvi nöja oss med en fancamversion av videon.

Viden verkar uppenbarligen inte bestå av Ayu från år 2000 utan från nuförtiden. Det spekuleras om videon spelades in för ett par år sedan (eftersom planeringen av pachinkomaskinen tog ett par år) eller om den rent utav spelades in nu i år. Vilket exakt år kanske inte är så viktigt men i videon får man se Ayu och hennes dansare slåss mot onda krafter. Dessutom dyker en otroligt otippad DJ OZAMA upp i videon på en motorcykel.

Random, men roligt. Se här nedan.


Matsumoto Jun trollar (Arashi) i ny reklam för Meiji

2011-10-03, 13:17:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Matsumoto Jun har blivit vald att vara ansiktet utåt åt chokladföretaget Meiji som firar 85 år i år. Konceptet för reklamen är att förvandla Matsumoto till en stilig man som går igenom en värld gjord av choklad.

I detta klipp sitter han på en bänk tillsammans med en flicka. Han säger till henne "Vet du, din mamma och din mammas mamma har ätit den här chokladen i många år." Samtidigt trollar han fram en chokladkaka i sin hand. Sedan fortsätter han "förmodligen kommer dina barn göra detsamma" och bryter av en bit av chokladen och ger till den lilla flickan. Den lilla flickan ser ut att hålla med och svarar "Jag kommer börja gilla den med!".

Inför reklamen hade Matsumoto tydligen varit lite nervös då han kunde trolleritricket men var osäker på om han skulle kunna utföra det samtidigt som han kom ihåg sina repliker. Men till synes gick det bara bra. Han och den lilla flickan hade värmt upp backstage med lite trolleritrick som lockade fram många varma leenden.

Reklamen kommer att börja sändas den 4'e oktober men ni kan se den redan här nedan!


Arashi i nya CMs för au

2011-10-03, 11:45:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Telefonbolaget au har använt sig av gruppen Arashi i sina reklamer förr. Ingenting har ändrats och nu har nya reklamfilmer släpts med tre olika erbjudanden från au. I klippen får man se grabbarna göra rockiga moves till låten "My Way" av Sid Vicious från Sex Pistols.

I de första två klippen göra de reklam för "tomokomi" där alla som har au får prata gratis med varandra. I de andra två klippen gör de reklam för "Wi MAX" som är en snabb internetuppkoppling. Slutligen i de två sista klippen får men se grabbarna prata i telefon på alla möjliga olika platser i Japan vilket är en reklam för en ny smartphonetjänst som ger stark täckning. Samtliga klipp i samma ordning som skrivet kan ni se här nedan.


Klipp för när de gjorde reklamfilmerna finns ute de med.


SHINee avslöjar PV till "LUCIFER"

2011-10-03, 10:04:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den koreanska gruppen SHINee är på gång att släppa sin tredje japanska singel med titeln "LUCIFER". Singeln kommer att släppas den 12'e oktober och är en japansk version av en koeransk singel med samma namn som släpptes i juli förra året i Korea. Nu har musikvideon till den nya japanska versionen av "LUCIFER" kommit ut. Vad tycks?


Tohoshinki - B.U.T. (BE-AU-TY) på Music Fair

2011-10-03, 08:48:24 / Kategori: J-Pop Nyheter
Den första oktober framförde Tohoshinki den nya låten B.U.T. (BE-AU-TY) på Music Fair. Här är framträdandet.


Ändringar i Ayus turné ~POWER of MUSIC~

2011-10-02, 19:37:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Att setlisten under Ayus turné ~POWER of MUSIC~ är föga förvånade då den har ändrats en hel del under våren. Nu i helgen började del två av turnén och nya ändringar visade sig.

Under våren hade hon för ovanlighetens skull en enda klänning på sig (med ett längre släp som togs av efter ett par låtar). Mycket troligt för att visa upp enkeltheten av årets turné (och för att spara resurer) efter katastroferna i Japan. Mest för att visa upp den verkliga kraften musiken har. Utan att bli bländade av en show med mycket rekvesita och kostymer utan bara för att höra hur mycket styrka musiken ändå har utan det.


Nu har hon bytt spår för turnéns andra del, "~POWER of MUSIC~ FINAL CHAPTER" och har istället ett flertal kostymer på sig. Även endel låtar från nya minialbumet FIVE har smygit in sig i setlisten.

setlist:
01. forgiveness
02. progress
03. M
04. decision
05. walking proud
06. part of Me
07. beloved
08. BRILLANTE
09. Days
10. vogue
11. Far away
12. SEASONS
13. Bold & Delicious
14. Mirrorcle World
15. evolution
16. Boys & Girls
17. Born To Be...
ENCORE
18. A Song is born
19. Thank U
Setlist:


01. forgiveness
02. progress


03. M
04. decision


05. walking proud
06. part of Me
07. beloved


08. BRILLANTE


09. Days
10. vogue
11. Far away
12. SEASONS


MC
13. Bold & Delicious
14. Mirrorcle World
15. evolution
16. Boys & Girls
17. Born To Be...


18. A Song is born
19. Thank U

Ska bli spännande att se konserten på DVD sen! Förmodligen kommer några fler ändringar hända inför turnéns tredje del "~POWER of MUSIC LIMITED EDITION~". Återstår att se!

4Minute släpper ny japansk singel

2011-10-02, 17:57:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

Den koreanska tjejgruppen 4Minute släppte just sin 5'e japanska singel "Heart to Heart" och är redan på G med en ny. Nästa singel i raden blir deras 6'e japsnska singel och kommer att heta "READY GO". Singeln sägs vara ute på marknaden någon gång i december.

Singeln ska bli ledmotiv till ett nytt drama kallat "Koko ga Usawa no El Palacio" som kommer börja sändas på TV Tokyo den 6'e oktober.

En liten preview har släppts. Lyssna här nedan och se vad ni tycker!


Kamenashis nya Aoki reklam

2011-10-02, 16:02:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Aoki har nu släppt en ny serie 3D-kostymer, dessa kallas WarmBiz och det är Kamenashi som än en gång är deras frontperson. Reklamen för dessa nya kostymer kan ni se här nedanför och den sista videon är en liten backstage video om hur de gjorde reklamfilmen.Fans sjunger för Ayu

2011-10-02, 13:54:00 / Kategori: J-Pop Videor
Dagen till ära.

Detta klipp är från förra året när hon fyllde 32. Spana in den där födelsedagstårtan! Inte illa!


Klippet där nedan var dock för 11 år sedan, när Ayu fyllde 22. Neverless så är den rar.


ViVi Fashion Magazine

2011-10-02, 12:05:00 / Kategori: Japanska tidningar

Jag tänkte dela med mig utav tidningen ViVis oktober nummer. ViVi är en tidning fullproppad med det senaste modet i Japan och det är inte en liten tidning, detta nummer har 418 sidor (inkluderar Beauty Vivi).

418 sidor inkluderar lite kändisar, massor av coola kläder och snygga photoshoots, sminktips, hårtips och massor av inspiration!


Här kommer några smakprov från tidningen. Klicka på bilderna för att se den större varianten. (Det är faktiskt bara några, tidningnen har trots allt 418 sidor!)
Blir ni sugna på att ta en titt i tidningen?


Ladda ned del 1 HÄR (ca 110 MB)
Ladda ned del 2 HÄR (ca 128 MB)


Den finns även att köpa såklart :)


CDJapan ca 127 kr
YesAsia ca 128 kr


Går nog kanske att få tag på via Sun Ai i Sthlm. Enligt deras hemsida säljer de ViVi för 104 kr. :)Ny singel från BoA

2011-10-02, 10:56:50 / Kategori: J-Pop Nyheter

Den koreanska artisten BoA firade i år 10 år som artist i Japan. Trots det har hon inte släppt en japansk singel sen juli 2010. Men det kanske snart ska bli ändring på!

BoA skrev tidigare idag på sin twitter “Many ppl asking me when I’m gonna release my next single in Japan… I’m preparing my single now.. So you’ll be able to listen to it soon!”

Efter detta meddelande fick hon enormt många svar från fans som gav henne uppmuntrade ord och längtade efter att få höra den nya singeln. Med så många som fortfarande vill höra henne hoppas jag att hon släpper sin singel snart!

Grattis Ayu!~

2011-10-02, 09:00:00 / Kategori: J-Pop Nyheter

Idag är det den 2'a oktober och det betyder att Ayumi Hamasaki fyller hela 33 år idag!

Stort, stort, stort grattis till henne!~

Tävling om CD från YesAsia

2011-10-01, 19:33:06 / Kategori: Tävlingar

Tävlingen är nu avslutad!Idag är bloggens ettårsdag och detta firar vi med en stor tävling och ett extra fint pris! Denna gång kan ni vinna en valfri CD från YesAsia.com !


Första pris: Valfri CD från YesAsia
Andra och tredje pris delas även ut (hemlig överraskning).


Att delta i tävlingen är lätt och enkelt! :D


För att delta ska ni göra detta:

★Kommentera i detta inlägg och förklara för oss vilken japansk artist/band som är din favorit. Du skall motivera varför de just är din favorit och varför du vill vinna denna tävling.

★ Lämna information till oss, Namn och en bloggadress eller en mailadress (eller båda). Detta är så vi kan kontakta er om ni vinner.

★ Det är ett plus om ni lägger upp vår bild nedan i er blogg och länkar tillbaka till tävlingen!


Bästa förklaring och motivering vinner!Slutdatum för tävlingen är : Torsdag 6 oktober kl 18.00
Hur köper man konsertbiljetter i Japan?

2011-10-01, 18:36:00 / Kategori: Tutorials
Nu tänkte jag äntligen bjuda på en liten tutorial om hur man köper konsertbiljetter i Japan. Nu är jag absolut ingen expert men jag tänkte ge er tips och råd om det som jag redan vet.När det ska köpas en konsertbiljett i Japan är det givetvis lättast att kunna läsa och tala japanska. Många olika metoder kräver det. Om ni inte kan språket borde ni ta hjälp med någon som kan och allra helst även bor i Japan. Men frukta icket. Jag har även metoder för de som varken hanterar språket eller har någon bekant i Japan.

Så, jag börjar med den japanska delen, alltså om ni skulle kunna läsa/prata japanska och bo i Japan.

Beroende på vilken artist ni ska se kommer konkurrensen om biljetterna se olika ut. Men om ni ska se någon större artist/grupp kan ni vara beredda på att det blir svårt att få biljetter till originalpris.Detta är kanske det bästa sättet att få biljett på. Då jag är ett fan av Ayu gick jag med i hennes fan club Team Ayu medan jag bodde i Japan. Man måste nämligen ha en japansk adress för att få vara medlem. Det som händer är att inför varje start av en ny turné skickas det ut mail till en om information för att vara med i lotteriet. I Team Ayus fall får man då en länk i mailet som man klickar in sig på. Sen får man välja vilka datum man vill gå på och hur många biljetter man vill ha. Några dagar senare får man ett mail till sin mobil (kräver japansk mobil) med resultatinfo. Jag fyllde alltid i på samtliga datum som skulle hållas i Tokyo eller Yokohama för att få större chans att vinna. Men jag lyckades alltid knipa biljetter. Därefter går man till närmsta Lawson (närbutik) och betalar för de biljetter man vill ha i kassan. Någon vecka innan konserten ska hållas kommer biljetterna på posten och du måste skriva under att du har mottagit dem.

+ och -

+ Vinner man betalar man originalpris för biljetten
+ Det kostar inte extra
+ Det är mycket bekvämt
+ Har man vunnit har man god tid på sig att förbereda sig inför konserten eftersom man säkert vet att man ska gå

- Kunskaper i japanska krävs
- Kräver en japansk adress
- Man kan inte välja sittplats då den lottas ut slumpmässigtMan kan även gå till en närbutik och köpa biljetter via biljettmaskiner. Denna metod är dock inte så bra om man vill se en större artist/band då återförsäljningsföretag ser till att köpa upp alla så snabbt de kan. När jag en omgång testade att få biljetter till en Ayukonsert stod jag vid maskinen 5 minuter innan den ens skulle starta klockan 10 på morgonen. När den startade prick 10 gick jag in, hittade konserten minuten senare och skulle beställa biljetterna men det var redan utsålt. Dessa maskiner finns på "Lawson" och "Family Mart". Lawsons maskiner heter "Loppi" och Family Marts heter "PIA agency". För att detta ska gå vägen behöver du kunna läsa japanska eller prata japanska om du vill ta hjälp med personalen till närbutiken. Det ni annars kan göra är att skriva ut denna tutorial (på engelska) och ta med till butiken. Bredvid maskinen brukar en tidning stå med en lista över alla framtida konserter som man kan bläddra i. I varje konserts info finns även en kod "Lawson code" som man kan slå in i maskinen så hittar den till rätt konsert direkt. När man har valt en konsert och datum skrivs ett kvitto ut och man betalar biljettens avgift i närbutikens kassan.

+ och -

+ Enkelt och bekvämt
+ Man betalar originalpris för biljetten

- Det är svårt om man inte kan läsa eller tala japanska
- Biljetter till större artister/band är i princip omöjliga att få.Så när alla biljetter har blivit slutsålda kan man istället köpa biljetter via auktioner på internet. Ebay kommer ni inte komma långt med utan i Japan används Yahoo Auctions istället. Sidan är givetvis på japanska så kan du inte läsa vore en japansktalande kompis till hjälp toppen. För att registrera sig på Yahoo Auctions måste man bo i Japan. Bor man inte i Japan kan man istället använda sig utav företag som t.ex. Celga som för en extra summa pengar kan göra köpet åt dig. Var beredd på att biljetterna som läggs upp på auktion brukar bli ganska dyra. Får man hjälp av Celga frågar de alltid hur mycket man är beredd att lägga ut på biljetten då priserna kan bli riktigt höga. Bor du i Japan och kan läsa japanska borde Yahoo Auctions inte vara svårt att förstå då det fungerar på samma sätt som Ebay och Tradera.

+ och -

+ Man kan välja sittplats då de alltid skrivs ut (i mån av pengar, ju bättre sittplats destå dyrare biljett)

- Kräver att man bor i Japan (om man inte använder sig av hjälpande företag)
- Kräver att man kan läsa och skriva japanska
- Biljetterna blir dyrare (ibland mycket dyrare) än originalpriset
- Det finns de som kan lura en på pengarDetta är ett lättare sätt att få tag i biljetter till en konsert som redan är utsåld. I återförsäljningsbutikerna ligger alla biljetter i stora glasskåp. Precis som på auktionerna så ser man direkt vilken sittplats biljetterna har. Bredvid biljetterna står priserna väl utmarkerade så inga missförstånd görs. Precis som på auktionerna gäller regeln "ju bättre sittplats, destå dyrare biljett". Personalen är ofta supertrevlig och även om de inte kan tala engelska så värst bra kommer man riktigt långt på teckenspråk. Några biljetter säljs i par och vill man bara ha en biljett kan man oftast inte dela på ett redan existerande par. Vågar man vänta nära inpå att en konsert ska starta kan man lyckas få biljetter billigare än originalpriset eftersom återförsäljningsbutikerna vid det skedet bara vill bli av med biljetterna. Men det är inte alltid det fungerar.

För att se vilka biljetter som finns i butikerna kan man titta in på deras hemsidor som är ganska bra uppdaterade. Gorakudoh utgör en butik i Harajuku och Yokohamaticket består utav tre butiker. En i Shinjuku, en i Ueno och en i Shibuya. För att kolla upp en artists/bands konsertbiljetter på dessa sidor behöver du kunna två saker. Artistens/bandets japanska tecken och konserthallens japanska tecken. Utöver det ska jag visa kvickt hur ni kan se er runt på sidorna.

Gorakudoh

Går ni in på sidan ser ni att den är indelad i kategorier. På bilden nedan har jag gjort en kvick översättning.Låt oss säga att jag vill titta på biljetter till en Ayumi Hamasakikonsert. Då tittar jag under "kvinliga artister/grupper", hittar texten "浜崎あゆみ" (vilket är Ayus japanska namn) och klickar in på den. Då kommer jag till nästa sida där info om arena, turné och biljetter finns.1. Alla sidor är olika. Men på denna visas en såld biljett genom att ett överstruket datum skrivs upp. I den blåa knappen står det "販売中" vilket betyder att den finns till salu.
3. Här kan det vara svårt att förstå sittplatsen om man inte hanterar japanskan. Den kan vara svår att förstå även för den som bemästrar japanskan eftersom många arenor numrerar sina sittplatser olika. Bäst är att fråga butikspersonalen om en karta över arenan och var de tror platsen är. Förstår de inte din engelska kan du säga fraser som "chizu?" "seki?" "doko?" och de frågande ut. Skulle personalen fortfarande inte förstå kan ni försöka lära er frasen "kono chiketto no seki ha (uttalas som wa) doko ni arimasu ka? chizu arimasu ka? watashi ni misete agemasu ka?" (var finns sittplatsen till denna biljett? finns en karta? kan ni visa mig?). Men då kommer personalen helt klart svara er på japanska så kan ni inte språket är det bäst att fråga på engelska.
Skulle ni se en biljett som ni vill ha någon kväll bör ni se till att vara utanför butiken när de öppnar klockan 10:00 följande morgon för att vara säkra på att få den. För att hitta till Gorakudoh finns en karta här.

Yokohamaticket

Yokohamatickets hemsida liknar Gorakudohs på många sätt. (Länk till sidan finns i rubriken här ovan).


Man klickar med muspekaren på rutan och scrollar sig fram till önskvärd artist. Nu har tar jag Koda Kumi som exempel. När jag har hittat hennes japanska namn 倖田 來未 markerar jag det och trycket på den orangea sök-knappen. Då kommer jag till denna sida.1. Visar vilken butik som har biljetten (eftersom det finns 3 Yokohamaticketbutiker i Tokyo. 上野店 = Ueno, 渋谷店 = Shibuya och 新宿店 = Shinjuku.
2. Objektets (biljettens) nummer. Kan vara bra att skriva ner på ett papper och ta med till butiken och fråga om den finns kvar.
5. Reserverad plats eller valfri plats. På alla större konserter är det alltid reserverad plats. Så ni kan så gott som utgå ifrån att platserna i princip alltid är reserverade.
9. Samma som för Gorakudoh. Vitt fält betyder att biljetten är till salu och grått fält betyder att biljetten är såld.
För att hitta till Yokohamaticket i Shinjuku finns karta här. För karta till Ueno finns den här. Och slutligen för en karta till Shibuya kan ni finns den här.

+ och -

+ Man kan personligen välja ut en passande biljett
+ Man får biljetten direkt i handen
+ Man behöver inte bemästra japanska

- Besvärligt att hitta till butikerna
- Blir lätt dyrare biljetterDet sista tipset jag har är att fara till arenan/konserthallen där konserten ska hållas lite innan den startar. Det brukar nämligen stå folk som säljer biljetter i sista stund då. De brukar stå på vägen från tågstationen till arenen. Ibland har de skyltar där det står att de har biljetter och ibland står de bara och skriker att de har biljetter. De är lätta att missta för personer som står och skriker att de vill ha biljetter. Båda typerna finns. Oftast är det tonnårsflickor som står och skriker att de vill ha biljetter och oftast är det äldre män som står och skriker att de vill sälja. Detta sätt att köpa en biljett på brukar anses som sista utvägen när ingen av de ovanstående sätten har fungerat. Det är en chansning att åka ut till konserten för ibland finns inte dessa personer där (hände mig en gång när jag skulle se Namie Amuro i Yokohama, osis osis). Biljettpriserna kan antingen vara skyhöga (för många vill ha dem) eller lägre än originalpris (för de behöver bli av med biljetten). Det är inget kul sätt att köpa biljett på.

+ och -

+ Man kan få tag i en biljett om alla andra alternativ visade sig vara omöjliga
+ Man kan med tur lyckas få en riktigt billig biljett och bra sittplats

- Stor risk att dessa försäljare inte ens finns på plats
- Risken finns att biljetten är dyr
- Svårt att pruta om man inte bemästrar det japanska språketTill er som inte bemästrar det japanska språket, inte bor i Japan och heller inte har någon bekant i Japan men planerar en resa till Japan för att se en önskvärd artist på konsert skulle jag göra såhär om jag var er. Jag skulle antingen höra av mig till Celga och låta dem vinna hem en önskvärd biljett via Yahoo Auctions. Detta kommer dock att kosta en hel del pengar då de givetvis tar ut en utgift för tjänsten de gör dig. Dock kommer du få din biljett hemskickad till Sverige innan du gör din resa till Japan. Då vet du säkert att du kommer få gå på konserten.

Mitt andra alternativ är att försöka hitta upp en återförsäljarbutik. Det är faktiskt mitt favoritalternativ. Jag har utövet denna metod fler än ett par gånger. Biljetten blir inte lika dyr som om man skulle köpa den via Celga och Yahoo Auctions men har man riktigt otur finns ingen biljett kvar när man har kommit till Japan. Praktiskt nog har jag postat upp länkar till Gorakudoh och Yokohamaticket så ni kan se hur många biljetter som finns kvar innan ni reser till Japan. Om det finns få kvar kanske det är lika bra att köpa via Celga och Yahoo Auctions. Verkar många finnas kvar kan man nog hellre gå till en återförsäljarbutik.Det var nog allt för mig för idag. Var denna tutorial till någon nytta? Var det något som var luddigt, glömde jag ta upp något eller har ni några frågor så tveka inte att höra av er!

Min nästa tutorial kommer att handla om vett och etikett på en japansk konsert. Hur ser en japansk biljett ut? Var sätter man sig? Hur köper man goods? Hur brukar det hela fungera? Håll ögonen öppna!

Dansa som idolerna med nya Nintendo Wii-spelet!

2011-10-01, 16:12:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Någonsin velat Bust A Move som din favorit popstjärnor? Spelföretaget Nintendo gör den drömmen är möjligt med deras senaste spel, "Just Dance", som kommer att släppas i hela landet den 13 oktober.
Kolla in den nedan!
Någonsin velat dansa precis som dina favoritpopstjärnor? Spelföretaget Nintendo gör den drömmen sann med deras senaste spel, "Just Dance", som kommer att släppas i hela landet den 13 oktober.


Detta Wii-spel kommer att vara fullpackad med hits från olika J-pop artister som AKB48, Kara, Exile, Koda Kumi, Namie Amuro, Tohoshinki och många fler!

Det finns ett par lägen i spelet, bland annat "Everyone Dance Mode" och "Exercise Mode". Nio låtar är tillgängliga för "Duet Mode" och upp till 8 spelare kan dansa mot varandra i "Dance Battle Mode".

Om dessa uppgifter inte var spännande nog, spelade Nintendo in reklamfilmen till "Just Dance Wii" med idolgruppen AKB48.

Spana in den här nedan!


Enligt Amazon Japan ser innehållet ut såhär:

AKB48 – “Heavy Rotation”
Amuro Namie – “Sexy Girl”
BoA – “VALENTI”
Dream5 – “Koi no Dial”
EXILE – “Choo Choo”
EXILE & Koda Kumi – “WON’T BE LONG”
Gorie with Jasmine&Joann – “Mickey (Hawaii version)”
KARA – “Mister”
KARA – “Jumping”
Kishidan – “One Night Carnival”
Koda Kumi – “Cutie Honey”
Morning Musume – “Renai Revolution 21″
Pink Lady – “UFO”
TRF – “survival dance -no no cry more-”
Tohoshinki – “Why? [Keep Your Head Down]”


Vilka är vi?

2011-10-01, 13:54:00 / Kategori: Om oss
Nu har vi skrivit i denna blogg under ett år tillsammans och vi tänkte att det kunde vara dags för en liten presentation.

Bloggens historia
Linn startade denna blogg under sommaren 2010 och skrev lite smått, men det var lite tråkigt att göra allt själv. Varför vi firar ett år denna helg är för att det var vid denna tid förra året som Elin började skriva här. Allt blir mycket roligare när man är två och det var då som bloggen verkligen började ta fart. Under detta år har vi verkligen haft roligt med bloggen och alla uppdateringar och nya vänner. Detta kan vi inte låta gå förbi obemärkt och därför har vi firat stort denna vecka! :D★Namn: Linn
★Ålder: 23 år
★Familj: En svensk familj och en kinesisk/vietnamesisk familj (genom min underbara pojkvän Phu)
★Plats: Umeå
★Hobby: Måla, Sy, Skapa, Fotografera, Japansk musik!
★Sysselsättning: Halvtid student och extraknäcker som fotograf.
★Utbildning: Kandidatexamen i Medie- och Kommunikationsvetenskap från Umeå Universitet. Ettårig fotoutbildning vid folkhögskola.
★Favoritband/artist: KAT-TUN & Ayumi Hamasaki
★Favoritdrama: För svårt att svara på!


Hur började du lyssna på j-pop?

Via de japanska dramaserierna hittade jag till bandet KAT-TUN någon gång kring årsskiftet 2006/2007. Det var ett band som var annorlunda mot det jag brukade lyssna på men som ändå trollband mig. Och på den vägen är det. Har man hittat ett band man gillar hittar man snart ett till. :)


Har du varit i Japan? Pratar du japanska?

Nej på båda frågorna. Jag har aldrig varit i japan men önskar såklart att jag skulle kunna åka dit en dag. Japanska skulle jag inte säga att jag pratar. Jag går just nu en nybörjarkurs och jag förstår en del japanska på grund utav mitt intresse, men flytande är jag inte på något sätt.


Ett av mina stora intressen utöver den japanska musiken är fotografi vilket är något som jag har hållit på med i ungefär 7 år. Ni får gärna spana in min Flickr där det kommer upp lite bilder ibland eller min vanliga blogg där det finns fler bilder att se. Hand i hand med fotografin kommer bildregidering och grafisk desgin som jag också tycker är väldigt kul. Bloggdesginer tycker jag är roliga och jag har utformat headern till vår blogg.

~


★Namn: Elin
★Ålder: 25 år
★Familj: Mamma, pappa, 5 äldre syskon, sambo (Jimmie) och en liten tuffs till hund (Yumi).
★Plats: Umeå
★Hobby: J-popen har tagit över mitt liv... Utöver det resa, pussa på Yumi och Jimmie och äta hallon.
★Sysselsättning: Studerar och skriver C-uppsats om östasiatisk historia.
★Utbildning: Inte klar ännu men efter uppsatsen har jag knipit åt mig en kandidatexamen.
★Favoritband/artist: Hands down Ayumi Hamasaki.
★Favoritdrama: Ändrar sig alltid men just nu älskar älskar jag Orange Days och Nodame Cantabile.


Hur började du lyssna på j-pop?

Det var på den gamla goda tiden året 2002 när varken YouTube eller torrentnedladdningar fanns. Jag snubblade över Ayumi Hamasakis PV till Fly High via någon rysk streaming site och blev fångad direkt. Jag började ladda ner hennes låtar via Kazaa. Det tog ca 5 dagar för en hel låt att laddas klart. Det var tider det. Men jag var fast i det speciella soundet som J-popen utstrålade och jag verkar aldrig kunna tröttna. Idag står mina skivsamligar på hyllplan efter hyllplan då jag personligen älskar att ha den fysiska skivan och att samla på just Ayus skivor är jättekul.


Har du varit i Japan? Pratar du japanska?

Ja och ja. Jag har varit i Japan 3 gånger allt som allt. Första gången på en två veckors resa, andra gången bodde jag där i ett år och tredje gången var jag där åter igen på en två veckors resa. Jag talar japanska (tja, bor man där har man som inget val) och hade även en japansk pojkvän när jag bodde där och han talade varken engelska eller svenska. Så även om jag fortfarande har mycket kvar att lära mig i japanskan (som mera keigo=artig japanska) så klarar jag mig rätt bra på den jag har. Planerar (och hoppas att det kan genomföras) att flytta tillbaka med Jimmie för att bli bättre på japanska.


Under mina resor till Japan har jag hunnit gå och se Ayu live 10 gånger. Jag var med i "A World Is One"-projektet där alla fans skrev en bok till Ayu med brev i som lämnades över till henne när hon var i London den 28 januari 2010. Därefter skrev Ayu ett fantastiskt inlägg i hennes låsta blogg om hur hon hade läst alla brev som fick henne att gråta och hur glad hon blev. Både när hon var i London och i LA så tog två av mina nära vänner autografer till mig vilket gör att jag har två av dem hemma. Utöver Ayu har jag sett Koda Kumi, Tohoshinki, TRF, GIRL NEXT DOOR m.fl. live. Jag har dessutom jobbat som en rätt meningslös extra (knappt så jag syns) till det japanska dramat "Tsuki no Koibito". Däremot fick jag stå supernära samtliga kändisar som Kitagawa Keiko, Lin Chi-Ling, Kimura Takuya och favoriten Matsuda Shota.

Ayumi Hamasaki - BALLAD

2011-10-01, 13:05:42 / Kategori: J-Pop Videor
Jag tänkte snabbt slänga upp ett av mina absoluta favoritframträdanden från Ayumi Hamasakis turné 2010, "Rock'n'Roll Circus".


Vinnaren i Ayumi Hamasaki-tävlingen!

2011-10-01, 12:24:51 / Kategori: Tävlingar

Besök Annas blogg genom att klicka på bilden eller på länken här nedanför


http://kawaiicandygirl.blogg.se/


Anna vinner även en liten prsent som kommer i brevlådan!


Den bästa frisyern framröstad utav våra läsare blev:
Stort, halvblond och vågigt.
Senare idag kommer vår största tävling hitills upp! Håll utkik efter den!

Happy Birthday

2011-10-01, 11:10:37 / Kategori: J-Pop Videor
Eftersom det är vår ettårsdag idag med bloggen lägger jag upp den här videon där Yamapi (från NEWS) blir överraskad på sin födelsedag under en tv-serie inspelning. Någon tårta vet vi inte om det blir idag, men en bra dag ska det nog bli!

Födelsedagsveckan dag 7!

2011-10-01, 09:58:02 / Kategori: J-Pop Nyheter

Idag är det den sista dagen på bloggens födelsedagsvecka. Det kommer firas med lite info om oss som skriver, en tutorial om hur man skaffar konsertbiljetter i Japan och även en stor tävling med ett jättefint pris! Håll utkik!

Jag vill även påminna er att ni kan sluta rösta på gårdagens tävling. Från och med NU räknar vi rösterna. Senare idag kommer vi presentera vinnaren i ett eget inlägg.

Men ni behöver inte sörja länge! För en ny tävling kommer att komma upp senare idag! Håll ögonen öppna!