Korean Wave

2011-09-27, 10:04:26 / Kategori: Artist Profile


Som ni kanske har förstått så har den koreanska musiken börjat bli väldigt populär i Japan. Detta är en ny trend som inte har många år på nacken. Vi tycker dock att detta är så pass intressant att vi väljer att ta upp detta under hela dagen idag!


Japan och Sydkoreas musikindustrier var länge skilda åt och den första stora koreanska artisten att slå igenom i Japan var BoA 2002. 2002 höll Japan och Sydkorea i Världmästerskapet i Fotboll (herrar) och BoA släppte albumet Listen to my Heart. Detta album gick direkt upp på Oricons topplista och tog första platsen. BoA blev väldigt framgångsrik och har släppt sju album i Japan.

BoAs första Japanska album Listen to my heart


Två andra stora aktörer från Sydkorea som kom till Japan var artisten Rain och pojkbandet Dong Bang Shin Ki (i Japan kända som Tohoshinki). Dessa kom till Japan runt 2005/2006 och båda släppte sina japanska debutalbum 2006. Båda två blev väldigt populära och de släppte flera japanska album och singlar.Tohoshinki är du splittrad i två delar, JYJ och Tohoshinki.  Efter Tohoshinki blev även banden BIG BANG och F.T Island väldigt kända under 2008 då de släppte sina första japanska album.


Rain


Tohoshinki


Man kan säg att med dessa stora artister så öppnades vägen upp för vad som nu kallas Korean Wave (även kallat Hallyu). Sedan början av 2010 så har denna koreanskavåg verkligen svept in över Japan. Dominerande inom miusiken är just tjej- och pojkgrupper men även koreanska soloartister har blivit kända i japan.


Girl's Generation (Shoujo Jidai)


KARA


Tjejgrupper så som Girl's Ganeration (kallat Shoujo Jidai) och KARA började under 2010 att bli väldigt populära och under 2011 har även band så som 2NE1 och T-ARA, RAINBOW, After School och SECRET blivit populära. Under 2012 kommer denna koreanska våg nog att fortsätta då det redan nu talas om vilka som ska debutera ( f(x) och 2AM tillexempel). SHINee, U-Kiss, 2PM, BEAST är exempel på pojkband som har kommit till Japan med denna koreanska våg.


SHINee
BIG BANG


Idag kommer vi alltså bjuda er på en kavalkad av koreansk musik på japanska så kika in fler gånger idag för att ta del utav våra urval.  Det kommer även upp en tävling med koreanskt tema senare idag!
» NAMN
» E-POST
» URL
Kommentera inlägget här: