HOTEL Love Songs kommer tillbaka!

2011-11-16, 10:43:00 / Kategori: J-Pop Nyheter
Jag ska försöka göra en lång historia kort.

I slutet av förra året (2010) släppte Ayumi Hamasaki studioalbumet Love Songs. Så den kommande turnén för detta år (2011) skulle egentligen vara det nya albumets turné. Allt var klart för den kommande turnén.
Namet var klart, loggan var klar, scenen var klar. Förmodligen var även kostymerna, setlisten och alla dansers koreagrafi även de klara. Turnén fick namnet HOTEL Love Songs och det var många som såg fram emot denna konsert med hotelltema.


Alla goods för turnén var klara och de såg sådär härligt hotelliga och fina ut. Förväntningarna på en storslagen konsert (i stil med otroliga ARENA TOUR 2010 Rock'n'Roll Circus) var enorma.

Men så hände det som inte fick hända. Jordbävningar och en medföljande tsunami som var katastrofala mot Japan.

Ayu gjorde ett val här. Så som tiderna blev tyckte hon att en turné med lyx på temat inte längre var passande. Bara en månad innan första konserten skulle hållas beslöt hon att ändra sin turnés koncept helt. Turnén blev istället POWER of MUSIC.


En turné som var ganska avskalad till en början. Hon hade en enda kostym under hela konserten och ingen rekvisita fanns på scenen. Allt för att bevisa musikens egna kraft och för att ge stöd till det drabbade folket i Japan.

Många tyckte att denna ändring först var en besvikelse och förstod inte varför hon hade gjort en sådan sparsmakad konsert helt plötsligt. Men allt eftersom insåg att ändringarna var fina och betydelsefulla och ju fler som såg konserten ju fler blev förtrollande av detta (för Ayu) mycket ovanliga konsertkoncept.

Ayu skrev dock en gång att hon önskade att HOTEL Love Songs en dag skulle få bli framfört ändå. Alla fans önskade detta med henne med.


Men titta vad som uppenbarade sig häromdagen! HOTEL Love Songs är tillbaka! Konserten ska framföras på Ayus kommande nyårskonsert CountDown Live 2011-2012.

Ett fantastiskt beslut tycker jag. Och ganska smart av henne eftersom scen, kostymer m.m. redan är klara. Det är bara att träna upp alla koregrafier igen för att förfriska minnet och sen framföra. Det ska bli otroligt kul att se denna konsert tycker jag! Extra kul att den inte föll i glömska helt heller efter att den byttes ut nu när man hade hunnit ladda upp för den tidigare i år. Slutligen ska det bli kul att äntligen få se albumet Love Songs låtar live eftersom nästan ingen behölls till POWER of MUSIC.

Något nytt för årets CDL är att istället för två shower ska hon nu framföra tre. Den 29'e har blivit satt som ett nytt datum. Mycket möjligt eftersom Ayu vill att många fler ska få se HOTEL Love Songs.
» NAMN
» E-POST
» URL
Kommentera inlägget här: