Vilka är vi?

2011-10-01, 13:54:00 / Kategori: Om oss
Nu har vi skrivit i denna blogg under ett år tillsammans och vi tänkte att det kunde vara dags för en liten presentation.

Bloggens historia
Linn startade denna blogg under sommaren 2010 och skrev lite smått, men det var lite tråkigt att göra allt själv. Varför vi firar ett år denna helg är för att det var vid denna tid förra året som Elin började skriva här. Allt blir mycket roligare när man är två och det var då som bloggen verkligen började ta fart. Under detta år har vi verkligen haft roligt med bloggen och alla uppdateringar och nya vänner. Detta kan vi inte låta gå förbi obemärkt och därför har vi firat stort denna vecka! :D★Namn: Linn
★Ålder: 23 år
★Familj: En svensk familj och en kinesisk/vietnamesisk familj (genom min underbara pojkvän Phu)
★Plats: Umeå
★Hobby: Måla, Sy, Skapa, Fotografera, Japansk musik!
★Sysselsättning: Halvtid student och extraknäcker som fotograf.
★Utbildning: Kandidatexamen i Medie- och Kommunikationsvetenskap från Umeå Universitet. Ettårig fotoutbildning vid folkhögskola.
★Favoritband/artist: KAT-TUN & Ayumi Hamasaki
★Favoritdrama: För svårt att svara på!


Hur började du lyssna på j-pop?

Via de japanska dramaserierna hittade jag till bandet KAT-TUN någon gång kring årsskiftet 2006/2007. Det var ett band som var annorlunda mot det jag brukade lyssna på men som ändå trollband mig. Och på den vägen är det. Har man hittat ett band man gillar hittar man snart ett till. :)


Har du varit i Japan? Pratar du japanska?

Nej på båda frågorna. Jag har aldrig varit i japan men önskar såklart att jag skulle kunna åka dit en dag. Japanska skulle jag inte säga att jag pratar. Jag går just nu en nybörjarkurs och jag förstår en del japanska på grund utav mitt intresse, men flytande är jag inte på något sätt.


Ett av mina stora intressen utöver den japanska musiken är fotografi vilket är något som jag har hållit på med i ungefär 7 år. Ni får gärna spana in min Flickr där det kommer upp lite bilder ibland eller min vanliga blogg där det finns fler bilder att se. Hand i hand med fotografin kommer bildregidering och grafisk desgin som jag också tycker är väldigt kul. Bloggdesginer tycker jag är roliga och jag har utformat headern till vår blogg.

~


★Namn: Elin
★Ålder: 25 år
★Familj: Mamma, pappa, 5 äldre syskon, sambo (Jimmie) och en liten tuffs till hund (Yumi).
★Plats: Umeå
★Hobby: J-popen har tagit över mitt liv... Utöver det resa, pussa på Yumi och Jimmie och äta hallon.
★Sysselsättning: Studerar och skriver C-uppsats om östasiatisk historia.
★Utbildning: Inte klar ännu men efter uppsatsen har jag knipit åt mig en kandidatexamen.
★Favoritband/artist: Hands down Ayumi Hamasaki.
★Favoritdrama: Ändrar sig alltid men just nu älskar älskar jag Orange Days och Nodame Cantabile.


Hur började du lyssna på j-pop?

Det var på den gamla goda tiden året 2002 när varken YouTube eller torrentnedladdningar fanns. Jag snubblade över Ayumi Hamasakis PV till Fly High via någon rysk streaming site och blev fångad direkt. Jag började ladda ner hennes låtar via Kazaa. Det tog ca 5 dagar för en hel låt att laddas klart. Det var tider det. Men jag var fast i det speciella soundet som J-popen utstrålade och jag verkar aldrig kunna tröttna. Idag står mina skivsamligar på hyllplan efter hyllplan då jag personligen älskar att ha den fysiska skivan och att samla på just Ayus skivor är jättekul.


Har du varit i Japan? Pratar du japanska?

Ja och ja. Jag har varit i Japan 3 gånger allt som allt. Första gången på en två veckors resa, andra gången bodde jag där i ett år och tredje gången var jag där åter igen på en två veckors resa. Jag talar japanska (tja, bor man där har man som inget val) och hade även en japansk pojkvän när jag bodde där och han talade varken engelska eller svenska. Så även om jag fortfarande har mycket kvar att lära mig i japanskan (som mera keigo=artig japanska) så klarar jag mig rätt bra på den jag har. Planerar (och hoppas att det kan genomföras) att flytta tillbaka med Jimmie för att bli bättre på japanska.


Under mina resor till Japan har jag hunnit gå och se Ayu live 10 gånger. Jag var med i "A World Is One"-projektet där alla fans skrev en bok till Ayu med brev i som lämnades över till henne när hon var i London den 28 januari 2010. Därefter skrev Ayu ett fantastiskt inlägg i hennes låsta blogg om hur hon hade läst alla brev som fick henne att gråta och hur glad hon blev. Både när hon var i London och i LA så tog två av mina nära vänner autografer till mig vilket gör att jag har två av dem hemma. Utöver Ayu har jag sett Koda Kumi, Tohoshinki, TRF, GIRL NEXT DOOR m.fl. live. Jag har dessutom jobbat som en rätt meningslös extra (knappt så jag syns) till det japanska dramat "Tsuki no Koibito". Däremot fick jag stå supernära samtliga kändisar som Kitagawa Keiko, Lin Chi-Ling, Kimura Takuya och favoriten Matsuda Shota.

Kristofer
2011-10-01 / 16:44:02

Hejsan, fin blogg!Jag är ett också ett gammalt Hamasaki fan och har under mina år samlat på mig en riktigt stor samling Ayumi Hamasaki cds, dvder, vhser, böcker med mera. Dock så svalnade mitt intresse för några år sedan och nu ligger allt i en flyttlåda nere i källaren och tar plats. Då ni verkar ha Hamasaki som gemensam favoritartist kanske ni skulle vara intresserade av något ur samlingen? Ni kan ta kontakt med mig på e-post adressen jag angav.Ha en fortsatt trevlig helg!Mvh Kristofer
» NAMN
» E-POST
» URL
Kommentera inlägget här: