KAT-TUN

2011-09-29, 12:54:00 / Kategori: Artist Profile


★Medlemmar:
Kamenashi Kazuya (25 år)
Taguchi Junnosuke (25 år)
Tanaka Koki (26 år)
Ueda Tatsuya (27 år, 28 nästa vecka)
Nakamaru Yuichi (28 år)

★Före-detta medlemmar:
Akanishi Jin (27 år)
★Debuterade: 2006
★Antal singlar: 16 st
★Antal CD album: 5 st
★Antal DVD: 9 st
★Agentur: Johnny's & Associates
★Skivbolag :J-one records


KAT-TUN formades som en grupp 2001 och i många år var de sex stycken medlemmar tills att Akanishi lämnade gruppen 2010. Namnet KAT-TUN kommer från första bokstäverna i killarnas namn.KAT-TUN 2005

Redan innan KAT-TUN fick sin officiella debut så var de mycket populära. 2002 hade de sin första konsert och de vara den första johnnys gruppen att ha en egen konsert innan debut. Samma år hade även KAT-TUN 11 konserter på samma dag vilket är rekord i Japan. De hade under 2004 en till konsert som även gavs ut på DVD 2005. LIVE KAIZOKUBAN som DVDn hette blev nummer ett på Oriconlistan och blev 2005års bäst säljande musik DVD.

KAT-TUN debuterade 2006 med att släppa både singel (Real Face), CD (Best of KAT-TUN) och DVD (Real Face Film) på samma dag. Deras första album hette "Best of KAT-TUN" eftersom att de redan hade varit populära i några år och hade många egna låtar och kunde på så sätt släppa ett best of album. Alla dessa tre delar sålde så bra att de alla gick upp som nummer ett på Oricons topplista och Rela FAce singeln blev tillsut den mest sålda singeln under hela 2006. Alla singlar och album de har släppt sedan dess har även de blivit nummer ett på Oriconlistan.I oktober 2006 så berättade Akanishi att han skulle ta en paus från KAT-TUN och flytta till USA för att studera engelska. KAT-TUN fortsatte sina aktiviteter och släppte både singel och album, började på en ny turné och startade en egen tv-show, under tiden som Akanishi var i USA. När Akanishi kom tillbaka till japan i maj 2007 så gick han tillbaka till KAT-TUN.

2008 och 2009 var två år då KAT-TUN verkligen blomstrade. 2009 hette deras turné Break the Records och slå rekord gjorde de verkligen. De är det band som har haft flest konserter i rad i Tokyo Dome, nämligen 8 dagar i rad.


Akanishi var under 2010 på turné i USA och släppte i början av 2011 sin första solosingel i Japan. Han varvar även skådespel med sin sångkarriär och han spelade under våren/sommaren 2011 in filmen 47Ronin tillsammans med Keanu Reeves.  För tillfället jobbar han med sitt första soloalbum som kommer att vara på engelska.

KAT-TUN har fortsatt utan Akanishi och de har släppt singlar och ett nytt album. Sommaren 2010 åkte de även på sin första turné utanför Japan där de besökte Sydkorea och Taiwan. För 2011 var det planerat att deras turné skulle bli ännu större och de skulle besöka fem stora "domes" i Japan och åka till fler länder än året innan. Men på grund utav jordbävningen i mars 2011 ställdes denna turné in och KAT-TUN har istället varit med på Johnny's välgörenhetskonserter Marching J.

Lite info om KAT-TUNs medlemmar


Kamenashi Kazuya är den yngsta medlemmen men även deras "ledare". Han är väldigt intresserad utav baseball och är nu programledare för sportprogrammet Going!Tagushi Junnosuke brukar räknas som den roliga killen även om hans skämt är rätt torra och de andra medlemmarna skojar med honom på grund av detta. Han är även väldigt bra på att steppa och att spela biljard (han har varit med och tävlat i en stor officielltävling).Nakamaru Yuichi är bandets beatboxare och han beatboxar på väldigt många utav KAT-TUNs låtar. Han är även känd för sin konstnärliga talang och han designade t-shirten som användes för 24-hour show 2006.


Tanaka Koki är bandets rappare och de flesta av KAT-TUNs singlar har en rap-del som Koki har skrivit. Ett av kokis intressen är design och han har till exempel designat ett par sneakers till amerikanska Ne-Yo (som använde dem vid ett upprtädande på MTV music award 2007).


Ueda Tatsuya är den i bandet som skriver mest musik och han kan spela flera olika instrument. Ett av hans största fritidsintressen är boxning.

» NAMN
» E-POST
» URL
Kommentera inlägget här: